SUPRE PEPPERKAKER

Som nevnt tidligere er dette verdens beste pepperkakeoppskrift.
Jeg har faktisk bakt bestemors pepperkaker tre (!!!) ganger i år. Både fordi den er utrolig god og at jeg elsker deigen, men også fordi det er veldig koselig å bake pepperkaker i juletiden.


Jeg har ønsket å komme opp med en oppskrift som er uten hvetemel og sukker, og som bygger på mandelmel/kokosmel og sukrin.
Det har ført til mange misslykkede forsøk hvor deigen blir umulig å bake ut, smaken blir rar eller resultatet blir alt for tørt.
Nå har jeg enderlig kommet frem til en god oppskrift både på smak, kondistens og innhold.

Supre pepperkaker

100 g smør
80 g sukrin
4 ss sirup
100 g fløte
40 g speltmel
100 g kokosmel
1 ss jbk-mel
1 ts natron
1 og 1/2 ts kanel
1 ts nellik
1/2 ts ingefær

Smelt smøret. Avkjøl litt.
Tilsett sukrin og rør om.
Ha i sirup, fløte og krydder.
Rør godt til alt er blandet.
Bland sammen speltmel, kokosmel, jbk-mel og natron.
Ha det tørre over i det våte.
Elt til en god konsistens på deigen.
Sett pepperkakedeigen i kjøleskapet natten over.
Kjevl deigen tynt ut og stikk ut figurer.
Stek pepperkakene på 200 grader i 4 -5 minutter.
Avkjøl på rist.

Om deigen er litt vond å kjevle ut kan du legge deigen mellom to flak med bakepapir.
Da får du den ekstra tynn uten at deigen henger seg fast i kjevlen.

Kristine

11 kommentarer
    1. heihei 🙂 jeg leser bloggen din hver dag, og elsker den! jeg har anoreksi og jobber med å komme meg ut av den, men har fortsatt en god del begrensninger når det kommer til mat.. såå, jeg lurte bare på om du hadde noen bakeoppskrifter som ikke inneholder smør, hvetemel, olje eller fløte. sukrin og sukrinmelis har jeg og kan bruke uten problem, så det kan godt være i oppskriften 🙂

    2. Oii, dette bør kanskje prøves.. 🙂
      Jeg har forresten lest meg nedover litt her, og jeg må si jeg er imponert! For et pågangsmot, hadde bare jeg vært så flink til å trene! 🙂

    3. Du er virkelig en ekspert på disse sunne oppskriftene! 🙂 Jeg stiller meg LETT først i køen for å kjøpe din oppskriftsbok når du bestemmer deg for å gi ut en! 😉

    4. Jeg rett og slett elsker oppskriftene dine. Denne lagde jeg med en gang. Deigen smakte godt. Jeg gleder mneeg til å bake den ut i morgen =)

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg