Peanøtt- og snickersmuffins

Som jeg fortalte dere i går, tenkte jeg å bake bringebærmuffins.
Jeg begynte på muffinsene da jeg plutselig kom på at jeg ikke kan spise bringebær.
Til uken skal jeg få undersøkt tarmene mine (jeg har hatt mye mageproblemer) og har fått en liste over ting jeg ikke kan spise en uke før undersøkelsen.
Dermed ble det peanøtt- og snickersmuffins isteden :mrgreen:
En veldig vellykket oppskrift.

Peanøtt- og snickersmuffins
8 muffins

20 g belgisk sjokoladeprotein
10 g mandelmel
5 g pofiber, eller annen tørrvare
1 ts fiberhusk
2 eggehviter
80 g skyr naturell
1 ss 100 % kakaopulver
Ca 0,5 dl kaffe eller annen væske
4 ss sukrin
4 dråper stevia english toffee
6 ts økologis peanøttsmør – 1 ts til hver muffins

Bland sammen sjokoladeprotein, mandelmel, pofiber, fiberhusk, skyr, kakaopulver, væske og stevia.
Stivpisk eggehvitene sammen med sukrin.
Bland forsiktig sjokoladerøren i de stivpiskede eggehvitene. Rør med en skje slik at eggehvitene ikke faller sammen.
Fyll åtte muffinsformer halvfulle med røre og ha i 1 ts peanøttsmør i hver form, fyll med resten av muffinsrøren.
Stek muffinsene på 160 grader i 15 -20 minutter.
Avkjøl.

Glasur
1 eggehvite
Sukrinmelis
1 stor ss 100 % kakaopulver

Til glasuren pisker du eggehviten sammen med sukrinmelis og kakaopulver.
Topp hver muffins med en stor skje glasur.

Hele oppskriften med glasur kommer på 450 kcal med 55 g protein, 19 g fett og 18 g karbohydrater.
Per muffins blir dette 56 kcal, 7 g protein, 2 g fett og 2 g karbohydrater.

Peanøttsmør inneholder mye sunt fett og trekker derfor opp det totale kaloriinnholdet.
Her får du kjempe gode muffins med mye proteiner, sunt fett og lite karbohydrater.
De er selvfølgelig sukkerfrie og glutenfrie.

Håper det faller i smak.
Det gjorde det hos meg.
Jeg spist opp alle! :smile:

Kristine ♥

25 kommentarer
    1. Hei,
      Ser at du skriver at næringsinnholdet er for hele oppskriften er:
      55 g protein, 19 g fett og 18 g karbo
      Men når jeg legger inn oppskriften får jeg at det er
      Protein: 42% Fat: 47%, Carbs: 12%
      Altså mere fett enn protein..
      Hvor lite peanøttsmør har du for at det skal være så lite fett i?
      Bruker peanøttsmøret fra green choice.
      Takk for mange fine og inspirerende oppskrifter 🙂

    2. Cecilie Lykke:
      Byttet du ut pofiber med noe annet eller bare droppet du det?
      Om du ikke har det vil jeg anbefale å bytte det ut med en annen tørrvare, hvis ikke vil det ikke bli nok masse.
      Det er også viktig å passe på at eggehvitene er pisket ordentlig stive. Bedre lykke neste gang 🙂

    3. Prøvde å lage disse, men etter steking ble de supersmå og helt skrukkete.. hadde ikke pofifier, har det noe med det å gjøre? Men øvelse gjør mester, første gang man prøver blir sjeldent super 🙂

    4. Inspirerte ihvertfall meg til å lage muffins i kveld… 😉
      Tipper dog det blir en annen type, siden ingrediensene mangler… 😛
      Men havregryn skal i! 😀

    5. “5 g pofiber, eller annen tørrvare”
      Annen tørrvare, kan det f.eks være speltmel? 🙂

    6. Du er så flink til å lage mat! Jeg blir helt imponert jeg 🙂
      Kan dessverre ikke lage den type bakevare, sunne altså, fordi jeg er på tampen av studiene og veeeeldig blakk. Så pengene må gå til mat og ikke sukkrinmelis og bakepro :/

    7. Disse så kjempegode ut! Men en ting: jeg ser du bruker mye eggehviter i oppskriftene dine, hva gjør du med eggeplommene? Har du tips til hva de kan brukes til? 🙂

    8. det så utrolig godt ut, skal prøves ut på lørdag!
      åh disse dumme mageproblemene altså, jeg kan heller ikke spise bringebær eller frukt og sånt, pga SF D:

    9. De ser utroli gode ut! Ett spørsmål bare: På noen av oppskriftene dine så skriver du at du bruker belgisk sjokoladeprotein mens i andre bare sjokoladeprotein. Er dette samme pulveret eller har du to forskjellige? 😀
      Digger forresten bloggen din!

    10. Du sier du skal undersøke tarmene dine, så er første bildet av en muffins som ser ut som en.. hihihi.
      *barnslig* 😀
      Lykke til ihvertfall. Håper de finner ut av de:)

    11. så utrolig gode ut, tenkte å prøve de i kveld! bare lurte på om du har forslag til
      noe en kan erstatte belgisk sjokoladeprotein med i farta? 🙂

    12. De der så bare helt nydelige ut! Naaam 😀
      I dag skal jeg lage brownies av den usunne varianten. Ha en fin dag 🙂

    13. Nam! Du er så sykt kreativ! Jeg vet ikke om du så den forrige kommentar min? Jeg skal lage en sunn kake i helgen. Tenkte å bruke en av dine oppskrifter. Har du en å anbefale til en nube? 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg