HJEMMELAGET PROTEINBAR

Proteinbarene vi får kjøpt i butikken er ofte overpriset og fulle av e-stoffer og sukker.
Selv om de reklameres som sunne, får de fleste et sjokk når de leser ingredienslisten.
Lag dine egne og vit hva du får i deg!

Hjemmelagde proteinbarer

100 g sjokoladeprotein, jeg brukte dette, zero carb med sjokolade
2 eggehviter
200 g havregryn
40 g peanøttmel eller peanøttsmør
4 dl skummet melk
1/2 ts salt
1 ss sukrin
Litt kanel og kardemomme

Ha alle ingrediensene i en bolle og rør godt.
Hell blandingen i en 20 * 30 form og stek på 160 grader i 30 -35 minutter.
Del i biter og oppbevar kaldt.
Jeg delte i 12 biter, hvor av tre biter passer perfekt etter trening.


Næringsinnhold på bit, basert på 12 stykker:
117 kcal, 1 g fett, 11 g protein og 13 g karbohydrater

Med 3 proteinbarbiter etter trening får du i deg:
352 kcal, 3 g fett, 33 g protein og 39 g karbohydrat.
Perfekt etter en styrkeøkt :grin:

Kristine

40 kommentarer
    1. Hei!
      Spennende oppskrift! Jeg har ikke brukt proteinpulver/sjokoladeprotein tidligere, og jeg tenkte å stikke på butikken imorgen. Men linken funket ikke. Hva har du brukt i denne oppskriften? Og hvor kan jeg få tak i det i Oslo? 🙂
      Superfin blogg! 🙂

    2. Asbjörnsdottir:
      Det er sjokoladeprotein, ja 🙂
      1 dl havregryn veier 60 g. Jeg vil anbefale deg å veie havregrynene. Håper det smaker 🙂

    3. Når det gjelder sjokoladeproteinet, mener du da proteinpulver? Linken var ødelagt, men jeg bruker 100%whey proteinpulver da. Og må jeg veie havregrynet eller tilsvarer det foreksempel 1DL?

    4. Astrid:
      Om du bruker fibra mel eller lignende får du ingen peanøttsmak, da vil jeg anbefale å tilsette litt nøtter i tillegg 🙂
      God tur sporty 🙂

    5. Hei 🙂 Går det an å bruke mandelmel eller Fibra fullkornsmel istedenfor peanøttmel? Drar på fjelltur fra mandag morra, og har ikke mulighet til å kjøpe peanøttsmør/mel før det, hehe. For en planlegging..! 🙂
      Du er superflink! 😀

    6. MannebeinPåkjøkkenet:
      Noen dager går supert. Men om det blir lengere enn tre, ville jeg hatt de i kjøleskapet 🙂

    7. Hei.Hvor lenge holder de seg? Er det mulig å ha dem liggende innpakket på en måte i en sekk noen dager om man er på farta?

    8. Siv:
      Jeg ser den for meg som en skikkelig jentevariant 🙂
      Rosa med rosa bær!
      Det hørtes spesielt, men godt ut.
      Takk for tipset 🙂

    9. Jeg ble super-ivrig etter å lage disse, men sjokoladeproteinen ligger igjen hjemme etter jul Så jeg tok i bruk Cran Rasberry cocktail proteinpulveret mitt, og for å unngå fullstendig smakskræsj byttet jeg ut peanøttmel med kokosmel. Jeg var VELDIG skeptisk når jeg kjente lukten og så den knallrosa fargen. Men tilsatte noen never gojibær og puttet i ovnen. Og de ble faktisk ikke så værst! Så der har du muligheten til å lage en sunn fruktvariant av dem også 🙂
      Tusen takk for oppskriften!

