Hyttefrokost med nystekt grovt speltbrød. Mmm, så deilig!
Nystekt brød er fantastisk godt. For ikke å snakke om duften som fyller hele rommet. Jeg blir sulten igjen bare av tanken!
Dette speltbrødet lager du enkelt på en -to -tre. Ingen elting! Brødet blir utrolig saftig og godt, med en sprø skorpe.
Grovt speltbrød
400 g speltmel
200 g sammelt speltmel
50 g havregryn
2 ss linfrø, kan sløyfes
1/2 ts salt,
1/2 pakke gjær
5 dl vann
Rør sammen alle ingrediensene. Det blir en ganske løs deig. Ha deigen over i en brødform. Hev i 45 -60 minutter.
Stek på 225 grader i 40 minutter. Ta så brødet ut av formen og stek videre i 15 minutter. Da får du en ekstra god og sprø skorpe.
Nyt speltbrødet med hva enn du måtte ønske. Alt pålegg passer perfekt til dette brødet!
Håper det smaker.
Kristine ♥
Hege Kristin:
Knall godt skal jeg si deg 🙂
Marlene Nilsen:
Det var det også Marlene 🙂
Anette:
Da er vi to 🙂
Silje Moen:
Nybakt brød er jo så godt! 🙂
nam!! dette må jeg prøve
Elsker nybakt brød!!!
Så godt ut 😀
nam , det så godt ut! 😀
har forresten ukens blogg konkurranse på bloggen, gjerne ta en titt!