DREAM CHOCOLATE COOKIES

Sjokolade kan en aldri få for mye av.
Disse sjokoladecookiesene har en deilig fudge konsistens og miner om brownie.
Med hakkede sjokolade, vil jeg tro disse tilfredsstiller en hver sjokoladeelsker.
Nå dufter det herlig mørk sjokolade i hele huset.

Kjeksene er uten mel og sukker, magre og full av protein.
Perfekt for allergikere, helsefreaker eller de som rett og slett vil unne seg noe godt.

Fristet?
Det håper jeg!

DREAM CHOCOLATE COOKIES

2 hvitter
30 g mager kesam
20 g vita hjertegod margarin eller kokosolje
30 g melkesjokoladeprotein
40 g mandelmel
1 ts fiberhusk
10 g kakakopulver
4 ss sukrin
1 ts bakepulver
Litt salt
4 dråper stevia english toffee
60 g hakket sukkerfri mørks sjokolade

Pisk hvitene lett sammen, ha i sukrin og stevia.
Bland sammen proteinpulver, mandelmel, fiberhusk, kakaopulver, salt og bakepulver.
Smelt smøret eller oljen og ha over det tørre sammen med kesam.
Bland godt sammen før du rører i den hakkede sjokoladen.
Leg klatter på en bakepapirkledd stekeplate og stek på 180 grader i 8 minutter.



Mmmm, deilig.
Sjokoladecookiesene smelter på tungen.
Helt fantastisk godt med en kopp kaffe til.
Kos deg.

Kristine

40 kommentarer
    1. Hei! Kjeksene mine blir ikke harde 🙁 Følger oppskriften.. Hva kan jeg gjøre feil?

    2. Anna:
      Kjempe koselig at du har begynt å lese bloggen 🙂
      Jeg setter pris på at du tar deg tid til å legge igjen noen ord, det blir jeg utrolig glad av.
      Håper du får mye glede av proteinpulveret. Du har i hvert fall mye deilig bakst i vente 🙂

    3. Line:
      Du kan bruke både kokosolje eller vita hjertegod lett margarin.
      Vita hjertegod lett margarin inneholder mye færre kalorier og som kjæresten (pø) har svar; ingen palmeolje 🙂

    4. Anonym:
      Tusen takk for det. Nå sitter jeg her og rødmer for meg selv!
      Hengende benhev, situps på BOSUball med ekstra vekt på brystet og planken er mine favorittøvelser.
      Ha en god uke 🙂

    5. Kine:
      English toffee kan du jo putte i alt!
      I kaffen, sammen med skyr/kesam/cottage cheese, i proteinshaken.
      Det beste er å blande det med peanøttmel og litt skyr og rulle kuler. Mmmm 🙂

    6. løpeguri:
      Jeg er avhengig av et godt sjokoladeprotein.
      Melkesjokoladeprotein er supert å bake med, gir en søt og god sjokoladesmak, men det er ikke så godt å drikke om du kun blander det med vann. Til baking derimot er det min favoritt.
      Håper du får en super uke 🙂
      Og hjertelig takk for gode ord 🙂

    7. Åh nam nam! Farlig å sitte å ta igjen blogginnlegg jeg ikke har kommet igjennom på en mandag skjønner jeg! Her var fristelsen stor i hvert fall! De så kjempe gode ut! 😀

    8. Line: Det er ikke noe tvil om at palmeolje ikke er sunt. Og mange produkter basert på det er meningsløst fulle av transfettsyrer. Poenget i stor grad er at dersom man er noe kritisk til konsum av matvarer vil mengden man inntar være relativt lav uansett, så det blir et ubetydelig bidrag. Derav overblåst helserisiko for folk som oss.
      Om du neste gang vil argumentere for usunnheten bør du derimot finne kilder som faktisk inkluder i hvertfall et snev av pålitelige referanser. Som denne for eksempel http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22177258
      Den bekrefter at det er en relasjon mellom konsum av palmeolje i populasjoner og økt risiko for død som følge av hjerte- og karsykdommer.
      I tillegg er denne interessant: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22272093

