Jeg ble plutselig veldig rastløs i går kveld. Sikkert fordi jeg hadde sittet på rumpestumpen mesteparten av dagen og ikke hadde gjort noen form for aktivitet. Jeg vet ikke hvordan det er med dere, men jeg sover alltid bedre de dagene jeg har trent. Uansett…klokken var halv tolv og det var for sent å komme seg ut på en gåtur, så da tok jeg en liten bakerunde.
Resultatet ble denne deilige bringebærparfaiten. Den stod å koste seg i fryseren i natt og var veldig klar for å spises når jeg stod opp i dag. Parfaiten ble virkelig super god! Frisk, søt og syrlig.
Jeg nøt bringebærparfaiten i morgensolen sammen med en kopp kaffe. Dette kan bli nok en sommerfavoritt brukt som dessert eller bare som litt ekstra kos.
Parfeit er en enkel isdessert som du lager på knappe fem minutter! Du trenger ikke å røre i den mens isen stivner i fryseren.
Jeg har brukt bringebær, men du kan gjerne bruke andre bær som jordbær og blåbær.
Håper det smaker
Bringebærparfait
2 egg
2 ss sukrinmelis
2 ss fibersiurp gold, eventuelt annen søtning
300 g kesam
400 g frosne bringebær, ferske kan også brukes
Pisk egg og sukrin til eggedosis.
Mos sammen kesam, fibersirup og frosne bringebær. Bruk gjerne en blender eller foodprosessor. Rør så inn eggedosisen.
Ha massen i en form. Jeg har brukt en brødform. Sett formen i fryseren i minst 4 timer, gjerne lenger.
Parfaiten bør tine på kjøkkenbenten omtrent 15 minutter før den spises.
Nyt!
Pynt med det du måtte ønske.
Jeg har brukt smeltet sukrin sjokolade og hakkede nøtter.
Bringebærparfait er perfekt i det nydelige sommerværet vi har nå. En må jo ha en form for is i solsteiken!
Ha en aldeles nydelig solskinssøndag.
Kristine ♥
Marlene Nilsen:
Knall godt, skal jeg si deg 🙂
Sissel:
Tusen takk du. Det gikk supert 🙂
Håper eksamen gikk bra 😀
Ser digg ut 😀
Eirin:
Gjør det Eirin. Den smaker ekstra godt i solen 🙂
lisarorvik:
Det var super godt skal jeg si deg 🙂
Janne:
Ja, gjør det Janne. Sikker på at du ikke vil angre 🙂
Åsa:
Kos deg masse Åsa 🙂
Katrine:
Det kan erstattes av all søtning. Trenger ikke å være flytende 🙂
Kristiane:
Parfe. Tror det sies slik. Hihi… Håper det smaker 🙂
Mona:
Det var kjempe godt. Anbefaler deg å prøve Mona 🙂
Og tusen takk. Nå får det briste eller bære!
Mmm, parfaiten ser kjempe god ut.:-) Ønsker deg masse lykke til med eksamen i morgen.:-)
Parfaiten står i fryseren og skal spises etterpå. Hvordan sier du egentlig navnet? 😉
-dette så godt ut!! 🙂
Kan fibersirupen erstattes med for eksempel sukrin gold? eller må det være flytende søtning?
Gjett om dette blir søndags desserten 😀 😀
Lage med en gang!! 🙂
Dette så kjempengodt ut 🙂 (Har forresten ukens blogg konkurranse på min blogg nå, bli gjerne med)
Nam, denne skal jeg definitivt lage i sommer varmen! 😁❤️