SUNT SJOKOLADEPÅLEGG

Sjokoladepålegg er noe så og si alle har et forhold til, spesielt som barn.
Nå har jeg laget min egen versjon av nøtter, sukrin og kakaopulver.
Sukkerfritt sjokoladepålegg med masse sunt fett.
Jeg rett og slett elsker når søtt er sunt og fantastisk godt!

Sunt sjokoladepålegg

200 g nøtter, jeg brukte cashewnøtter og mandler
1 ss kokosolje
3 -4 ss kakaopulver
3 ss sukrin
8 dråper stevia vanilje
Litt salt

Hakk nøttene fint i en blender, foodprosessor eller kjøkkenmaskin. Du må stoppe maskinen å røre litt rundt underveis slik at nøttene blir finmalt.
Ha i resten av ingrediensene.
Smak gjerne til med mer søtt og / eller mer kakaopulver.
Sjokoladepålegget kan brukes med en gang, men det er best etter å ha stått litt i kjøleskapet.
Oppbevar kaldt i en boks eller krukke, da holder det seg noen uker.
Håper det smaker.

Jeg serverte sjokoladepålegget sammen med det perfekte brød, oppskriften finner du her.
Det er mye proteiner i dette brødet mens det er godt med fett i sjokoladepålegget, sammen gjør dette at jeg holder meg mett lenge. At det i tillegg er søtt og godt, er bare en bonus :razz:

Kristine

23 kommentarer
    1. Denne skal jeg prøve å lage imorgen! Men har du noe tips til hva jeg kan bruke istedet for
      stevia vaniljedråper? Jeg har økologisk vaniljepulver, går det?

    2. M:
      Jeg har begge og varierer i hvilken jeg bruker. I brødet og sjokoladepålegget bruker jeg den uten smak, da jeg ikke ville ha kokossmak 🙂
      Jeg ville nok kjøpt den uten smak, ellers så smaker alt kokos 😉

    3. Denne er laget og står klar til frokosten imorra:)
      Tusentakk for nydelig oppskrift!
      Byttet ut kokosoljen med en ss vita hjertego smør, funka bra!
      Du er virklig en stor og viktig inspirasjonskilde for meg, TAKK:D
      Håper du får en fantastisk kveld vidre “,

    4. Nam! Har tenkt på å lage
      slikt sjokoladepålegg flere ganger,
      bare med stekte/brente hasselnøtter som man rensker av skallet på 😉
      Men jeg har ikke funnet noe olje som jeg kunne bruke…
      har lett etter nøtte olje.. men har ikke funnet det.. Så d funker bra å bruke kokosolje? 😀 Den gir ikke mye smak av kokos eller?
      Dessuten lurer jeg på¨om du kunne laget en bildeserie av
      uviklingen av formen/kroppen din? 😉
      Du ser så bra ut nå! så jeg lurer liksom på hvordan prosessen har gått 😉
      Håper du kan gjøre dette! 😀 hadde vært kult!
      Jeg elsker bloggen din btw! Den er stor inspirasjon!
      Du har en balanse som jeg liker og legger ikke vekt på å være “perfekt” hele tiden.
      Kjempe flink! ^^

    5. Dette så fantastisk godt ut.! Må man ha sånn stevia dråper og kokosolje?? 🙂

    6. Hei Kristine!
      Kjempe flott og inspirerende blogg! 🙂 Jeg lurer på om du bruker vanlig eller extra virgin kokosolje i brødet og sjokoladepålegget? Jeg er usikker på hvilken type olje jeg skal kjøpe. Hva er best? 🙂

    7. mm, jeg elsker hjemmelaget sjokoladepålegg:D Brukt lignende oppskrift selv før og det blir kjempe godt:D
      Ha en herlig lillelørdag vakre :)<3

    8. Nom, nom! Ser herlig ut! 😀
      Jeg lurer på en ting ift. brødet, er det noe jeg kan erstatte kruskakli med? Magen min liker absolutt ingenting som har med hvete eller gluten å gjøre..

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg