FAVORITT KARAMELLER

Disse karamellene lagde jeg første gang i slutten av november.
Siden har jeg lagd de gang på gang.
Ufattelig gode :grin:
Karamellene kan også varieres i det uendelig.
Jeg har laget en sjokoladevariant med kakaopulver, en med hakket sjokolade i, nøttekarameller med hakkede nøtter, en variant med gojibær og jeg tilsatte også proteinpulver i en variant.


Favoritt karameller

2 dl fløte, eventuelt soya fløte
1 dl sukrin
1 ss smør
2 ss sirup, yaconsirup fungerer bra
1/2 ts økologisk vaniljepulver

Bland alle ingrediensene i en bolle og kok i 7 – 8 på sterk varme i mikroen.
Du kan også koke karamellene i en tykkbunnetkjele. Da må de koke i cirka 40 minutter.
Massen skal koke til den er brun og tykk.
Ta opp litt masse med en skje for å se om den er ferdig. Stivner karamellene raskt i kantene er de klare.
Hell massen i små former eller bruk en stor bakepapirkledd form.
Sett den i kjøleskapet til karamellene har stivnet og skjær i firkanter.

Du kan mikse og trikse mye med blandingsforholdene.
Som sagt har jeg lagd disse karamellene mange ganger.
Jeg har laget oppskriften med mer smør, med mer sirup, med mindre sukrin og alt fungerer veldig bra, men oppskriften over er favoritten.

Myke, seige og gode.
Og det beste av alt;
de er sukkerfrie og nok så sunne!

Kristine

83 kommentarer

Siste innlegg