    9. De står i ovnen og godgjør seg for øyeblikket.. Herlig! Jeg blir motivert av deg!

    10. Åh – de så nydelige ut 😀 Fikk veldig lyst til å lage meg de, godterisyk på en søndag som jeg er…. Men hva er egentlig melkesjokoladeprotein og hvor får man tak i det?
      Inspirerende blogg forresten – fant den akkurat og kommer nok til å titte innom fast fra nå:)

    11. Jeg tror kanskje at jeg elsker bloggen din! Så effektiv og flink du er med trening, blogging, jobb, studier, mann, hus og mat… spesielt mat! Nå skal jeg ta meg sammen og investere i melkesjokoladeprotein, du bruker det jo i så mye forskjellig godt, og jeg er hekta på sjokolade!
      Ha en flott uke 🙂

    12. Hei, Kristine.
      Disse så helt nydelige ut. Du er min store inspirasjonskilde når det gjelder trening og sunn mat! Har du noen tips til noen effektive mageøvelser? Jeg er litt tom for ideer for tiden.
      Håper på svar.
      Med ønske om en god søndag 🙂
      – Hanna

    13. Tro meg, jeg har ikke noe problemer med fett, jeg har gått ned 20kg av å spise fett. Bare ikke palmeolje.
      http://www.regnskog.no/13240/fakta-om-palmeolje
      http://www.regnskog.no/bevisst-forbruker/palmeolje/hva-er-probleme-med-palmeolje
      http://www.familieoghelse.no/helse-velvere/kosthold/fakta-om-palmeolje
      Å si at usunnheten til palmeolje er relativt overblåst viser jo hvor lite du faktisk vet om det.
      Og ja, jeg viste ikke at vita hjertegod har fra i år redusert palmeolje i sine produkter, men det tilsier ikke at alle margarin har gjort det. Palmeolje er og blir usunt, samme hvordan du vrir og vender på det.

    14. Jeg laget disse med en gang. Nam, de var veldig gode. Ny favoritt fra deg!
      Takk =)

    15. Jeg har nettopp funnet bloggen din å følte for å legge igjen en liten hilsen 🙂
      du er svært motiverende og har mange fantastiske oppskrifter venter nå på vaniljeprotein
      i posten som jeg bestilte umiddelbart i går da jeg så alt det gode du lager. gleder meg til å prøve
      proteinbollene og proteinrullen 😀 du har en fantastisk bra kropp og blogg! stå på 🙂

    16. Line:
      http://www.vitahjertego.no/Om+Vita+hjertego'/Vita+hjertego'+og+palmeolje
      Forøvrig er usunnheten til palmeolje relativt overblåst med mindre du har ocd om å unngå mettet fett i kostholdet ditt. Hva transfettsyrer angår er det selvsagt et spørsmål om mengde (og produkter basert på palmeolje inneholder unektelig ofte en høyere mengde), men du finner transfettsyrer i vanlig meierismør, og forøvrig alle produkter som inneholder fett fra melk. CLA (Conjugated Lineolic Acid) er en av transfettsyrene derfra, og utifra hva jeg husker er densiteten av den i forhold til andre noe avhengig av hvordan plantefor kyrne spiser.
      Men som alle er enig om uavhengig, antagelig, bortsett fra LCHF nuts, er det ikke stor rasjonell grun til å tvinge i seg større mengder mettede fettsyrer eller umettede transfettsyrer. Synes uansett det er mye hype for lite.

    17. Ser kjempe gode ut, er bare litt overrasket over at du promoterer margarin. Det er jo stappfult av plameolje.

    18. åh de så gode ut!! men jeg synes at alt jeg lager med mandelmel smaker marsipan..
      er det noe jeg gjør galt? 😛

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg