GLEDE

Lykke.
Jeg var så heldig å få servert helstek kylling av samboeren.
Det er noe av det beste jeg vet.
Spesielt når han lager det.
Alt smaker litt bedre når man får det servert, spesielt når det er laget med kjærlighet



Helstekt kylling er utrolig enkelt.
Ikke minst er det billig. En hel kylling koster rundt 30 kroner.
Perfekt studentmat.
I dag ble kyllingen smurt inn med Santa Marias Tex Mex Tapas Spice Mix (den innholder ikke sukker). Stikk deretter et termometer inn i den tykkeste delen av kyllingen og stek på 180 grader til kylling har en temperatur på 70 grader. Dette tar cirka en time.
Legg gjerne grønnsaker sammen med kyllingen. PØ brukte hele paprika, tomat, rødløk og brokkolibuketter.


Det eneste som er litt komisk med helstekt kylling er at det står på pakken at den holder til fire personer.
Vel, vi er to…
Og vi spiser opp hele saken hver gang!
Etter at vi hadde diskutert dette fant vi ut at det var Prior det er noe galt med og ikke oss.
Vi spiser en halv kylling hver.
Man må jo bli mett!


Dagens treningsøkt ble en løpetur.
Ukens eneste, men likevel veldig godt likt kondisjonstrening.
Jeg tok på meg joggeskoene og la ut i det fri.
Det er så utrolig deilig å jogge når solen skinner, musikken kimer i ørene og det lukter vår.
Totalt ble det 50 minutter hvor 5 minutter var oppvarming og 5 minutter var nedtrapping.
Etter løpetur var kroppen veldig varm og da plopper det frem nye blodårer på magen.
Jeg tror det er første gangen jeg har sett så mange årer på meg selv.
Kroppen er et fasinerende maskineri.


Nå er det fruktsalat som står foran meg.
Min daglige dose frukt er ikke til å tulle med.
I’m addicted!
Skålen min består av vannmelon, kiwi, bringebær og blåbær.
Friskt, søtt, syrlig, sunt og sååå godt.

Ha en fortreffelig søndagskveld.
Vi skal være late.
Legge oss på sofaen, se på filmen Limitless og spise kanelsnurrer.
Søndag er perfekt bakedag, og jeg slo til med denne oppskriften
Kos og glede.

Kristine

35 kommentarer
    1. Tonje:
      Så godt å høre Tonje.
      I og med at jeg selv har slitt med spiseforstyrrelse mange år av mitt liv, blir jeg fort skeptisk når det kommer til tall, prosenter og kalorier.

      Det finnes ingen fast fasitt på hva som er riktig og galt i og med at vi alle er forskjellige. Men glykogen er musklenes brensel, og karbohydrater er glykogen. Ja, fett er kjempe viktig og å kutte fett er ikke noe alternativ, men for å bygge muskler ville jeg likevel spist mye karbohydrater.
      Selv har jeg hatt kjempe fremgang med å øke karbohydratene. De siste seks ukene har jeg økt matinnaket og nesten dobblet karboinntaket. Resulatet er opp 1 kilo i vekt, fremgang på trening og ned 2 % i fettprosent 🙂

    2. Jeg tror kanskje du misforstod spørsmålet mitt, eller jeg formulerte meg dårlig. Jeg trenger ikke eller leter ikke etter en tall messig fordeling. Spiser det jeg vil og ønsker, og heldigvis for meg er jeg glad i sunn mat. Men lurte på meningen din ang bygge muskler på lavkarbo vs høykarbo. I nyere tid er det jo flere og flere som velger høy fett fremfor høykarb for å bygge. Jeg lurer mest fordi det interesserer meg ikke fordi jeg skal ha en plan å følge slavisk for å få “drømmekroppen”. Så i mitt tilfeller er det ingenting som er usunt eller feil.
      Har aldri vært i nærheten av noe forstyrrelser ift mat, jeg er bare genuint interessert i kosthold og forskning på den fronten og teste ut for å se hvordan det påvirker min styrke og trening. Og den dagen jeg ikke syntes det er gøy eller jeg evtuelt får “dårlige” tanker eller krav ang meg selv og min kropp, ja da kutter jeg tvert. Men antar ut i fra forrige svar, at for deg så fungerer høykarb =)

    3. Siv:
      Hmmm, jeg vet faktisk ikke.
      Er ikke helt fan av diett-styret som er så populært for tiden. Jeg vil være sunn og sprek, ikke et dietthode!

    4. it’s training:
      Altså, noen ganger synes jeg porsjonene er ekstremt små. Jeg vet at jeg spiser gode porsjoner når jeg først spiser, men det får da være grenser 😉

    5. Guro:
      Takk for informasjonen Guro.
      Jeg viste faktisk ikke at det var så ille. Jeg skal ha dette i betrakning neste gang.

      Det er faktisk en av hovedgrunnen til at jeg bruker proteinpulver.
      Med proteinpulver kan jeg bytte bort en del av kjøttet med pulver og få i meg nok proteiner. Hadde jeg ikke brukt pulver, måtte jeg spist enda mer.

