JULENS RØDE KJEKS

Som nevnt tidligere har jeg tatt utfordringen med syv sunne slag.
Jeg bommet skikkelig da jeg prøvde meg på sunne berlinerkranser. Verken smak, utseende eller konsistensen ble bra.
Derimot kom jeg frem til julens røde kjeks :grin:
Sukkerfrie, magre, proteinrike og gode.

JULENS RØDE KJEKS

20 g vita hjertegodlett margarin
30 g sukrinmelis
1 ts splenda
1 eggehvite 
4 dråper stevia vanilje
50 g store havregryn
20 g whey cooler cran rasberry coctail
5 g mandelmel
1/2 ts bakepulver
Litt kanel og kardemomme

Miks sammen smør, sukrin og splenda til det blir hvitt og kremete. 
Tilsett stevia og eggehviten.
Bland sammen havregryn, proteinpulver, mandelmel, bakepulver og krydder i en bolle. Tilsett i smørblandingen. Rør godt til en jevn masse.
La røren stå i kjøleskapet i ti minutter for å svelle. 
Lag ti topper på en bakepapirkledd stekeplate. 
Stek på 175 grader i ca 10 – 12 minutter.
Avkjøl kjeksene på rist slik at de blir crunchy.
Nyt!

Om du ikke har whey cooler proteinpulver, kan du bytte ut dette med et annet proteinpulver.
Bytter du ut med vaniljeproteinpulver har du vaniljekjeks. Ha gjerne i litt vaniljepulver også.
Med sjokoladeprotein blir det sjokoladekjeks, putt i litt sukkerfri hakket sjokolade for ekstra god smak.

Hele oppskriften inneholder:
350 kcal, 29 g protein, 12 g fett og 31 g karbohydrater.
Hver kjeks (basert på ti stk) inneholder:
35 kcal, 3 g protein, 1 g fett og 3 g karbohydrater.

Kristine ♥

16 kommentarer
    1. Benedicte:
      Kokosolje bruker jeg en gang i blant i baks. Jeg steker heller i det. Splenda bruker jeg sjeldent, sukrin bruker jeg masse. Sukrin kan krystalisere seg av og til og derfor suplerte jeg med litt splenda akkurat nå.
      Honning gir høy blodsukkerstigning og mye kalorier, derfor bruker jeg heller sukrin. Jeg er heller ikke glad i honningsmaken.
      Du kan selvfølgelig bruke disse ingrediensene isteden 🙂

    2. Hei. Denne oppskriften din så spennende ut.
      Jeg ser at du er opptatt av sunn mat. Hvorfor velger du Splenda som er et kunstig søtningsmiddel? Og Vita Hjertegod som er margarin? Nå er det så mange sunne og naturlige alternativer på markedet at jeg ville byttet ut disse to produktene med en sunn sirup eller honning og kokosolje. Hva tenker du om dette?

    3. Jeg har også tenkt å prøve å gjøre julebaksten litt sunnere i år. Altså, når hovedingrediensen er smør blir det vel uansett aldri “sunt”, men dog 😉 Elsker julesmåkaker, og de må være sprø, da må man ikke være gniten med melangen. Jeg tenker hovedsaklig å bytte ut sukker med sukrin og sukrinmelis, og se korleis det går.
      Hva var det som gikk galt med berlinerkransene dine? Kjekt om jeg kan unngå å gjøre samme feilen 😉

    4. Åhhh Kristine, en dag vil jeg komme på besøk til deg og trene, bake, spise og SMAKE =D
      Du er dyktig på kjøkkenet +++ jeg har mye å lære fra deg =)

    5. Nå var det lenge siden jeg hadde vært inneom bloggen din frøken, den hadde på mystisk vis forsvunnet fra favoritter!! Så mye fantastiske oppskrifter du har postet i det siste, helt herlig! Du inspirerer meg virkelig!! Både med oppskrifter og trening. Stå på videre – flinkis;)
      Stort smil M

    6. kan du skrive litt hvordan du klarer å regne ut energi innholdet? 🙂 spesielt på retter du lager selv, hvordan kommer man frem til de forskjellige antallene?

    7. Så flink du er altså! =) Skal prøve meg på hvertfall noen slag selv i år, sunne ofc 😉
      Eller serinakakene blir noen ordentlige sukkerbomber, men det får gå. Ha en god tirsdag!

    8. Takk for alle de fine oppskriftene dine. Jeg har laget mye godt etter at jeg begynte å lese bloggen din =)

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg