SuperSjokoladekake

Denne kaken er super god samtidig som den inneholder flere ingredienser på superfood-listen :grin:
Supermat inneholder et uvanlig høyt innhold av vitaminer, mineraler, antioksidanter, enzymer, klorofyll, fettsyrer, proteiner eller fiber og er ekstremt gunstig for helsen vår.
Her får du en fantastisk smakfull kake som smatidig er super sunn – denne må prøves!

SuperSjokoladekake
1 egg
2 hvitter
30 g mandelmel
20 g pofiber
1 ss fiberhusk
10 g hi-maiz
50 g skyr naturell
2 ss 100 % kakaopulver
5 ss sukrin
Litt vann

Karamellfyll
4 ss yaconsirup
4 ss kokosolje
4 dråper steiva english toffee

Sjokoladetopping, raw sjokolade
40 g kakaosmør
1 ss kokosolje
2 ss raw kakopulver
1 ss carob
Bittelitt himalayasalt

Start med sjokoladekaken.
Stivpisk de to egghvitene.
Bland det tørre med skyr og egget. Tilsett eventuelt litt vann om det trengs.
Bland deigen forsiktig inn i egghvitene og hell røren i en form.
Stek på 180 grader i 20 -25 minutter.
Når kaken er avkjølt deler du den i to på langs, slik som du deler en bløtkake.


Lag karamellfyllet ved å smelte kokosolje og blande den med stevia og yaconsirup. Rør til en jevn masse, dette kan ta noen minutter.
Legg bunnen, den underste halvdelen av kaken, på et fat og smør på karamellfyllet.
Legg over resten av kaken.


Til sjokoladetoppingen lager du raw sjokolade.
Jeg er veldig fornøyd med denne oppskriften.
Smelt kakaosmør og kokosolje. Husk at raw ingredienser helst ikke skal over 40 grader, da beholder ingrediensene all sin gode næring.
Når dette er smeltet blander du forsiktig inn resten av ingrediensen.
Avkjøl sjokoladen litt før du smører den øverste delen av kaken med sjokoladen.


Server gjerne med noen bær og / eller krem.
Jeg lagde krem av litt kokosmelk iblandet skyr naturell og sukrinmelis.

Flere av ingrediensene i denne kaken står på supermatlisten.
Det er altså ingredienser som innholder svært mange gode næringsstoffer og som er ekstremt gunstig for helsen vår.
Her er en liten forklaring på superingrediensene.

Rå kakao innholder mye jern, magnesium, vitaminer, krom og sink. I forhold til vekt inneholder kakao mer antioksidanter enn rødvin, blåbær, acai, grapefrukt og gojibær til sammen!
Kakaoen innholder også flere stoffer som øker lykkefølelsen, den essensielle aminosyren fenylalanin og anandamide.
Sukkeret i yaconsirupen tas ikke opp i kroppen, og lar seg ikke fordøye. Den innholder også betydelige menger kalium og antioksidanter. Sirupen skal også bedre fordøyelsen og har positiv effekt på tarmfloraen i tarmen.
Steiva er en svært søt sør-amerikansk urt, som verken inneholder sukker eller kalorier. Det er egnet som søtningsmiddel for alle, spesielt for dem som reagerer på eller som ikke tåler sukker. Stevia er 200 -300 ganger søtere enn vanlig hvitt sukker men gir ingen glymeisk respons.
Himalaya salt gjenoppretter energien i kroppen og regulerer syre og basenivået, og kan brukes som mineraltilskudd.
Saltet innholder alle mineraler og sporstoffer som cellene i kroppen innholder.
Carobpulver er en kakaoerstatter og har mindre oppkvikkende effekt enn kakao, samtidig som det er søtere.
Pulveret har naturlig lavt fettinnhold og har ingen stimulerende stoffer (i motsetning til kakao som innholder flere stimulerende stoffer). Carob innholder mange viktige næringsemner, blant annet mye Vitamin B1 og B2, vitamin A, kalsium, magnesium, jern, magmaen, krom og kopper. Carobpulveret innholder dessuten 8 % protein, og 3 ganger så mye kalsium som kakao, en tredjedel mindre kalorier og 17 ganger mindre fett.
Kokosolje innholder stort sett mettet fett, og da de mellomlange fettsyrene som nyere forskning viser er veldig bra for oss.  Oljen har vist seg å senke det farlige kolesterolet, samt øke det gode kolesterolet, samtidig som det styrker immunforsvaret, reduserer risikoen for hjerte- og karsykdommer og ri langvarig energi og metthetsfølelse.
Velg en økologisk og gjerne extra virgin variant.

Alle disse ingrediensen har jeg kjøpt på www.iHerb.com, da det er mye billigere enn å kjøpe de på helsekosten.
Bruker du koden OKE701 får du dessuten 5 $ i rabatt på din første bestilling :grin:

Kristine ♥

18 kommentarer
    1. Denne kaken er til å døø for! Skal lages i helgen! 😉 Du er altså såå flink til å lage mat, og til å prøve ut nye, spennende (og sunne) oppskrifter! Med dette inspirerer du mange 😉 Stå på! Du er flink! Norges nye superkokk, tror jeg 😉

    2. Hei:) Den kaken så helt herlig ut!!
      Men bare lurer på næringsinnholdet?
      Har nettopp begynnt å spise lavkarbo, å holder meg under 20 g om dagen en periode fremover
      Er dette en kake jeg kan lage da?:)
      Ha en fin dag:)

    3. Å nammenamm! Ganske mange spesielle ingredienser da, så blir kanskje en litt dyrere kake, men det er det vel verdt 😉 Takk for tips!

    4. Kaken ser helt herlig ut! Kjekt at du skriver også om helsegevinstene av de forskjelige ingrediensene du bruker! Får enda mer lyst til å lage kaka og spise den:) Jeg skal bruke olivenolje i stedet for kokosolje. Fortsatt skeptisk når det hjelder kokos olje:)
      ?There are a lot of claims that coconut oil may have health benefits, but there is no concrete scientific data yet to support this,? said Dr. Daniel Hwang, a research molecular biologist specializing in lauric acid at the Western Human Nutrition Research Center at the University of California, Davis.
      But, he added, ?Coconut is good food, in moderation.?
      http://www.nytimes.com/2011/03/02/dining/02Appe.html?pagewanted=2&_r=1&smid=fb-nytimes

    5. Det ser deilig ut! Du er så flink du Kristine:) Leser bloggen din hver dag og storkoser meg!
      Men jeg lurer på en ting! Hva er egentlig forskjellen på bakepro, pofiber og fiberhusk? Er ikke alle de tre sånn noen lunde det samme? Tenker at det blir litt dyrt å gå til innkjøp av alle, så hva annbefaler du hvis jeg bare skal ha en? Og hi-maize er det og noe lignende?
      Hilsen Katrine

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg