Sjokoladepålegg er noe så og si alle har et forhold til, spesielt som barn.
Nå har jeg laget min egen versjon av nøtter, sukrin og kakaopulver.
Sukkerfritt sjokoladepålegg med masse sunt fett.
Jeg rett og slett elsker når søtt er sunt og fantastisk godt!
Sunt sjokoladepålegg
200 g nøtter, jeg brukte cashewnøtter og mandler
1 ss kokosolje
3 -4 ss kakaopulver
3 ss sukrin
8 dråper stevia vanilje
Litt salt
Hakk nøttene fint i en blender, foodprosessor eller kjøkkenmaskin. Du må stoppe maskinen å røre litt rundt underveis slik at nøttene blir finmalt.
Ha i resten av ingrediensene.
Smak gjerne til med mer søtt og / eller mer kakaopulver.
Sjokoladepålegget kan brukes med en gang, men det er best etter å ha stått litt i kjøleskapet.
Oppbevar kaldt i en boks eller krukke, da holder det seg noen uker.
Håper det smaker.
Jeg serverte sjokoladepålegget sammen med det perfekte brød, oppskriften finner du her.
Det er mye proteiner i dette brødet mens det er godt med fett i sjokoladepålegget, sammen gjør dette at jeg holder meg mett lenge. At det i tillegg er søtt og godt, er bare en bonus
Kristine ♥
DET BLE DØDS GODT !!!! AH, jeg er i HIMMELEN!!
Denne skal jeg prøve å lage imorgen! Men har du noe tips til hva jeg kan bruke istedet for
stevia vaniljedråper? Jeg har økologisk vaniljepulver, går det?
Skal definitivt prøves 🙂 God tirsdag!
M:
Jeg har begge og varierer i hvilken jeg bruker. I brødet og sjokoladepålegget bruker jeg den uten smak, da jeg ikke ville ha kokossmak 🙂
Jeg ville nok kjøpt den uten smak, ellers så smaker alt kokos 😉
mmmmm…:
Vanlig olje 🙂
Invisiblescars:
Du kan bytte kurskakli med pofiber eller eventuelt mandelmel / kokosmel.
Håper det smaker 🙂
Malin:
Det er ikke nødvendig, nei 🙂
Genialt!:D Jeg må prøve å lage!
Nam, det så både godt, sunt og enkelt ut, akkurat slik jeg liker det 😉
Denne er laget og står klar til frokosten imorra:)
Tusentakk for nydelig oppskrift!
Byttet ut kokosoljen med en ss vita hjertego smør, funka bra!
Du er virklig en stor og viktig inspirasjonskilde for meg, TAKK:D
Håper du får en fantastisk kveld vidre “,
Nam! Har tenkt på å lage
slikt sjokoladepålegg flere ganger,
bare med stekte/brente hasselnøtter som man rensker av skallet på 😉
Men jeg har ikke funnet noe olje som jeg kunne bruke…
har lett etter nøtte olje.. men har ikke funnet det.. Så d funker bra å bruke kokosolje? 😀 Den gir ikke mye smak av kokos eller?
Dessuten lurer jeg på¨om du kunne laget en bildeserie av
uviklingen av formen/kroppen din? 😉
Du ser så bra ut nå! så jeg lurer liksom på hvordan prosessen har gått 😉
Håper du kan gjøre dette! 😀 hadde vært kult!
Jeg elsker bloggen din btw! Den er stor inspirasjon!
Du har en balanse som jeg liker og legger ikke vekt på å være “perfekt” hele tiden.
Kjempe flink! ^^
Tid for ukens spørsmål snart?
Nam! Jeg må prøve 😀
NAM 🙂
Dette så fantastisk godt ut.! Må man ha sånn stevia dråper og kokosolje?? 🙂
Hei Kristine!
Kjempe flott og inspirerende blogg! 🙂 Jeg lurer på om du bruker vanlig eller extra virgin kokosolje i brødet og sjokoladepålegget? Jeg er usikker på hvilken type olje jeg skal kjøpe. Hva er best? 🙂
Ooh, spennende 🙂
mm, jeg elsker hjemmelaget sjokoladepålegg:D Brukt lignende oppskrift selv før og det blir kjempe godt:D
Ha en herlig lillelørdag vakre :)<3
Genialt! Kan man ertsatte kokkosolje med noe da? 🙂
Namnamnamnam!!!! 😀 ser nydelig ut!!
Mmmm, det er godt ja!:) Pleier å lage cashewsmør med litt sjokolade i. Smaker himmelsk.
Ha en strålende dag!:D
Nom, nom! Ser herlig ut! 😀
Jeg lurer på en ting ift. brødet, er det noe jeg kan erstatte kruskakli med? Magen min liker absolutt ingenting som har med hvete eller gluten å gjøre..
Herlig, herlig, herlig 😀