LITT SUNNERE BRUNE PINNER

De brune pinner skal være små og myke inni.
Kanelen gjør at det lukter jul i hele huset.
Mmmmm, disse kakene er nydelige.

Litt sunnere brune pinner

80 g smør
30 g skyr naturell
80 g sukrin
1 egg
1 ts vaniljepulver
1,5 ts kanel
1 ts sirup
1/2 ts natron
100 g speltmel
40 g mandelmel, kan byttes ut med annen tørrvare

Til pynt:
1 eggehvite
Surkin
Kanel

Pisk sammen smør og sukrin.
Rør inn skyr.
Ha i egget og sirup, om du har hatt sirupen kaldt må den varmes opp og bli flytende først.
Bland sammen speltmel, mandelmel og natron.
Bland det godt inn i deigen og kna til deigen blir fast.
Del deigen i fire emner og rull de til fingertykke pølser som du legger på et stekebrett kledd med bakepapir.
Trykk de flate med fingeren og pensle med eggehvite før du strør over sukrin og kanel.
Stek på 225 grader i 8 -12 minutter.
Jeg hadde mine i ovnen i 12 minutter og det ble litt mye.
10 minutter hadde nok vært perfekt.

Disse kakene ble faktisk så godt at jeg kommer til å ta de med meg når jeg reiser hjem til familien i julen.
Resten av de sunne julekakene har jeg forbeholdt mitt hjem. Når julen og juleferien kommer går jeg over til de mindre sunne alternativene av “ekte” vare :smile:

Kristine  

6 kommentarer
    1. Så morro! Jeg satt akkurat og tenkte på at jeg skulle bake sunne brune pinner i kveld (seriøst!). haha. Brune pinner er så sykt digg :)Tenkte jeg skulle trikse og mikse litt selv, skal prøve ut den oppskriften jeg kom fram til, men skal definitivt lage en porsjon med denne også! Takk for tips, once again søta =)

    2. Lista over hva jeg skal bake blir jo bare lengre og lengre! Her snakker vi nyttårskaker på meg 😉 Nam!

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg