PinsePletter

Det er utrolig deilig å tenke på at det er søndag, men fortsatt en hel fridag igjen av “helgen”  :mrgreen:

Nok en gang ble dagens trening morgenkardio.
80 minutters gange i strålende sol med radioen på ørene. Jeg hører ofte på nrj, da jeg synes de spiller mye bra musikk og har lite reklame.
Jeg er usikker på om det kvalifiseres som morgenkardio i og med at klokken nærmet seg tolv, men det var i hvert fall morgen for meg. Det ble sent i går og jeg valgte derfor å sove lenge i dag. Jeg sover sjeldent lenge, det er jammen godt i ny og ne.

Til lunsj lagde jeg pletter.
Ettersom det er pinse ble det:
Pinse-pletter.
1 egg
1 eggehvite
15 g havregryn, jeg brukte glutenfrie
10 g vaniljeprotein
60 g mager kesam
2 ss sukrin
Kanel, kardemomme
Bittelitt salt

Pisk egget med sukrin.
Ha så i havregryn, vaniljeprotein, mager kesam, kanel, kardemomme og salt. La røren svelle i fem minutter.
Stek så plettene i en panne med middels høy varme.

Jeg serverte plettene med kesam, blåbær, jordbær og litt vaniljesaus.
Brunost, syltetøy eller lignende vil også være godt.
Om du vil ha en mindre søt versjon, kan du ha i mindre sukrin, kanel og kardemomme. Da kan du servere med ost, kjøttpålegg og annen salt-mat.

Jeg bruker denne vaniljesausen fra Eldorado.
Den fås kjøpt i så og si alle dagligvareforetninger.
Den er sukkerfri og veldig god.
Tilsetter du mindre melk enn det som står på pakken kan du lage vaniljekrem isteden for saus.
Perfekt tilbehør til frukt, over kesam, sunne kaker, osv.

Nå er det ordentlig jentekveld som gjelder.
Film, Remember Me, og masse godis.
Det har blitt litt for mye av det søte i helgen, godt det er ny uke med blanke ark i morgen.


Nyt søndagen videre :grin:
Kristine ♥

20 kommentarer
    1. Nå har jeg prøvd denne oppskriften 🙂 elsket de. Det er første retten jeg har prøvd med sukrin og proteiner. Elsker bloggen din. Du er så Inspirerende 🙂

    2. Mette:
      Jeg begynte å kjøpe glutenfrie havregryn for et år tilbake, da jeg fikk beskjed om å prøve dette for å se om mageproblemene ble bedre. Jeg merket ingen forskjell men synes de smaker bedre og sveller bedre, så jeg har fortsatt å kjøpe de 🙂

    3. MentaltSlank:
      Høres ut som om du har noen ordentlig deilige dager med god trening. Håper dagen i dag blir bra 🙂

    4. Så virkelig godt ut – sikkert perfekt til etter trening 🙂
      Har fått trent ordentlig i dag (til meg å være, hehe) og også jeg står opp tildlig mesteparten av uken. så å stå opp sent i både i går, i dag, og antakeligvis i morgen om jeg utsetter treningen til 9-tiden, blir utrolig deilig!

    5. Hvorfor bruker du alltid glutenfrie havregryn når havre er glutenfritt? Hvete,rug og bygg inneholder gluten, men ikke havre. Likevel finnes det glutenfrie havregryn i butikken til omtrent dobbel pris av de “vanlige”, men det er bare for at de som er hyperallergiske skal være helt 100% sikre på at de ikke har vært i kontakt med nettop hvete,rug eller bygg. Siden du i helgene spiser hvetemel tipper jeg du tåler vanlige havegryn meget godt:)

    6. Jeg lager en kake som du kanskje vil like. Den er veldig enkel. Det
      eneste den trenger er noen timer i kjøleskapet. Kaken består av en
      mandelbunn og et kesam/funsaft/vaniljefyll.
      Bunn:
      Mandelmel (eller finhakkede mandler om du er tom…)
      Stevia (evt dråper med smak)
      En eggehvite eller to
      Pisk eggehvitene stive og tilsett mandelmel og søtning.
      Stek i ovnen.
      Fyll
      Noen gelatinplater løst i vann (som anvist på pakken, ta så
      mye som du trenger)
      Funsaft (bringebær er best)
      Vaniljepulver (ekte, ikke vaniljesukker)
      En boks kesam
      Bringebær og/eller andre bær. Fryste gjør at den stivner fortere.
      Bland sammen i den rekkefølgen. Pass på at kesamen ikke tåler
      så høy varme.
      Jeg gleder meg til eksamensleselunsj i morgen i hvert fall 🙂

    7. anette:
      Jeg spiser G35, den vanlige eller den lettere versjonen.
      Brunost er utrolig godt men relativt kaloririk. Jeg prøver å holde meg til tre- fire ganger i uken 🙂

    8. hei, jeg er veldig veldig glad i brunost (men prøver å begrense meg).. lurer på hvilen du pleier å spise (den vanlige eller har du en sunnere variant?)

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg