PROTEINRULL

På dagens treningsplan stod det biceps, triceps og skuldre.
Økten så slik ut:
– Sidehev med manualer
3 sett * 12 repetisjoner
– Skulderpress med manualer
2 sett * 6- 8 repetisjoner  
– Biceps curl
3 sett *  11 -12 repetisjoner  
– Fransk press
3 sett * 10 -12
– Hammer curl
2 sett * 20 repetisjoner  
– Triceps push down
2 sett * 8 -9 repetisjoner
Desidert den morsomste økten på lenge med god pump og blodårer.
Harry men gøy
:grin:

I tillegg hadde jeg også 40 minutter morgenkardio på ellipsen hjemme i stuen.
Med gjennomsnittspuls på 137 og god musikk var det en riktig god start på torsdagen.



Proteinrull

1 egg
2 eggehviter
2 ss sukrin
10 g pofiber
10 g vaniljeprotein
1 ts fiberhusk
Litt vann
Kanel
Kardemomme

Pisk de to eggehvitene til hvitt skum.
Ha i sukrin og pisk videre.
Bland sammen det hele egget med pofiber, vaniljeprotein, fiberhusk, kanel, kardemomme og litt vann.
Vend forsiktig deigen inn i de stivpiskede eggehvitene.
Ha røren over på en bakepapirkledd stekeplate og smør den tynt utover.
Stek på 200 grader i 12 -15 minutter.
Med en gang kaken kommer ut av ovnen ruller du den sammen som en rullekake og legger et håndkle over.
Når kaken er avkjølt drar du forsiktig av bakepapiret og fyller kaken med ønsket fyll.

Hele rullen inneholder:
155 kcal, 24 g protein, 6 g fett og 2 g karbohydrater.


Denne kan fylles med hva som helst.
Kesam, syltetøy, bær, kremfløte., vaniljekrem, osv, osv.
Kun fantasien setter grenser.
Jeg lagde en utrolig god sjokoladeglasur av 30 g whey sjokoladeprotein, 1 ss sukkerfritt kakaopulver, et par dråper stevia dark chocolate og litt vann.
Whey proteinpulveret gjør at glasuren blir tykk og deilig, og smaker kraftig sjokolade.
Helt nydelig.
Jeg tipper proteinrullen blir en fast favoritt fremover.
Med litt salt og mindre søtt er den perfekt til å fylle med salt pålegg som ost og skinke.

Kristine

64 kommentarer
    1. Kan disse fryses ned og tas opp igjen ved behov? Liker ting som det kan lages en HAU av for så å slenge dem i fryseren.

    2. Martine Johansen:
      Hmm, jeg har aldri prøvd no egg.
      Kan du stivpiske de? Det vil lønne seg med stivpisket eggehviitte.

    3. Åh, denne så god ut! Jeg bare lurer på en ting. Jeg tåler ikke egg så godt, tror du jeg kan erstatte det med No Egg? Jeg har så lyst til å teste denne oppskriften 🙂 Du er virkelig inspirerende!

    4. Åååå denne var fantastisk!! Veldig god med sjokoladeprotein også 🙂 TAKK for oppskrift, vakre Kristine 🙂

    5. Prøvde denne idag, riktignok med sjokoladeprotein og mandelmel, men åå så fantastisk! 😀 takk for inspirasjon!

    6. Fyttirakkern. Denne kommer det til å bli mye av fremover! Har en kjæreste som er ganske skeptisk til “alle proteinene” og styrketreningen min, men med en gang jeg tok denne ut av ovnen hørte jeg: “Kan jeg smake???”. Det eneste var at jeg ikke klarte å spise opp, på grunn av for store mengder sjokoladepålegg 😛 Neste gang blir det nok noe annet snadder til fyll. Men super oppskrift! Og veldig fin blogg du har 🙂

    7. Silje:
      Ja, du kan bytte ut pofiber med hvilke som helst annet tørrvare.
      Vaniljeprotein er proteinpulver med vaniljesmak 🙂 Det er kjøpt hos NordicNutrition.no
      Du kan bruke et annet protein eller prøve med en annen tørrvare 🙂

    8. Katrine:
      Det er så koselig å høre at det faller i smak 🙂
      Stek den litt mindre neste gang. Mine blir ikke tørre, så jeg vil tro at det hjelper å steke den litt mindre.

    9. Emilie:
      Du ruller den sammen med en gang den kommer ut av ovnen og legger et håndkle over. Når rullen har fått kjølt seg ned litt ruller du den ut igjen og tar av bakepapiret. Mitt sitter aldri fast, så det fungerer utmerket 🙂

    10. NAM proteinrullen va døds god! Spiste den med smør, sukrin og kanel,mmmm:) Den va jo kjempe enkel å rulle med en gang den kom ut av ovnen, myk og god. Men smaker din litt tørt? Min smakte en smule tørt så jeg lurte bare på om det skal det ,eller om den kanskje har stekt litt lenge eller noe slik?

    11. Spennende oppskrift!:-)
      Er det mulig å bruke mandelmel eller bakepro istedenfor pofiber?
      Og vaniljeprotein, hva er dette?:) er det noe tilsvarende jeg kan ha?
      Utrolig bra blogg med masse gode oppskrifter og ikke minst inspirasjon!! Stå på videre!!:)

    12. Jeg laget den ikveld! Er særiøst forelsket! Tuuuuusen takk for at du delte denne nyyydelige og enkle (når JEG får det til er det enkelt) oppskriften med oss 🙂 Digger deg!

    13. Heidi:
      Ja, det kan du gjerne gjøre.
      Fiberfin har samme funksjon som pofiber, så vel som jbk mel har for fiberhusk 🙂

    14. ina:
      Pofiber er en tørrvare som så å si ikke inneholder kalorier, men kun fiber. Det får du kjøpt på helsekosten og enkelte dagligvareforretninger med godt utvalg.
      Du kan bytte det ut med en annen tørrvare 🙂

    15. Hei!
      Lurer på en ting – hve er pofiber, og hvor får jeg kjøpt det? Evt. noe annet man kan bruke i stedet?

    16. Du e så utrolig flink og så masse bra ideer her! Vet kor eg ska kikke når eg ikke vet ka eg ska lage en dag! 😉

    17. Forsto ikke helt angående mine mislykkede proteinsjokolader… skal man stivpiske eggehvitene?? 😮 Det gjorde ikke jeg…

    18. karoline:
      Ja, det fungerer supert å blande sjokoladeproteinet med kesam / cottage cheese. Det blir veldig godt 🙂
      Ekstra godt er det om du tilsetter litt most banan og / eller peanøttsmør.
      Mmmm 🙂

    19. Inger Marie:
      Det var koselig å høre.
      Jeg ønsker ikke å bli noe større enn det jeg er nå, men bare forbli definert og fin 😉
      Trikset er å rulle den sammen når den er lunken 😉

    20. Elli:
      Takk for gode ord Elli, det var koselig 🙂
      Jeg må først og fremst si at det er utrolig bra at du har skjønt at den informasjonen du har fått er feil.

      Det er ikke nødvendigvis vekten du må gjøre noe med. Vekten din høres veldig bra ut, men sammensetningen kan du endre. Altså bytte ut noe av fettet med muskler. Da vil du se slankere og strammere ut.
      Om du spiser lite og trener mye, vil man som regel få lite fremgang samtidig som man blir sulten, sliten og har lett for å få spisekick.
      En jente på din vekt og høyde forbrenner rundt 2200 kcal daglig ved aktivitet. Om du trekker fra 500 kalorier fra dette, vil du ha en sunn vektnedgang. Med andre ord vil jeg anbefale deg å legge deg på rundt 1700 kcal daglig. Ha også gjerne en dag i uken hvor du unner deg mer av det du har lyst på.
      Treningen din høres bra ut. Men du må ha mer næring. Spis mye proteiner (kjøtt, fisk, fulg, proteinpulver, egg, kesam, osv), godt med grove karbohydrater (frukt, grønnsaker, speltlomper, grove kornprodukter, osv) og sunt fett (avokado, nøtter, osv).
      Lykke til 🙂

    21. Kristine:
      Det er litt vanskelig å si hva som har gått galt. Stivpisket du eggehvitene først?
      Jeg brukte store havregryn, men det skal ikke ha noe å si. Det som kan ha skjedd er at du blandet det for kraftig slik at eggehvitene falt sammen.

