ISKAKE


Hei igjen!
Det var spørsmål om jeg ikke kunne komme med oppskriften på iskaken; selvfølgelig kan jeg det :grin:
Denne kaken er ikke helt sukkerfri ettersom jeg har daim i den. Om du derimot ønsker en helt sukkerfri kake kan du droppe daimen eller bytte den ut til fordel for sukkerfri sjokolade, nøtter eller kakaonibs.
Iskaken falt i smak hos både store og små i min familie.
Håper den faller i smak hos deg også.

Iskake

Bunn
4 eggehviter
140 g malte mandler
1 ss fiberfin, kan sløyfes
130 g sukrinmelis

Pisk eggehvitene stive.
Tilsett så sukrinmelis og pisk videre til hardt skum.
Ha malte mandler og fiberfin i eggehvitene og bland inn med en slikkepott.
Ha røren i en form, jeg brukte en avlang form på 30 * 20 cm, og stek på 175 grader i 30 minutter.
La bunnen bli kald før du har over iskremen.

Iskrem
4 eggeplommer
70 g sukrin
70 g sukrinmelis
2 ss kaffe
1/2 ts vaniljepulver
4 dl lett dessertfløte
150 g mager kesam, eventuelt mer fløte
150 g hakket daim, kan sløyfes eller byttes ut mot nøtter / sukkerfri sjokolade

Pisk eggedosis av eggeplommer, sukrin og sukrinmelis.
 Bland i kaffe og vaniljepulver.
Pisk fløten stiv og vend i mager kesam.
Bland sammen eggedosisen og kremblandingen.
Ha i hakket daim, eventuelt annen ingrediens.
Hell isen over kaken og sett i fryseren.
Iskaken må stå i fryseren minimum 4 timer.
Iskaken kan oppbevares godt over en uke i fryseren, men husk at du må ta en ut og la den tine cirka en halv time på kjøkkenbenken før den nytes.
Kos deg.


Dette var så utrolig godt.
Nå må jeg jammen ta meg et stykke til :grin:
Ha en god fredag og en flott helg.

Kristine

21 kommentarer

Siste innlegg