GULLSTYKKER

Riktig god formiddag  
Håper dere alle har hatt en herlig helg så langt.
Jeg elsker nystekte rundstykker. Ferske, varme og gode.
Søndager blir det ofte dette, da har jeg bedre tid og kan kose meg på kjøkkenet.
I dag ble det kjempe gode gulrot rundstykker.
Perfekt til en lat søndagsfrokost eller -brunsj.
De vil også være utmerket til matpakker.
Jeg har laget en ekstra posjon, slik at jeg har til de neste dagene også.  

GULLSTYKKER

3 gulrøtter, ca 200 g
40 g kruskakli
40 g bakepro
40 g havregryn
100 g fiberbyggmel
1/2 pose gjær
1 ts fiberhusk
100 g cottage cheese
1 dl melk
Litt salt

Rasp gulrøttene.
Bland sammen bakepro, kruskakli, havregryn og fiberbyggmel.
Tilsett fiberhusk, salt og gjær.
Varm opp melken til fingervarm temperatur. Ha i cottage cheese og hell væsken over de tørre sammen med de raspede gulrøttene.
Bland godt og elt med hendene.
La deigen stå å heve i 40 minutter.

Trill så rundtsykker av deigen.
Legg rundstykkene på en bakepapirkledd stekeplate.
Sett ovnen på 180 grader og la rundstykkene heve mens ovnen blir varm.
Stek rundstykkene i 15 minutter.
Nyt nystekte, sunne og kjempe gode gullstykker.  

Kruskakli, bakepro, havregryn og fiberbyggmel er alle tørrvarer. Har du ikke en eller to av disse, kan de fint byttes ut med noe annet. Kruskakli kan byttes ut med havrekli, mer havregryn eller annen melvare, så vel som de andre tørrvarene kan byttes ut på lik linje. 
Cottage cheese kan erstattes med kesam eller yoghurt naturell.  


Ferske rundstykker er alltid populært.
Myke og gode.
Når de i tillegg er supersunne slik som disse med masse proteiner og fiber, blir det nærmest jubel. 

Utrolig deilig å starte søndagen på denne måten.
Min favoritt på rundstykkene er dijonsennep sammen med litt ruccola, cherrytomater og masse jarlsberg ost.
Jeg toppet i tillegg med litt krydder kremost.

Nå er det tid for å komme seg på jobb for min del.
Ha en super dag videre.  

Kristine

29 kommentarer
    1. K:
      Håper det falt i smak 🙂
      De trengs ikke å oppbevares i kjøleskapet nei, men jeg vil anbefale det. Da holder de seg mer saftig.

    2. Disse står og koser seg i ovnen nå. Gleder meg! 🙂
      Er det sånn at de må oppbevares i kjøleskap pga CC?
      Og vet du hva næringsinnholdet på en deig er? 🙂

    3. heisann!! jeg eelsker bloggen din kristine :D:D fyysøren! og har prøvd sikkert halvparten av alle oppskriftene dine. genialt! jeg lurte på om du kunne laget et innlegg om drikkevarer; pepsi max, cola zero osv. Hvor mye av det drikker du? Er det sant at pepsi max kan gjøre at du ikke går ned i vekt??
      hilsen nysgjerrig leser

    4. Håper alt er bra med deg! <3
      Du skremmer oss litt med å gå flere dager uten update, hihi.

    5. Føler meg som en stalker i skrivende øyeblikk, men en liten update er ikke å forrakte!:-)
      Håper alt er bra med deg <3

    6. Hei FineKristine 🙂 Har du travle dager, stakkar? Jeg husker følelsen av å være fulltidsstudent og jobb man digger -da kan tiden fly gitt. håper alt er bra, vi savner deg vettu:-)
      Etter deilige vårrull- og biscottifest i heimen forrige uke (-mannen er så glad for oppskriftene jeg tester ut) gleder jeg meg til helgen så jeg skal få tid til å prøve Gullstykkene dine.
      Klem

    7. Hello! Skal du ikke poste noe hyggelig trenings og matinspo?? We need you…
      Klemmer fra Kongsberg

    8. Nå har du ikke blogget siden 4 mars!!!! Håper på et nytt blogginnlegg i dag. Savner det allerede

    9. Hei! jeg og en venninne skal prøve vaniljebollene dine, men vi har ikke fiberhusk. Ser at du ikke bruker egg, så da bruker du vel fiberhhusk som bindemiddel? Kan vi bruke egg i stede da? Hvor mange egg tror du vi trenger til din oppskrift? Vi må også bruke mandelmel i stedet for kokosmel.

    10. Hei!
      liker bloggen din veldig godt, god motivasjon! hva er forskjellen på speltlumper og potetluper? og hvor får du kjøpt dem?
      har du smakt aktins eller nutrilett barene? og hvilket protein pulver bruker du?
      håper på svar 🙂

    11. Disse skal jeg prøve!
      -Hva kan man erstatte bakepro med?
      -Hvor mange gullstykker gir denne oppskriften
      -Hvor mange kcal er det per?
      Takk for en inspirerende blogg!

    12. Mm, disse rundstykkene kan uten tvil kalles gullstykker 😀 haha, et søtt navn i min mening.
      Du, Kristine .. nå har jeg bestemt meg for å begynne og spise havregrøt da alle skryter av det. Tenkte å kjøpe noe proteinpulver for å piffe opp smaken. Hvilket proteinpulver vil du anbefale til denne slags bruk? Jeg vet at du er erfaren på det området 😀 Liker smaker som vanilje, sjokolade og peanut t veldig godt. Takk på forhånd <3

    13. Nam, disse så skikkelig gode ut! Er de like saftige som de ser ut? Og tror du det går å bytte ut CC med yoghurt? jeg tåler ikke CC…

    14. Forresten, jeg må skryte av cookie dough-oppskriften din! Den var utrolig god. Tror jeg skal prøve med stavmikser og ikke gaffel neste gang. Stekte litt av deigen og det ble skikkelig godt!

    15. Det er virkelig mange som lager gulrotrundstykker for tiden! Kanskje det er et tegn på at det er godt, da? 😉 Ferske rundstykker på en søndag (eller for den saks skyld hvilken som helst annen dag) er ikke feil uansett!

    16. er det mxdx den buksa du har på bildet under? eller noe annet? Lurte veldig på hvilken modell/hvor du har kjøpt den:) Den var veldig fin!

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg