BANAN SJOKOLADE MUFFINS

O’hellige søndag.
Jeg våkner opp og ser at det pøsregner.
En regnværssøndag trenger ikke være grå.
Det er en god anledning til å stelle seg på kjøkkenet, skru på høy musikk, synge og danse med mens man kokkelerer frem noe deilig.
Saftige banansjokolademuffins for eksempel :grin:
Det er dagens herlighet på mitt kjøkken.
Sukkerfrie, glutenfrie, proteinrike og magre.
Nå dufter det deilig i hele huset.


BANAN SJOKOLADE MUFFINS


1 egg
2 hvitter
20 g mandelmel
10 g sjokoladeprotein, eventuelt mer mandelmel
1  most banan, gjerne godt moden
60 g mager kesam
3 ss kakaopulver
1 ts fiberhusk
3 ss sukrin
1 ts bakepulver

Stivpisk eggehvitene.
Bland sammen de resterende ingrediensene i en bolle.
Ved røren inn i de stivpiskede eggehvitene. Bruk en skje og rør forsiktig slik at eggehvitene ikke faller sammen.
Ha røren over i 9 muffinsformer.
Stek i 20 minutter på 175 grader.

Glasur
4 ss philadelphia light
4 ss mager kesam
Sukrinmelis

Bland sammen alle ingrediensene og smør utover muffinsen.
Jeg strødde i tillegg over litt sukkerfri sjokolade.


Banan og sjokolade er en veldig god kombinasjon.
Om du ønsker kan du også tilsette nøtter, rosiner eller lignende.
I og med at banan er søtt og muffinsene er søte, synes jeg det er veldig godt med en ostekrem på toppen da denne er syrlig. Jeg tror det også vil være deilig med en sjokoladeglasur som forsterker sjokoladesmaken i muffinsene. Eller rett og slett spise de naturelle, de er gode i seg selv.
Håper det smaker.

Smil vekk gråværsdagen.
Ha en super søndag :grin:

Kristine

38 kommentarer

Siste innlegg