FREDAGSPIZZA


Pizza på en fredag er ikke feil.
Eller, det skal vel sies at pizza aldri blir feil.
Det smaker godt uansett :grin:
I dag ble det en proteinrik variant med grov bunn og masse fyll.
Fyllet er det beste etter min mening.



Pizza

Bunn
1 egg
50 g mandelmel
50 g havregryn
50 g spelt mel
50 g bakepro, eller annen tørrvare
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
Ca 1 dl vann

Bland sammen alle ingrediensene.
Hold igjen litt vann. Tilsett mer eller mindre væske ut i fra konsistensen på deigen.
Ha den utover på en bakepapirkledd stekeplate.
Forstek i 5 minutter på 225 grader.

Fyll
1 boks hakkede tomater
1 liten boks tomatpure
3 ss ketchup
1 ts sukrin
Krydder; oregano, pepper, kanel
400 g karbonadedeig
Finhakket hvitløk og chili
100 g skinke
1 rødløk
Champignon
Ananas
Masse ost

Stek karbonadedeig med hvitløk, chili og kanel.
Ha over hakkede tomater, tomatpure, ketchup, sukrin, krydder og hakket løk.
Smak deg til med krydderet.
La sausen koke i minimum 10 minutter. Jo lenger den koker, jo bedre blir den.
Ha sausen over bunnen.
Legg på skinkeskiver og ost. Her har jeg lettere jarlsber og litt parmesan.
Topp med ananas, champignon og et dryss oregano.
Stek på 225 grader på nest nederste rille i 12 minutter.
På en pizza kan du bruke akkurat det du ønsker. Om mitt fyll ikke frister, bruk det du liker best.


Jeg toppet med ruccola og hjemmelaget hvitløksdressing (kesam, finhakket hvitløk, pepper og sitronsaft).
Så godt!

Nå er det avgårde for å rekke en liten treningsøkt.
Så er det Elixia-kveld og bursdagsfeiring som står på planen.
Ha en gøyal fredagskveld :grin:
Det er helg!

Kristine

28 kommentarer

Siste innlegg