SUPERGOD OG SUNN LUNSJ, HAVREBRØD MED GULROT

Jeg har akkurat laget en utrolig god lunsj. Jeg hadde noen gulrøtter som var litt slitene og trengte å bli brukt. Jeg laget derfor havrebrød med gulrot som jeg toppet med avokado, røkelaks og posjert egg. Fantastisk godt rett og slett!

Har du testet å lage havrebrød før? Jeg har laget havrebrød flere ganger, men aldri med gulrot. Gulrot gjorde brødet ekstra saftig. Jeg vil tro at gulrot i oppskriften, gjør at skivene holder seg saftigere over flere dager. Du kan fint oppbevare skivene i kjøleskapet i 3 -4 dager. Havrebrød passer like godt til frokost, som til lunsj og kveldsmat. Super godt og super sunt!

Havrebrød med gulrot
2- 3 skiver

1 egg
40 g havregryn
10 g havremel, eventuelt mer havregryn
1 liten gulrot
1 ts bakepulver
1/3 ts salt

Rasp gulroten. Bland sammen alle ingrediensene i en bolle.
Lag 2 klatter på an bakeplate.
Stek på 200 grader i 8 -10 minutter.
Avkjøl på rist.

Topp havrebrødene med det du selv måtte ønske. Kombinasjonen av avokado, egg og laks er virkelig god, om du trenger påleggstips. For å posjere egg koker du opp egg i en kjele med litt edikk. Jeg brukte 1 liter vann og 1 ss edikk. Når vannet koker, tar du kjelen av platen. Knekk så forsiktig oppi ett og ett egg. Posjer ikke mer enn 2 egg av gangen. La eggene trekke i 4 -6 minutter avhengig av hvor godt kokt du liker eggene dine. Jeg liker mine nok så bløte og lot de trekke i 4 minutter.

Nå er i hvert fall jeg klar for å gjøre resten av dagen bra. Men en så god lunsj, blir dagen med et mye bedre. Energien er fylt på og humøret er på topp. Håper du har en herlig fredag!

 

Kristine ♥

6 kommentarer

Siste innlegg