    22. Maria:
      Om du bruker litt mindre sukrin og kanskje litt salt.
      Da tror jeg det er supergodt å fylle det med salt fyll 🙂

    23. Mmmm denne var supergod!! Bedre enn vestlandslefse jo! Prøvde med litt kokosolje, sukrin og kanel og en med hjemmelaget, sunt sjokoladepålegg. Yummyyy!

    24. Mistet forresten en liten dråpe eggeplomme i røra, da plommen knustes… kan dette ha noe å si?

    25. Jeg prøvde proteinbarene dine i dag, og de ble absolutt ikke lik dine! De ble til en kake! Den hevet seg og er nesten brød-aktig. Hva har jeg gjort feil? Ingrediensene jeg brukte var samme som dine, bortsett fra at jeg brukte peanøttsmør (hadde 58 g, hehe), myo-protein mocca og ekstra lett melk. Brukte også lettkokte havregryn. Tok alt det tørre i bollen, så det våte og rørte med en gaffel, hadde i en form (den var kanskje litt mindre enn din) og i ovnen på ca 160 grader med varmluft (vifte).
      Vet du hva jeg gjorde galt? 🙁
      De smakte dermed bare brød, sjokoladesmaken var ikke særlig sterk, og den smakte generelt lite og tørt.

    26. Hei Kristine!
      Vil bare påpeke at du er en fantastisk rollemodell for unge jenter, også min. Jeg er like gammel så deg og veldig opptatt av mat og helse. Allikevel har jeg vært feilinformert av kvinneblader og min egen familie ang dette her med å spise lite. Jeg er 1.66 og veier 61 kg. Normalvektig, men tynnfeit ifølge meg selv 😛 har lært at man må trene HARDT og ikke løfte rosa manualer og være underernært for å gå ned i vekt, eller? Lever på 1200 kcal – 1300 kcal om dagen, prøver hardt å få i meg mer ettersom jeg har vært feilinformert i mange år om vektnedgang. Inspirasjon fra Jessica Alba som i mine øyne har den perfekte kroppen, ved siden av deg. Hun lever på 1200 kcal. Lite sa du? 😛
      Jeg trenger hjelp av deg. Jeg vil ned en del kg, mest av alt stramme skikkelig opp. Flat mage ja takk.Vekta mi står bom stille på 61 kg. Deprimerende. Hvor mye skal jeg spise? Jeg spiser 5 ganger om dagen og trener styrke 3 ganger i uka med 2 dager intervaller. Styrketimene varer 60 min. Trener ikke styrke og cardio samme dag, er dette bra?
      Takk på forhånd! 🙂

    27. SV: Da har du noe å glede deg til, Kristine 🙂 Denne smakte kjempegodt, sunn og næringsrik fiskegrateng! Liker den best med kun blomkål og purre inni (pga fargene, haha), og med brokkoli og gulrot ved siden av, så får man i både pose og sekk ;P
      Lurer på om jeg må prøvesmake denne proteinrullet til helga, ohlala! Med kanel og sukrin, mmmmm <3 God helg, frøken!

    28. åh, nam! det så innmari godt ut! får manne meg opp en dag og forsøke, det burde vel stille søthungeren også 🙂

    29. ah ser kjempe godt ut! jeg har prøvd en slik en tidligere, men klarte ikke rulle den xD
      men håper jeg kan klare å rulle denne sammen:)
      Digger formen din btw, du er sterk, men du er ikke kjempe svær! Du er et forbilde for alle dem jentene der ute som ikke tror de kan trene styrke fordi de blir så svære av det!

    30. Dette visste du trolig ikke om Lars Tangen:
      Han har sugd Trond Birkedal, pedofil og tidligere FRP topp.
      Bildebevis: i41.tinypic.com/14nn3hu.jpg
      Link til orginalartikkel (kan bli fjernetendret): nettavisen.no/nyheter/article3303750.ece

    31. Åh, SOM jeg elsker bloggen din! Jeg har kjøpt qnt belgian chocolate, og lurer på om jeg kan blande det med kesam/cottage cheese? Blir det godt? Trenger noe enkelt på skole og jobb 🙂

    32. mmm! så godt ut!
      den skal testes 😀 takk for nydelig oppskrift 🙂
      hvordan tror du den blir med sjokoladeprotein?

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg