I dag er det blitt sjokoladekake av den usunne typen med smør, sukker og hvetemel. Lillebror får den kaken han selv ønsker mest på sin bursdag. Jeg regner med at dere ikke har lyst på sukker-kaken, men jeg har en annen kake på lur
Fredag lagde jeg denne fantastiske brownien.
Den er utrolig godt og ble likt av alle.
Dette er en sunn fest brownie.
Kristines sunne brownie
40 g mandelmel
20 g zero carb sjokoladeprotein
20 g fiberfin (tidligere hi-maiz)
1 ts bakepulver
100 g sukrin
4 dråper stevia vanilje, kan sløyfes
1 egg
2 eggehviter
150 g skyr naturell, eventuelt kesam
2 ss 100 % kakaopulver
100 g mørk sukkerfri sjokolade
Bland sammen mandelmel, sjokoladeprotein, fiberfin, bakepulver og kakaopulver.
Pisk sammen egg, eggehviter og sukrin til eggedosis, ha i stevia.
Smelt sjokoladen over vannbad og ha forsiktig i eggedosisen mens du rører underveis. Ha i skyr.
Bland det tørresammen med det våte.
Kle en liten langpanne med bakepapir, 20 * 30 cm.
Ha i deigen og stek på 150 grader i 40 minutter, da er kaken saftig og myk i inni.
Avkjøl og nyt.
Jeg vurderer å lage denne igjen til 17. mai.
Dette er en festkake av det sunne slaget som alle vil elske, til tross for at den er sukkerfri, proteinrik og glutenfri.
Jeg serverte med en kule sukkerfri vaniljeis.
Helt nydelig.
Ha en fortsatt flott søndag
Ikke la dere lure av gråværet, solskinn ligger på lur
Kristine ♥
Hei!
tenkte å prøve meg på denne i helgen 🙂 For øyeblikket har jeg kun sukrinmelis og ikke sukrin. Kan jeg bruke det i stedet eller vil ikke det blir like bra?
Marit:
Jeg ville ikke tilføyd mer sjokoladeprotein, da blir nok kaken tørr, men heller tilsette kakaopulver 🙂
Test
Nærigsnnhold er cirka 955+ kcal. Dette er pga sukkerfri sjokolade gjennomsnittlig inneholder 450 kcal per 100 gram! Dropper men den (og tilføyer mer sjokoladeprotein?) så blir det vel grovt mellom 5-600 kalorier 🙂
Maplesyrup:
Jeg har ikke regnet næringsinholdet her.
Kan du legge ut næringsinnhold for kaken? Ser fantastisk ut – du er til stor inspirasjon og så flink å bake!
TAKK GUUD for at du, bloggen din, og denne brownien fins!! 😀
Skal GARANTERT prøves ut! 😀 Hvor får man kjøpt fiberfin og mandelmel på helsekosten?
kan man bruke Skyr med vanilje? eller er det bedre med kesam da? De hadde ikke naturell skyr på rema 🙂
Nam! Den så veldig god ut! Må jeg prøve ut en dag jeg har tid! 🙂
DEN fristet! Heldigvis er den sunn, slik at jeg ikke må vente helt til helga igjen for å lage den! Takk for oppskrift 🙂
Må si jeg blir ekstra glad av å vite at vi skal flytte sammen når jeg ser sånne sunne kaker på bloggen din 😉 hihi
Du er bare helt fantastisk!! Gleder meg til å komme hjem å teste ut denne 😀 Tenker den blir fin å servere i morgen til jordbær og is 😉 Ha en fortsatt fin dag!
Det kan være sukrinen også, som gir vond ettersmak.
Sist gang jeg prøvde meg på kake med mandelmel i, fikk kaken en vond bismak.. Litt som marsipan! Ble det sånn i denne kaken og? 🙂 Så farlig god ud =D
nam nam!
Hei! Digger bloggen din! Den kaken så supergod ut. Skulle bakt den med en gang hvis jeg hadde ingrediensene! Bloggen din er veldig inspirerende 🙂
Det ser bare gott ut 🙂
kan man bytte ut fiberfin med fiberhusk eller blir ikke det det samme?:) og har du noe forslag til hva man kan bruke istedet for proteinpulver? har bare jordbær-proteinpulver og det blir nok ikke så godt i…
sv: ikke sant? takk for hyggelig kommentar. Du ser jo absolutt ut (etter headeren og det jeg har sett av bloggen å dømme) som noen som har skjønt dette med fysisk sunnhet i alle fall 🙂 fin blogg!
Anette:
Det er denne lett isen fra DipomIs
Jeg har kjøpt den på Rema, det er fra Diplom is.