    6. Tonje:
      Hvorfor må du ha en tallfestet fordeling?
      Mat skal ikke være tall, men et verktøy for kroppen og noe som smaker godt.
      Det blir helt feil om man må begynne å regne og veie på maten fordi regnestykket skal gå opp. Det er verken naturlig eller sunt.

      Som du sier er det masse informasjon der ute med forksjellige meninger.
      Selv er jeg ikke fan av tall, men har heller fokus på ting. Jeg får i meg godt med karbohydrater og proteiner og supplerer med sunt fett.
      For å bygge er karbohydrater viktig, jeg ville nok minimum lagt meg på 250 gram daglig. Jeg får i meg rundt det samme 🙂

    7. Emma:
      For å være helt ærlig har jeg faktisk aldri tenkt over dette.
      Det er som regel kjæresten som kjøper kylling og lager den, jeg synes nemlig det ser litt groteskt ut.
      Men vi kommer nok til å spise kylling igjen.

    8. Har du planer om å stille i bikini til høsten, i og med at den klassen kommer for første gang i Norge? 😀

    9. Heldig jente!!! Eneste kjærsten min kan lage er grandiosa…! så det blir jeg som må stå på kjøkkenet når vi skal spise sammen. Det så veldig godt ut!:)
      sv: Burgerbrødene ble ikke veldig smale, men ganske lik størrelse som butikkkjøpte:) Veldig gode! Prøv!

    10. Haha, dette høres ut som kjæresten og meg. En hel kylling går ned på helkant 🙂
      Håper du hadde en fin søndag, fruktsalaten så i hvertfall ikke dum ut.

    11. jeg vet ihvertfall at jeg ikke har råd til økologisk. som student er ikke det første pri.

    12. så koselig med kylling! Haha, ja, jeg tror nok vi som trener har litt andre krav til matmengde enn andre, men noen gangen lurer man jo litt da, er jo ikke måte på hvor små porsjoner!

    13. Jeg synes også dette innlegget var trist. Ble vel egentlig ganske skuffet over deg. Et måltid laget med kjærlighet? Hvilket liv tror du at denne kyllingen har hatt? Kan forsikre deg at det ikke har vært et liv fylt med kjærlighet i allefall. Synes du har mange flotte innlegg her på bloggen din men noe fokus på dyrevelferd har jeg aldri sett. Er heller ikke vegetarianer selv men det går jo ann å ta litt hensyn i forhold til hvem du handler dine animalske produkter fra, iallefall når du spiser SÅ MYE kjøtt som du gjør. I forhold til kylling kan anbefale Holte-kylling som i allefall blir avlet opp på en litt mer human og etisk måte. Forøvrig vil jeg anbefale deg å lese dette innlegget til Anne Vikens ang. kylling-industrien; http://anneviken.blogspot.com/2012/04/norsk-kylling-sppel-i-alle-ledd.html

    14. Kylling med kjærleik er ikkje feil 🙂 Her i garden vart det svinesteik med kjærleik i staden, det og funkar heilt ypperleg! 🙂

    15. Jeg må også ha en skål med frukt og bær hver dag! spesielt nå som en begynner å få tak i friske råvarer! nyt søndagen 😀

    16. Linda: er en kjensgjerning at kyllingen har ekstremt jævlige levevilkår i norsk kjøtt- og eggeindustri, og mener derfor at de fleste kunne boikottet denne for å legge et press på produsentene. Men siden du spør : økologisk kylling, økologisk kjøtt, spelsau, vilt, fisk, vegetar. Er da tusen alternativer, og ja – jeg har også studentøkonomien.

    17. Har fulgt bloggen din en god stund og ser jo du har fått så gode resultater! Hva tenker du ang å bygge muskler ved å ligge i et moderat overskudd med litt høyere andel fett enn karbo vs “vanlig” bygge kosthold med mye karbohydrater, proteiner og mindre fett? Jeg ligger ca 300-500 kcal i overskudd og har prøvd litt forskjellig og trives egentlig med både (k/p/f): 45/40/15 og 25/40/35, så lurer på hva du mener er optimalt? og evt fordelingen 25/40/45, burde karboinntaket være enda mindre enn 25? Er jo en jungel med info om dette på nettet så håper du vil svare, bedre med svar fra noen man vet hvem er og ikke en annonym på et forum =)

    18. Rart å bare gi fullstendig f i hvor mye kyllingen lider i industriproduksjonen. Jeg forsøker også å leve sunt, og er ikke vegetarianer, men dette med kyllingen er såpass tragisk at å indirekte reklamere for prior blir trist i mine øyne

    19. Det er fordi dem regner med at vanlige folk har masse ris og poteter og alt sånt ved siden av… ikke selve kyllingen som hovedfokus liksom.

    20. Er det noe jeg ikke blir lei av så er det kylling, nam 😀
      Håper du får en nydelig kveld med bakst, sofa, film og kjæreste, finnes vel knapt noe bedre å bruke søndagen på 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg