Er det noe jeg aldri blir lei, må det være sjokolade.
Jeg laget nydelige sjokolademuffins i morges.
Det er søndag.
Det regner og er grått.
Hvorfor ikke bake?
I disse muffinsene har jeg en hemmelig ingrediens som kanskje høres litt rar ut for mange.
Squash.
Revet squash gjør, som gulrot, baksten utrolig saftig.
I motsetning til gulroten setter ikke squashen smak. Det passer derfor perfekt i søt bakst.
Prøv selv.
Proteinrike, sukkerfrie og glutenfrie sjokolade muffins er veldig lov på en søndag.
Sjokolademuffins
1 egg
2 eggehviter
20 g mandelmel, eventuelt annen tørrvare
10 g sjokoladeprotein, eventuelt annen tørrvare
100 g revet squash
60 g kesam
3 ss kakao
3 ss sukrin
1 ts fiberhusk
1 ts bakepulver
2 -4 ss melk eller vann
Stivpisk eggehvitene.
Bland sammen de resterende ingrediensene. Blir røren veldig tykk tilsetter du et par spiseskjeer med væske. Jeg hadde i 4 ss med melk.
Vend forsiktig røren ned i de stivpiskede eggehvitene.
Ha over i 9 muffinsformer.
Stek i 20 -25 minutter på 175 grader.
Ingen muffins uten glasur, eller hva?
Jeg laget en mager variant av creme cheese frosting som passet perfekt til sjokolademuffinsene.
I tillegg blandet jeg 2 ss sjokoladeprotein med et par dråper stevia sjokolade og litt melk, og ringlet over glasuren.
Glasur
4 ss philadelhia light
4 ss mager kesam
Sukrinmelis, ca 6 ss
Bland sammen alle ingrediensene.
Ha over muffinsene.
Da er det bare å nyte og kose seg.
Riktig god søndag
Kristine ♥
Anonym:
Det husker jeg dessverre ikke, er så lenge siden jeg laget disse.
Heihei! Ser supergode ut:) hvor mange fikk du av røra?:)
De så suupergode ut!
Vil du legge ut fremgangsmåte for hvordan man baker disse? Lagde de idag, men ble ikke helt slik som de skulle…. Vet ikke hva jeg gjorde feil, men endte opp med å kaste alle sammen 🙁 Hadde alle ingrediensene med, men tok kanskje litt mye ekstra mandelmel oppi fordi jeg syns røren var så flytende. Skal den være det tro?
Skal lage disse i dag 🙂
Åhhh, dette er et kunststykke å se på, og jeg tenker det smaker nydelig! Flinke du 🙂
Hei!
Når du skriver eventuell annen tørrvare bak sjokoladeprotein.. hva kan man ta istedenfor? Går det an å ta mer mandelmel?
Nam!! Hva er kalori-innholdet pr. muffin? Vet det er enkelt å regne ut, men jeg er usikker på hva “dine” ingredienser inneholder sånn eksakt.
Sender deg (og mamman din) en god klem. Du er fantastisk, og så utrolig inspirerende 🙂
“litt hjelp? =)” Her er fiberhusk på iherb: http://www.iherb.com/Now-Foods-Psyllium-Husk-Powder-24-oz-680-g/21133
De både så og hørtes skikkelige digge ut. Men jeg lurer på, har du et tips hva jeg kan bruke i stedet for kesam? Altså, noe melkefritt.
Kjære Kristine, har du noen gode råd for et produkt som er det samme som fiberhusk, som jeg kan bestille på iherb.com???? Håper på svar =)
Heihei!:) Har laget muffisene i dag:D Dem ble bra:D Men hadde ikke i kesam,eggehvite og raspet squash.
Hadde i tørke tranebær. Helt ok det.
Håper du får en fin kveld!
Nom, nom 😀
Ser herlig ut ^^,
squash er kjempegodt i bakst. squashkake er nydelig! 😀 disse så snadder ut!
Såg kjempegode ut!!!!! Nam!! 🙂
Deilig =)
Hvor mange kalorier tror du det er i en muffins? 😀 elsker bloggen din, du er et stort forbilde for meg!
Jeg er med deg på den; går allldri lei sjokolade! Sitter på jobb og spiser moreller og rå sjokolade as I type!
Og JA til grønnsaker i bakst! Og i alt mulig 🙂
Ha en god søndag!
mmm, må prøves :p
Mmm, så gode ut 🙂
Siri: Revet squash 😀
Siri:
Godt dere passer på. Det skulle vært squash 🙂
Håper det smaker.
Kristine N:
Oj, beklager det.
100 g revet squash 🙂
ååh, heaven! Dette så kjempe godt ut 🙂
Namnanm, de så kjempegode ut. Tror jeg må bake de me én gang:D Det står 100g
revet.. revet hva?:)
Mmmmmmmm, så gode ut!! 🙂
Åå, disse må jeg prøve! Men har et spørsmål, hva er 100g revet?:) hihi, tror kanskje du glemte å sette inn et ord der! Takk for oppskrift hvertfall!:D
De muffinsene såg veldig gode ut:) ekstra digg når de er sunne. Dette må prøves;)
Nam, så utrolig godt ut 🙂