Denne
http://www.google.com/imgres?imgurl=http://www.diplom-is.no/lettis-vanilje-0-8-l%3Fpid%3DDiplomIs-Art_Register-Art_RegisterImage%26r_n_d%3D313313_%26adjust%3D1%26x%3D134%26y%3D161%26from%3D0%26zmode%3Dfit&imgrefurl=http://www.diplom-is.no/lettis-vanilje-0-8-l&usg=__9IEznh07qVLAmnRZJvp1oKKCWiA=&h=161&w=134&sz=5&hl=en&start=0&zoom=1&tbnid=XefWLIWG7TfieM:&tbnh=128&tbnw=107&ei=XSfQTfvaKoqMswartcWmCw&prev=/search%3Fq%3Ddiplom%2Bis%2Blettis%26um%3D1%26hl%3Den%26rls%3Dcom.microsoft:no:IE-SearchBox%26rlz%3D1I7MOOI_no%26biw%3D1345%26bih%3D562%26tbm%3Disch&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=284&vpy=255&dur=47&hovh=128&hovw=107&tx=107&ty=61&page=1&ndsp=23&ved=1t:429,r:8,s:0
Den fåes i vanilje og sjokoladesmak 🙂
Tine:
Det er da veldig lett å lage denne kaken. Føl instruksjonene så klarer du dette bra 🙂
Lisbet:
Sukrin, fiberfin og mandelmel får du tak i her på funksjonellmat
http://www.mamut.net/funksjonellmat/shop/
eller på helsekosten.
Sjokoladeprotein får du tak i her hos NordicNutrition
http://www.nordicnutrition.no/index.cfm?tmpl=butikk&a=list&b_kid=558012
Håper det smaker 🙂
Anonym:
Da må du eventuelt også tilsette mer av en annen tørrvare. Proteinpulver fungerer også som mel.
maria:
Jeg har kjøpt den på Rema, det er fra Diplom is.
Denne
http://www.google.com/imgres?imgurl=http://www.diplom-is.no/lettis-vanilje-0-8-l%3Fpid%3DDiplomIs-Art_Register-Art_RegisterImage%26r_n_d%3D313313_%26adjust%3D1%26x%3D134%26y%3D161%26from%3D0%26zmode%3Dfit&imgrefurl=http://www.diplom-is.no/lettis-vanilje-0-8-l&usg=__9IEznh07qVLAmnRZJvp1oKKCWiA=&h=161&w=134&sz=5&hl=en&start=0&zoom=1&tbnid=XefWLIWG7TfieM:&tbnh=128&tbnw=107&ei=XSfQTfvaKoqMswartcWmCw&prev=/search%3Fq%3Ddiplom%2Bis%2Blettis%26um%3D1%26hl%3Den%26rls%3Dcom.microsoft:no:IE-SearchBox%26rlz%3D1I7MOOI_no%26biw%3D1345%26bih%3D562%26tbm%3Disch&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=284&vpy=255&dur=47&hovh=128&hovw=107&tx=107&ty=61&page=1&ndsp=23&ved=1t:429,r:8,s:0
Hvor har du kjøpt sukkerfri is ? 🙂
Stine Malvik:
Jeg brukte Cavalier sukkerfri sjokolade. Denne er veldig god 🙂
Mmmm, denne kan jeg jo spise på lavkarbo! Hvilken type sukkerfri sjokolade er det du bruker?
Namnam!! Må skaffe meg slikt proteinpulver snart 🙂
Hvor får du tak i ingrediensene?
Denne skal jeg prøve 🙂
Oi, så godt det så ut! NAM 🙂
Du lager så mye godt!
Hvor får man tak i sukkerfri is?
åh den så veldig god ut!! fikk lyst å prøve,men redd det blir fiasko som de andre jeg har prøvd hehe.. kokk på kjøkkenet?? nope.. ikke kaker hvertfall :p
Hvordan tror du den blir på smak dersom man dropper sjokoladeprotein og heller har i mer kakao`?
åååh, nam 😀 Fint tips med en sunnere versjon 😀
Hege:
Kan absolutt anbefalle den. Håper det smaker 🙂
Sara:
Jeg har skrevet det, 20 * 30 cm 🙂
Denne vurderer jeg og å lage til 17 mai! ha en fin søndag 🙂
så supergod ut:D åssen størrelse er det på panna?:)
anno:
Den er sukkerfri, fri fra raffinert sukker. Men den innholder karbohydrater ja, fra melk og kakao.
Jeg er ingen fan av lav karbo og spiser karbohydrater 🙂
Den så veldig god ut 🙂
Men den er jo strengtatt ikke sukkerfri!
Både “lett is” og mørk sjokoladede har jo masse karbohydrater i seg,
av den raske typen som gir blodsukkerstigning. Men at det er en sunnere variant er det ingen tvil om 🙂