Proteinfylt sjokolade

Sunn og raw sjokolade med masse proteiner og deilig smak.
Finnes det noe bedre?
Jeg elsker sjokolade! ♥
Det er svært enkelt å lage, prøv selv og bli frelst.
 

Proteinfylt rå melkesjokolade

Melkesjokolade
30 g kakaosmør
15 g kokosolje
3 ss rått kakaopulver
2 ss rå carobpulver
1 ss yaconsirup
1/2 ts vaniljepulver
2 dråper stevia vanilje, kan sløyfes
Bittelitt himalayasalt

Fyll
50 g sjokoladeprotein, jeg brukte whey max
1 ss vann

Smelt kokosolje og kakaosmør i vannbad.
Ha i resten av ingrediensene og bland god sammen.
Jeg brukte muffinsformer av silikon som sjokoladeformer, da ble det store sjokolader. Du kan gjerne bruke en mindre variant.
Fyll bunnen av formene med sjokolade og sett i fryseren noen minutter.
I mellomtiden blander du proteinpulveret med vann. Ha kun så mye vann at proteinpulveret får en grøtaktig konsistens.
Om du ikke har sjokoladeprotein kan du gjerne bruke vanilje, jordbær eller lignende, det tror jeg også blir godt.
Ha proteinfyllet over sjokoladebunnen slik du ser på bildet over.
Fyll med resten av sjokoladeblandingen og sett kaldt.
Jeg fikk 6 store sjokolader i mine muffinsformer. 

Er du utålmodig, som undertegnede, kan du sette sjokoladen i fryseren i førti minutter. Om du setter de i kjøleskapet tar det rett under to timer og her blir resultatet best.
Husk at det er obligatorisk og slikke sjokoladebollen. Mmmmm :grin:


Flere av ingrediensene i denne kaken står på supermatlisten.
Det er ingredienser som innholder svært mange gode næringsstoffer og som er ekstremt gunstig for helsen vår.
Her er en liten forklaring på superingrediensene:
Rå kakao innholder mye jern, magnesium, vitaminer, krom og sink. I forhold til vekt inneholder kakao mer antioksidanter enn rødvin, blåbær, acai, grapefrukt og gojibær til sammen! Kakaoen innholder også flere stoffer som øker lykkefølelsen, den essensielle aminosyren fenylalanin og anandamide.
Sukkeret i yaconsirupen tas ikke opp i kroppen, og lar seg ikke fordøye. Den innholder også betydelige menger kalium og antioksidanter. Srupen skal også bedre fordøyelsen og har positiv effekt på tarmfloraen i tarmen.
Steiva er en svært søt søramerikansk urt, som verken inneholder sukker eller kalorier. Det er egnet som søtningsmiddel for alle, spesielt for dem som reagerer på eller som ikke tåler sukker. Stevia er 200 -300 ganger søtere enn vanlig hvitt sukker men gir ingen glymeisk respons.
Himalaya salt gjenoppretter energien i kroppen og regulerer syre og basenivået, og kan brukes som mineraltilskudd. Saltet innholder alle mineraler og sporstoffer som cellene i kroppen innholder.
Carobpulver er en kakaoerstatter og har mindre oppkvikkende effekt enn kakao, samtidig som det er søtere. Pulveret har naturlig lavt fettinnhold og har ingen stimulerende stoffer (i motsetning til kakao som innholder flere stimulerende stoffer). Carob innholder mange viktige næringsemner, blant annet mye Vitamin B1 og B2, vitamin A, kalsium, magnesium, jern, magmaen, krom og kopper. Carobpulveret innholder dessuten 8 % protein, og 3 ganger så mye kalsium som kakao, en tredjedel mindre kalorier og 17 ganger mindre fett. 
Kokosolje innholder stort sett mettet fett, og da de mellomlange fettsyrene som nyere forskning viser er veldig bra for oss.  Oljen har vist seg å senke det farlige kolesterolet, samt øke det gode kolesterolet, samtidig som det styrker immunforsvaret, reduserer risikoen for hjerte- og karsykdommer og gi langvarig energi og metthetsfølelse. Velg en økologisk og gjerne extra virgin variant.

Alle disse ingrediensen har jeg kjøpt på iHerb, da det er mye billigere enn å kjøpe de på helsekosten. 
Bruker du koden OEK701 får du dessuten 5 $ i rabatt på din første bestilling.

Kos deg med sunn sjokolade på en onsdag.
Nyt livet.
Kristine ♥ 

42 kommentarer

Siste innlegg