Boller for den sunne

Etter å ha spist alt for mye smågodt og yoghurtnøtter i går, falt valget på sunne boller i dag. For boller på fastelaven, det må en ha  :mrgreen:

Denne oppskriften var fantastisk god etter min og kjærestens dom.
Bollene er både sukkerfrie, glutenfrie, fri for laktose, lavt karbohydratinnhold og proteinrike.
Sunne og kjempe gode!

Sunne boller
30 g mandelmel
1 dl pofiber
30 g zero carb vaniljeprotein
1 ss fiberhusk
1/3 boks skyr naturell
1 egg
4 egghvitter
1 ss yaconsirup, kan sløyfes
1 ts kardemomme
1/3 ts kanel
1/4 ts himalayasalt
1 dl vann

Stivpisk eggehvitene.
Bland sammen det hele egget, skyr, vann og yaconsirup. Tilsett så resten av ingrediensene..
Bland forsiktig deigen inn i de stivpiskede eggehvitene. Husk at dette skal gjøres raskt og forsiktig så eggehvittene ikke faller sammen.
Om du ønsker kan du blande inn litt rosiner, jeg strødde de på toppen av bollene.
For boller på en stekeplate, jeg fikk 9 stykker, og stek på 200 grader i 20 minutter.

Mandelmel, pofiber og fiberhusk kan du lese mer om her.
Yaconsirup, himalayasalat og stevia vanilje har jeg kjøpt på iHerb. Bestiller du for første gang får de 5 $ i rabatt om du oppgir koden OEK701.

Når bollene er ferdig stekt og avkjølt et par minutter, står du fri til å gjøre hva du vil.
De ble veldig saftige og porøse.
Bollene smaker godt som de er og blir ekstra gode med fyll.
Fyll hører med på fastelaven :grin:
Du kan fylle bollene med akkurat hva du ønsker. Brunost, syltetøy, krem, sjokolade, kesam, bær, osv.

Jeg fylte mine boller med pisket kremfløte (her hadde jeg oppi litt sukrin før jeg pisket til krem) og litt kakaopulver, samt skyrkrem (skyr naturell pisket med litt sukrinmelis og stevia vanilje) med syltetøy.
Mmmmm…

Riktig søndag og fastelaven til dere alle.
Spis boller av alle slag og kos dere :razz:

Kristine ♥

11 kommentarer

Siste innlegg