CHOCO CUPCAKES

 
Er det noe jeg aldri blir lei, må det være sjokolade.
Jeg laget nydelige sjokolademuffins i morges.
Det er søndag.
Det regner og er grått.
Hvorfor ikke bake? :grin: 

I disse muffinsene har jeg en hemmelig ingrediens som kanskje høres litt rar ut for mange.
Squash.
Revet squash gjør, som gulrot, baksten utrolig saftig.
I motsetning til gulroten setter ikke squashen smak. Det passer derfor perfekt i søt bakst.
Prøv selv.
Proteinrike, sukkerfrie og glutenfrie sjokolade muffins er veldig lov på en søndag.

Sjokolademuffins

1 egg
2 eggehviter
20 g mandelmel, eventuelt annen tørrvare
10 g sjokoladeprotein, eventuelt annen tørrvare
100 g revet squash
60 g kesam
3 ss kakao
3 ss sukrin
1 ts fiberhusk
1 ts bakepulver
2 -4 ss melk eller vann

Stivpisk eggehvitene.
Bland sammen de resterende ingrediensene. Blir røren veldig tykk tilsetter du et par spiseskjeer med væske. Jeg hadde i 4 ss med melk.
Vend forsiktig røren ned i de stivpiskede eggehvitene.
Ha over i 9 muffinsformer.
Stek i 20 -25 minutter på 175 grader.


Ingen muffins uten glasur, eller hva?
Jeg laget en mager variant av creme cheese frosting som passet perfekt til sjokolademuffinsene.
I tillegg blandet jeg 2 ss sjokoladeprotein med et par dråper stevia sjokolade og litt melk, og ringlet over glasuren.

Glasur

4 ss philadelhia light
4 ss mager kesam
Sukrinmelis, ca 6 ss

Bland sammen alle ingrediensene.
Ha over muffinsene.

Da er det bare å nyte og kose seg.
Riktig god søndag :grin: 

Kristine

29 kommentarer

Siste innlegg