BANAN SJOKOLADE MUFFINS

O’hellige søndag.
Jeg våkner opp og ser at det pøsregner.
En regnværssøndag trenger ikke være grå.
Det er en god anledning til å stelle seg på kjøkkenet, skru på høy musikk, synge og danse med mens man kokkelerer frem noe deilig.
Saftige banansjokolademuffins for eksempel :grin:
Det er dagens herlighet på mitt kjøkken.
Sukkerfrie, glutenfrie, proteinrike og magre.
Nå dufter det deilig i hele huset.


BANAN SJOKOLADE MUFFINS


1 egg
2 hvitter
20 g mandelmel
10 g sjokoladeprotein, eventuelt mer mandelmel
1  most banan, gjerne godt moden
60 g mager kesam
3 ss kakaopulver
1 ts fiberhusk
3 ss sukrin
1 ts bakepulver

Stivpisk eggehvitene.
Bland sammen de resterende ingrediensene i en bolle.
Ved røren inn i de stivpiskede eggehvitene. Bruk en skje og rør forsiktig slik at eggehvitene ikke faller sammen.
Ha røren over i 9 muffinsformer.
Stek i 20 minutter på 175 grader.

Glasur
4 ss philadelphia light
4 ss mager kesam
Sukrinmelis

Bland sammen alle ingrediensene og smør utover muffinsen.
Jeg strødde i tillegg over litt sukkerfri sjokolade.


Banan og sjokolade er en veldig god kombinasjon.
Om du ønsker kan du også tilsette nøtter, rosiner eller lignende.
I og med at banan er søtt og muffinsene er søte, synes jeg det er veldig godt med en ostekrem på toppen da denne er syrlig. Jeg tror det også vil være deilig med en sjokoladeglasur som forsterker sjokoladesmaken i muffinsene. Eller rett og slett spise de naturelle, de er gode i seg selv.
Håper det smaker.

Smil vekk gråværsdagen.
Ha en super søndag :grin:

Kristine

38 kommentarer
    1. Jeg lagde disse i går og de smakte veldig godt. Neste gang må jeg søte litt mer, jeg hadde ikke noe fyll på toppen.
      Har regnet ut næringsinnhold. Jeg brukte yoghurt naturell i stedet for kesam og kokosmel i stedet for mandelmel og fikk dette på hele røra:
      Kcal: 405
      Protein: 22,9
      Karbohydrater: 82,6
      Fett: 14,0
      Fiber: 17,1
      Takk for at du deler oppskrifter 🙂

    2. Astrid:
      Jeg ville ikke byttet ut pofiber med kruskakli. Det er en veldig anderledes konsistens og smak. Bytt det heller ut med mer mel 🙂
      Det kan være grunnen til at de sank sammen, det er mye luft i kruskakli.

    3. Lagde disse i dag, sank ganske mye sammen etter steking. Lot de stå i ovnen med døren åpen for å kjøle av seg, men sank sammen i ovnen. Jeg lagde dem i store amerikanske muffinsformer da, vet ikke om det har noe å si. Smaken synes jeg var så som så, er jo ganske bra når man tenker at de er uten sukker! Brukte kruskakli istedenfor pofiber, haha.

    4. Mmmm! Skal prøves! Hvor tar du det fra? Lurer litt på hvor mange muffins det ble ca med denne oppskriften?
      Ha en fin helg!

    5. Jeg var så heldig å ha alle ingrediensene tilgjengelig og hev meg rett i søndagbakingen. Disse var NYDELIGE!!! Tar med meg en pose med muffins på gymmet så gutta blir glad 😉 takk for super oppskrift!! Ha en herlig søndag 🙂

    6. Heihei!
      Kunne du ha lagt ut eventuelle oppskrifter på hva man kan lage ut av mandelmel og sukrin/sukrin melis? Har akkurat kjøpt det inn, så er litt nuub når det kommer til det. haha. 🙂
      Da helst IKKE med mange andre produkter som man må på sunkost, life osv. for å få tak i 🙂
      Håper du legger ut noen oppskrifter 🙂

    7. Hei! startet søndagmorgen med de samme muffisene! kjempe gode. Har du næringsinnhold for de og hvor mange kalorier de inneholder per muffins?

    8. Du er så god mot leserne dine, Kristine. Bloggen din er som et oppslagsverk for herligheter man kan lage på kjøkkenet! 😀
      Håper du får en fin søndag.

    9. Hmm, de tror jeg jammen at jeg skal prøve å lage etterpå, de så kjempegode ut.
      Takk for en fin blogg med masse deilige oppskrifter! 🙂

    10. For en deilig start på en søndag! 😀 ingen muffins her i hus, men har nybakt brød, nesten de samme ^^

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg