PANNA COTTA


Da er helgen her dere.
Deilig :grin:
Kan jeg få friste med en sunn, proteinrik og sukkerfri panna cotta til helgekosen?
Enkel å lage er den også, og veldig god.

Panna cotta
2 serveringer

1 eggehvite
100 g mager kesam
2 ss sukrinmelis
1 ss limesaft
1 gelatinplate
2 ss kokende vann

Bløtlegg gelatinplaten i kaldt vann i 5 minutter.
Klem ut vannet og smelt den i 2 ss kokende vann.
Stivpisk eggehviten.
Bland sammen mager kesam, sukrinmelis og limesaft.
Vend eggehviten forsiktig inn i kesamblandingen.
Rør så inn den smeltede gelatinen.
Ha røren over i serveringsskåler og sett kaldt minimum 1 time.
Server.
Panna cottaen er god i seg selv, men ekstra god med lime marinerte jordbær.


Lime marinerte jordbær

100 g jordbær
2 ss limesaft
1 ss revet limskall
2 ss sukrin

Del jordbærene i fire.
Bland sammen limesaft, revet limeskall og sukrin.
Hell blandingen over jordbærene og la marinere minimum 30 minutter.
Et tips er å lage en stor porsjon av denne. Lime marinerte jordbær er kjempe godt i seg selv og kan gjerne serveres alene eller sammen med litt vaniljeis eller en klatt kesam.

Ha en riktig god helg.
Ikke bry deg om dårlig vær, helgen blir knall likevel :grin:

Kristine

23 kommentarer

Siste innlegg