EMPANADAS

Gårsdagens middag ble veldig vellykket.
Det ble kjempe godt.
Sunt, godt, proteinrikt, smakfullt og mettende :grin:
Det blir knapt bedre.
Dette skal jeg lage igjen!

EMPANADAS

30 g bakepro
25 g pofiber, eventuelt fiberfin eller annen meltype
50 g mager kesam
2 eggehviter
1 ts fiberhusk
1/2 ts bakepulver
Litt salt

Bland sammen alle ingrediensene og la deigen svelle i fem minutter.
Form deigen til tre baller.
Ta frem et bakepapir og et ark plastfolie, eventuelt to ark med bakepapir. Kjevl hver deig ut til en rund flate ved at du legger den mellom bakepapiret og plastfolien.
Ha på fyll på den ene halvdelen.
Brett så deigen sammen til en halvmåne.
Trykk deigen sammen i kantene.
Legg på et steke brett og stek i 30 minutter på 180 grader.

Fyll

Når det kommer til fyllet kan alt brukes.
Jeg kan tenke meg det er kjempe godt å lage en tacovariant med karbonadedeig.
En tar hva man har og har lyst på, jeg lagde en vegetar variant som så slik ut.
1/2 tomat
1/2 løk
1 hvitløksfedd
1 ss kapers
1 ss dijon sennep
100 g cottage cheese
Litt mozzarella

Hakk tomat, løk, hvitløk og kapers i små terninger.
Bland inn sennepen og cottage cheese.
Topp med mozzarella.


Empanadas kommer fra det spanske ordet empanar som betyr å pakke inn noe.
Empanadas er nettopp et type brød som er pakket rundt en fylling.
Hva en vil ha inni, er det kun fantasien som avgjør.
Det vanligste er å bake inn et kjøttfyll, slik at det blir som en innbakt pizza.


Hele deigen uten fyll gir:
202 kcal, 39 g protein, 2 g fett og 7 g karbohydrater.
Dette gir i underkant av 68 kalorier per empanada.
Masse proteiner.
Sunt og godt.

Kristine

36 kommentarer

Siste innlegg