Sunne Skillingsboller

Skillingsboller med vanilje og mørk sjokolade.
Fantastisk godt!

Denne oppskriften skal jeg ikke ta æren for selv.
Originaloppskriften hentet fra Passion 4 baking, her. Jeg har gjort min egen og sunne vri på de nydelige French Vanilla Chocolate Rolls.

Sunne skillingsboller med vanilje og sjokolade
1 egg
1 hvitte
50 g skyr naturell
4 ss sukrin
40 g mandelmel
50 g jyttemel
40 g bakepro
1 ts fiberhusk
1 ts bakepulver
1 ts kanel og kardemomme
1 pose sukkerfri vaniljesaus

Skyr naturell, ca 30 g
100 g mørk sukkerfri sjokolade
Sukrin

Rør sammen egget og eggehviten med sukrin og skyr.
Bland så inn resten av ingrediensene.
Elt deigen godt. Den skal bli deigete, ha eventuelt i mer mel om det trengs.
La den stå noen minutter å godgjøre seg.
Ha mel på bordet, ta ut deigen og elt godt. Kvel den så til ca 0,5 cm tykkelse.
Smør på litt skyr naturell og strø sukrin og hakket mørk sjokolade.
Rull deigen så godt sammen slik du gjør med skillingsboller og skjær i passe størrelser.
Jeg fikk 12 skillingsboller.
Stek på 180 grader i 20 -25 minutter.

Til glasur brukte jeg philadelphia light iblandet sukrinmelis og litt sitronsaft.

Næringsinnholdet per bolle (basert på 12 stykker):
106 kcal, 8 g proteiner, 4 g fett og 10 g karbohydrater.

Grove, sunne, sukkerfrie og deilige skillingsboller.
Mmmm.. 

Manuela sine boller ser mye flottere ut en mine, men jeg håper det er godkjent med tanke på at mitt næringsinnhold er mye bedre ;-)

Jeg var ikke spesielt motivert for trening i dag.
Jeg sa til meg selv at om jeg fikk gjennomført en kardioøkt på 45 minutter skulle jeg få nyte resten av skillingsbollene når jeg kommer hjem fra jobb. Jammen gjorde ikke det økten litt lettere.
Dagens treningsøkt ble 60 min kardio.
40 minutter gange på møllen, hastighet 7,5 og stigning varierende mellom 2 og 4, etterfulgt av 20 minutter moderat ellipse.
Nå gleder jeg meg bare til å komme hjem fra jobb å spise boller! 

Kristine ♥

24 kommentarer
    1. Solveig @ poona:
      Takk for tipset Solveig. Det var lurt, slik at jeg slipper å svare på de samme kommentarene om og om igjen 🙂
      Mandelmelet kjøper jeg og maler det ikke selv.

    2. Sara:
      Jeg har ikke troen på LCHF om du driver med tung styrketrening.
      Er du ekstrem overvektig kan lav karb være et godt kosthold, ellers vil jeg si at karbohydrater er viktig. PF er jeg derimot glad i seg og kan gå god for 🙂

    3. Ovedie:
      Jeg bruker som regel Cavalier (litt usikker på om jeg skrev dette riktig) eller den de har i matvareforretningen.

    4. Ser man det, jeg fant jeg fant! Du hadde jo allerede et slikt blogginnlegg som jeg spurte etter! Bare et tips, for andre sin del, så kan det være lurt å linke til det oftere! For eksempel på slutten av et sånt innlegg som dette. Da skal jeg jammen meg handle mandelmel hvis jeg finner det :))
      God natt!

    5. Hallo.
      Hva tror du om periodisk faste og LCHF for utøvere som driver med utholdenhetsidretter?

    6. Nam, de så helt fantastiske ut!
      Tenkte jeg skulle spørre deg om en ting – kunne du lagt ut noen tips til mageøvelser på bloggen din? 🙂 Jeg er helt “tom” for øvelser, og tror det hadde hjulpet mye på motivasjonen med noe nytt 🙂
      Ha en fin kveld videre!

    7. Nam! Jeg syntes dine så bedre ut jeg! Vaniljekrem er bare så deilig! <3
      Ha en strålende kveld videre:)

    8. Du, det er en ting jeg lurer på når i denne ingredienselista di.. Mandelmel? Har lest litt rundt, og det virker som mange maler om mandler selv istedenfor å kjøpe mandelmel (pga pris). Hva gjør du? Er egentlig det mandelmelet man får kjøpt bare oppmalte mandler, eller er det mer enn som så?
      Før jeg kan bruke noen av oppskriftene dine må jeg nesten på en ingredienshandel, ser du 😉 Masse jeg ikke kjenner til. Apropos det, så hadde det vært genialt med et blogginnlegg om alle disse “uvanlige” ingrediensene. Hva det er, for man får tak i det etc.
      😀

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg