KaramellSjokolade, raw og sukkerfri

Her kommer oppskriften på karamellsjokoladen som dere ønsket.
Denne kan jeg anbefale på det sterkeste.
I tillegg til å smake kjempe godt er den raw, sukkerfri og full av supermat :mrgreen:
Hva skal vi med den vanlige og usunne sjokoladen?

Først må jeg sende en stor takk til Mjuuuugly som har inspirert meg til å lage sjokolade.
Hjertelig takk frøken ♥
Dette var mye enklere enn forventet og smakte fantastisk godt.

Nydelig karamellsjokolade

Sjokolade
6 ss kakaosmør
2 ss kokosolje
2 ss yaconsirup
4 ss rått kakaopulver
2 ss carobpulver
1 ts rått vaniljepulver
Bittelitt himalayasalt

Ha alt i en bolle og smelt over vannbad eller i ovnen.
Om du bruker ovnen setter du ovnen på 50 grader. Når den er varm har du i bollen med ingrediensene og setter ned ovnen på 40 grader med døren på gløtt. Rør om av og til.

Karamellfyll
3 ss yaconsirup
3 ss kokosolje
6 dråper stevia english toffee

Smelt sammen ingrediensene i vannbad.
Husk at om du vil ha rå sjokolade, skal ikke ingrediensene over 30 grader.

Fyll halvparten av formen med sjokolade. Sett så i fryseren i et minutts tid.
Ha over karamellfyllet til formen nesten er full. Sett så i fryseren i et til to minutter slik at fyllet tykner. Ha så over resten av sjokolade og fyll formene med dette. Sett i kjøleskapet til karamellsjokoladen stivner, dette tar ca en timestid.

Sjokoladen er ferdig blandet og klar til å fylles i former.

Sjokoladen er fylt i bunnen på formene før den settes kaldt.

Karamellfyllet er lagt over sjokoladen etter at sjokoladen er stivnet.

Karamellfyllet har stivnet og sjokoladen er lagt over karamellfyllet.
Nå skal karamellsjokoladen avkjøles noen timer før den kan nytes.

Så og si alle disse ingrediensene har jeg kjøpt på iHerb.
Bruk gjerne koden OKE701, da får du 5 $ i rabatt på din første bestilling.

Denne sjokoladen er blant det beste jeg har smakt noen sinne.
Jeg satt å ‘mmmm’ flere ganger.
Kanskje noe som frister til helgekosen? :grin:

Kristine ♥

11 kommentarer

Siste innlegg