Pancakes for dinner

I dag hadde jeg lyst på noe ordentlig søtt til middag.
Søtmoms :roll:
Sunne og kjempe gode pannekaker.

Sunne og tykke pannekaker
3 egg
30 g mandelmel, eventuelt annet mel
15 g fiberfin (tidligere hi-maiz)
20 g havregryn
30 g bakepro
1 soyamelk eller annen melk
100 g skyr naturell eller kesam
1 ts bakepulver
Sukrin, kanel og kardemomme etter smak
1/5 salt

Skill eggeplommen fra eggehviten.
Bland plommen med mandelmel, havregryn, fiberfin, bakepro, melk, skyr, bakepulver og krydder.
Stivpisk hviten med sukrin.
Bland forsiktig plomme-røren og de stivpiskede eggehvitene sammen.
Stek på middels varme på hver side.
Jeg fikk seks store pannekaker og orket ikke å spise alle.

Server med ønsket tilbehør.
Om du ønsker en mindre søt versjon som passer til ost, kjøtt og lignende tar du litt mer salt og dropper sukrin. Vil du derimot ha en søt versjon, ha i godt med sukrin og kanel.

Jeg valgte den søte versjonen og serverte med brunost og syltetøy.
Mmmm… 

Disse pannekakene gir en ‘lappe -følelse’ og passer like godt til frokost som til lunsj og middag.
De er, som dere ser, sukkerfrie, proteinrike, lave på karbohydrater og har et høyt innhold av fiber.

Kjempe gode og kjempe sunne,
akkurat slik vi liker det :grin:

Kristine ♥

22 kommentarer

Siste innlegg