GulrotPannekaker

I går fikk jeg en stor boks med yoghurtgodteri av en venn. Han hadde vært i Sverige og tenkte på meg.
En bit og jeg er hekta!
Resten av dagen blir jeg gående med et stort søtsug og har lyst på noe søtt hele tiden.
Det er derfor jeg prøver å holde sukker til lørdag, fordi jeg vet at jeg ikke klarer meg med kun en bit.
Til slutt måtte jeg lage meg noe søtt.
Resultatet ble disse proteinrike, sunne og kjempe gode pannekakene med smak av gulrotkake.
Det hjalp ikke, senere på kvelden stod jeg over isboksen. Vips forsvant nesten hel boksen med creme jubileum melkesjokolade og brownie. Først da var lysten fornøyd.
Jeg legger fra meg fornuften av og til og bare følger suget, så lenge det ikke blir hver dag. Da smaker det ekstra godt de gangene jeg gjør det.

Gulrot pannekaker

1 egg
2 hvitter
150 g raspet gulrot
15 g pofiber
10 g bakepro
10 g mandelmel
1/2 ts bakepulver
0,2 dl vann
Sukrinmelis
Kanel, kardemomme

Stivpisk de to eggehvitene.
Pisk det hele egget og sukrinmelis til eggedosis.
Bland forsiktig de resterende ingrediensene i eggedosisen.
Rør i de stivpiskede eggehvitene.
Stek tykke pannekaker på middelsvarme i en varm stekepanne.


Hele oppskriften inneholder:
233 kcal, 29 g protein, 7 g fett og 11g karbohydrater.

Jeg lagde en glasur av skyr naturell, sukrinmelis, stevia vanilje og litt sitronsaft og hadde over pannekakene.
Det smakte gulrotkake.
Mmmmm…
Pannekakene var også kjempe gode med brunost og sukkerfritt syltetøy, skyr og syltetøy, og smør, kanel og sukrin.
Søte, sunne og gode pannekaker.

Nå venter bentrening før det er klart for jobb.
Ha en fin dag :grin:
Det er fredag!

Kristine ♥

32 kommentarer
    1. Har laget disse to dager på rad nå💛 bare med noen små endringer, ble med vaniljeprotein og sesammel. Smakte nydelig 🙂 du er så flink 😄😄

    2. Hei!
      Kan du ikke legge ut bilde av ingridiensene du bruker når du baker – altså etikettene! Jeg har så lyst til å handle på iherb og lage som deg, men aner ikke hvor jeg skal begynne å lete ! 🙂

    3. Mat, helse og velvære:
      Revet gulrot passer i både søt og salt bakst. Det gir en god fylde og et saftig resultat 🙂
      Helt enig. Det er naturlig å sunt å gi etter av og til. Håper du koste degt på restaurant. God helg 🙂

    4. Nom, nom!:D Det så godt ut 😀
      Har lenge tenkt på å bruke revet gulrot eller revet eple i bakst, men aldri fått surra meg til å gjøre det. Gir jo god og saftig smak 😀
      Det er lov å gi etter for søtsuget innimellom, vi var på resturang i går, og tror ikke alt jeg spiste var like sunt.. xD
      Man skal kose seg innimellom 😀

    5. Julie:
      Kanskje det er det jeg skal begynne med, åpne min egen kafe for helsefriker 😉

      Jeg gir snart ut en kokebok, da må du prøve deg på en av herlighetene :

    6. Therese:
      Yoghurtgodteri fra Sverige er noe helt annet. Det smaker mye bedre og du har mange flere varianter med forskjellige nøtter, musli, tørket frukt, havrepuff, osv. Mmmm.

    7. E:
      Jeg spiser til jeg er sprekkferdig rett og slett 😉
      Jeg skal prøve å få se om jeg kan skrive et slikt innlegg, men jeg er usikker på jeg vil vite hvor mye jeg spiser på en slik dag. For det blir mye og det ermulig jeg blir litt forskrekket når jeg ramser det opp ;/

    8. I:
      Jeg ser ikke på det som en sprekk, men ser på det som en måte å nyte litt ekstra kalorier 😉 Jeg ville aldri nektet meg selv noe totalt, da får jeg bare mer lyst på det.
      Har jeg spist lite mat merker jeg det utover dagen, derfor er jeg blitt flink til å få i meg den maten jeg trenger. Forøvir får jeg et sug av sukker, selv om jeg har fått i meg den maten jeg trenger. Det er liksom litt avhengighetskapende.
      God helg 🙂

    9. Karoline:
      Jeg synes det er naturlig å kunne følge lysten litt av og til, selv mitt i uken. Det er et sunnhetstegn 🙂 Godt er det 😉

    10. Jolene:
      Den tror jeg ikke at jeg har smakt. Jeg synes den med peanøtt, sjokolade og karamell er best. Mmmm, den ligger i fryseren klar til i morgen 😉

    11. Du burde begynne å selge alle disse sunne kakene og bakstene dine altså! Jeg orker ikke lage det pga alle de vanskelige ingrediensene, men jeg hadde lett kjøpt de!

    12. En liten ting jeg lurer på! De norske yoghurtnøttene fra Den Lille Nøttefabrikken, er det dette du mener nå nevner yoghurtgodteri fra Sverige? Eller er det noe annet som det ikke er nøtter i?

    13. Kan ikke du skrive et innlegg om disse spisedagene dine? Om alt du spiser den dagen, for du skriver jo at du spiser så mye snop og annet digg og det hadde vært gøyt å få se bilder av det og faktisk følge deg gjennom den dagen 😀

    14. Pannekakene så gode ut! Er lov å skeie ut i blandt, jeg har så lyst til å smake det yoghurtgodteriet fra Sverige.. God helg til deg:)

    15. Alle sprekker iblant! Det er menneskelig! 😉 Gjør det ofte selv også! – Har imidlertid lært meg å leve med det, og akseptere det, – fordi det er kroppens måte å si i fra på. Ingen klarer å leve “feilfritt” over lengre tid – da går man til slutt på en real smell!
      Det er også viktig å merke seg at dersom en opplever CRAVINGS og sug så er det gjerne kroppen som sier i fra om at NÅ er den i underskudd på noe den trenger og har behov for – enten det er kalorier i sin helhet, karbohydrater (sukker) eller fett. Det er også helt logisk og normalt at aktive mennesker med en aktiv hverdag har et større behov for sukker enn andre med en mer stillesittende hverdag.
      Opplever en altså cravings og sug er det nettopp fordi en i gjennomsnitt har fått i seg for lite, kalorier/karbohydrater/fett, i forhold til hva en trenger og har behov for i dagene i forveien! Så får en sterk cravings er det kanskje på tide å vurdere det daglige næringsinntaket…
      Pannekakene så rågode ut, Kristine! Naminam! Skal prøves..!
      God helg, kjære deg! <3

    16. Åh, så godt det var å høre at du også noen ganger glipper litt. I går kunne jeg virkelig ikke motstå isboksen jeg heller gitt. Derfor ble det is og bringebær til dessert utenom helgen. Men godt var det! Det er jo sommer 😀 Ha en fin dag!

    17. Har du smakt den med sjokoladesaus og spanske mandler? For den er veldig god. 😀

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg