Hei igjen!
Det var spørsmål om jeg ikke kunne komme med oppskriften på iskaken; selvfølgelig kan jeg det
Denne kaken er ikke helt sukkerfri ettersom jeg har daim i den. Om du derimot ønsker en helt sukkerfri kake kan du droppe daimen eller bytte den ut til fordel for sukkerfri sjokolade, nøtter eller kakaonibs.
Iskaken falt i smak hos både store og små i min familie.
Håper den faller i smak hos deg også.
Iskake
Bunn
4 eggehviter
140 g malte mandler
1 ss fiberfin, kan sløyfes
130 g sukrinmelis
Pisk eggehvitene stive.
Tilsett så sukrinmelis og pisk videre til hardt skum.
Ha malte mandler og fiberfin i eggehvitene og bland inn med en slikkepott.
Ha røren i en form, jeg brukte en avlang form på 30 * 20 cm, og stek på 175 grader i 30 minutter.
La bunnen bli kald før du har over iskremen.
Iskrem
4 eggeplommer
70 g sukrin
70 g sukrinmelis
2 ss kaffe
1/2 ts vaniljepulver
4 dl lett dessertfløte
150 g mager kesam, eventuelt mer fløte
150 g hakket daim, kan sløyfes eller byttes ut mot nøtter / sukkerfri sjokolade
Pisk eggedosis av eggeplommer, sukrin og sukrinmelis.
Bland i kaffe og vaniljepulver.
Pisk fløten stiv og vend i mager kesam.
Bland sammen eggedosisen og kremblandingen.
Ha i hakket daim, eventuelt annen ingrediens.
Hell isen over kaken og sett i fryseren.
Iskaken må stå i fryseren minimum 4 timer.
Iskaken kan oppbevares godt over en uke i fryseren, men husk at du må ta en ut og la den tine cirka en halv time på kjøkkenbenken før den nytes.
Kos deg.
Dette var så utrolig godt.
Nå må jeg jammen ta meg et stykke til
Ha en god fredag og en flott helg.
Kristine ♥
Den der skal jeg teste 🙂 ser helt fantastisk god ut 🙂
Mann og barn likte denne kaken veldig godt. Jeg hadde i hakkede nøtter i iskremen også. Takk for oppskrift =)
Nom, det så godt ut!!
Sjekk gjerne ut bloggen min, skjer masse spennende i framtiden!! 😀
Takk for knall-tips 🙂
Jeg elsker daimkake – denne oppskriften så jo perfekt ut!
Tusen takk for herlig tips! God kveld til deg!
Må prøves! 😀
Mmmmmm 😀 elsker kake 😀
Den minner veldig om passio4baking sin, eg har vertfall laga ei mindre sunn utgave av denne, og den smakte himmelsk! Gleder meg til å prøve din variant 🙂
Du er så utrolig flink på kjøkkenet! Skulle ønske jeg var like kreativ 🙂 Må teste denne en dag da, så nydlig ut!:D
Nam, nam, nam… Copy paste lagret og skal definitivt lages 🙂
Den ser helt sykt god ut! Synd jeg har sluttet med melkeprodukter, men den frister veldig! 😀
Den så helt herlig ut! 😀
Det så utrolig godt ut!
Liker når du lager oppskrifter som er litt sunnere, men ikke helt sunnifisert. Enklere å følge dem da 🙂
Den så utrolig deilig ut, og jeg elsker kaffesmak i kaker, yum yum! God helg 🙂
JDIY:
Nei, vanlig svart kaffe. Det gir en god smak på isen 🙂
Håper det smaker 🙂
Den ser jo helt fantastisk god ut 😀 Den må prøves ut så fort som mulig.
Og da kommer er (litt dumt) spørsmål; skal det være utblandet kaffe? ;p
Håper du får en fin helg!
Du kommer med så mange gode inspirasjoner Kristine =)
Ha en fortsatt fin helg!
Ser utrolig god ut! Må nok prøve å lage den en gang 😀
Ahhhhhhhhhhhh den ser knallgod ut!!! 😛 Sikle sikle 😛
Kos deg masse idag Snuppa 🙂
nam!