    10. Ingrid:
      Bakepro er rett og slett proteinpulver uten smak. Det har så å si de samme egenskapene som zero carb. Ingen proteinkilder mister proteinene sine ved oppvarming, verken proteinpulver, kjøtt eller kesam 🙂

    11. Eirin:
      Tusen hjertelig for kjempe koselige ord Eirin. Jeg blir så glad av å lese kommentaren din.
      Det er godt for kroppen å ha en pause i ny og ned. Og ofte er det også utrolig deilig å starte igjen etter en pause. Da er energien og motivasjonen bedre.
      Håper du har blitt frisk og at du har hatt en kjempe treningsuke 🙂

    12. marianne p:
      Det hørtes god ut. Da blir de litt seige kan jeg tenke meg?
      Proteinpulveret mister ikke proteinet sitt, nei. Ta kjøtt for eksempel, når du steker biffen din mister det ikke proteinet sitt 😉

    13. Jeg hadde bakedag i dag og lagde blant annet disse. Det blir fast venn etter trening fremover 🙂

    14. TUSEN TAKK FOR NOK EN NYDELIG OPPSKRIFT, KRISTINE !!
      Jeg har nøtteallergi, men denne klarte til og med jeg å gjøre nøttefri. Brukte kokosmel i stedet for peanøttmel/peanøttsmør. I tillegg så hadde jeg ikke mer melk igjen så jeg brukte 1 dl mager kesam og 3 dl vann. Funket greit, men kanskje jeg skal prøve med kokosmelk som en over her skriver. De var ikke så gode med en gang jeg tok de ut av ovnen, men når de fikk avkjølt seg litt, så smakte de godt 🙂

    15. Åh, de så megadigge ut!!! Men – blir ikke proteinet “drept” om du varmebehandler det?

    16. De ser digg ut! Lager proteinbarer selv, (uten melk) men da med kokosolje
      og peanøttsmør. Trodde at proteinpulver ikke kunne stekes, at proteinene blir ødelagt,
      så jeg fryser mine 2 timer, og oppbevarer de i kjøleskapet!

    17. Du er så fantastisk Kristine! 😀
      DU er en stor inspirasjon i hverdagen og du skal vite at du har mye av æren for
      at jeg har blitt glad i trening igjen! Jeg har hatt en liten “pause” nå i jula, med bare 3
      treningsøkter og var skikkelig innstillt på å starte skikkelig igjen nå på nyåret, men
      så ble jeg slått ut av influensa. Treningen denne uken har vært rolige gåturer og drikking
      av proteinkaffe og grønn te. Gleder meg til å starte på mandag når jeg forhåpentligvis
      er frisk.
      Håper du får et kjempe fint år og at du fortsetter å inspirere! 🙂
      Du har vel ikke tips til treningsmusikk? Nytt år krever nye sanger 😉

    18. Prøvde å lage disse med PB2 istedenfor peanøttsmør for å spare på kaloriene… Lagde du med peanøttsmør eller? For mine ble absolutt gode, men de ser ikke så “chewy” ut som det dine gjør.. Så mer fett er kanskje bedre?

    19. Hei! De så kjempegode ut! Men lurer på dette Zero Carb pulveret.. Blir ikke vanlig protein brutt ned når det får så høy temperatur? Vet jo at bakepro tåler høy temp, men det smaker jo ikke særlig godt..
      Mvh Ingrid:)

    20. Du klarer det igjen – jeg ble fristet 😉 Peanøtt + sjokolade = elsk! <3
      Disse må jeg selvfølgelig også teste ut en gang! På lørdag blir det gulrotmuffins ala deg som free food-måltid, jippii! 😀

    21. Har savnet en oppskrift på proteinbarer som ikke inneholder masse nøtter og tørket frukt, supert at du kom med en! 🙂
      Ønsker deg en fin torsdag!

    22. Nam, de så kjempe gode ut Kristine:D Jenta som kan lage sunn og god snacks 🙂 Takk for oppskrift:)
      Ha en strålende torsdag søte:D<3

    23. Åååååååå digger at du deler sånt med oss! 🙂 Ser driiiiiitgodt ut! :)))
      Håper du får en fortryllende Torsdag :)))

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg