MANDELSJOKOLADE

Sjokolade.
Finnes det noe bedre? :grin: 
Jeg har alltid sagt at det er et eller annet mellom oss kvinner og sjokolade.
Jeg blir i hvert fall aldri lei!
Nå har jeg prøvd meg på en sunn variant med ristede mandler.
Halleluja, jeg har bare et ord: godt!

MandelSjokolade

Ristede mandler
100 g mandler
1 ts kanel
1 ts havsalt
1 ts sukrin

Rå sjokolade
100 g kakaosmør
50 g kokosolje
4 ss kakaopulver, jeg brukte rått
2 ss yaconsirup
1 ts vaniljepulver
6 dråper stevia vanilje

Ristede mandler
Hakk mandlene grovt.
Legg dem på et stekebrett og sprut over litt vann, jeg brukte enkelt og greit fingrene.
Strø over kanel, havsalt og sukrin.
Stek på 180 grader i 10 -15 minutter.
Rør rundt en gang underveis.

Rå sjokolade
Hakk kakaosmør og kokosolje og ha det over i en bolle.
Smelt smør og olje.
Det enkleste er å smelte over et vannbad. Ha varmt vann i en kjele eller stor bolle og sette bollen med kakaosmør og kokosolje oppi det varme vannet. Sørg for at det ikke kommer vann ned i blandingen.
Ha i yaconsirup og stevia. Rør rundt til blandingen er smeltet.
Ha i kakaopulver og vaniljepulver. Rør rundt til det ikke er noen klumper.
Smak til slik at sjokoladen får så kraftig sjokoladesmak som du ønsker.

Legg klatter med mandler på et bakepapir.
Ha over cirka 1 ss med sjokolade på hver mandelklatt.
Sett kaldt slik at sjokoladen stivner.
Er du utålmodig slik som meg, holder det med 15 minutter i fryseren.
Nyt.


Å lage hjemmelaget rå sjokolade er mye enklere enn man skulle tro.
Ingrediensene kjøper jeg på iHerb,de kan også kjøpes i helsekosten, men iHerb er mye rimeligere.
Bruker du koden OKE701 får du 5 $ i rabatt.
Du smelter rett og slett fettet, har i noe søtt og kakaopulver.
Vanskeligere er det ikke!

Ønsker du ikke å lage din egen sjokolade men vil ha mandelsjokolade?
Føl oppskriften på de ristede mandlene.
Isteden for å lage din egen sjokolade kan du bruke mørk sjokolade eller sukkerfri sjokolade.
Da dropper du oppskriften på den hjemmelagde sjokoladen, smelter sjokoladen du har kjøpt og har den over mandelklattene.
Jeg vil likevel anbefale å prøve og lage sjokolade selv.
Det er en real smaksopplevelse.
Mmmmm…


Nyt søndagen videre dere,
med eller uten sjokolade :grin: 
Jeg er på jobb.
I morgen derimot, tar jeg meg en “søndag” med avslapping og kos.

Kristine

23 kommentarer
    1. Laget dette i går. Jeg har bare et ord som beskriver smaken: Fantastisk! Barn og voksne her hjemme elsket det. Kommer til å tipse om dette på Skolelyst:-)

    2. Vilde Sofie:
      Håper det faller i smak Vilde.
      Jeg, PØ og pusene synes det var veldig godt og alt forsvant på en-to-tre. Pusene fikk bare smake bittelitt da.

      Det er så gøy å lage sin egen sjokolade.
      Ha en fin uke Vilde og nyt sjokoladen 🙂

    3. Katrine:
      Ååå, det hørtes kjempe godt ut.
      Peanøttsjokolade! Takk for oppskriften Katrine 🙂
      God klem tilbake 🙂

    4. Emilie:
      Jeg synes mocca-smaker sjokolade. De har også økt sjokoladeinnholdet i den siden den startet.
      Send en mail til dem og spørr om du kan få en smaksprøve 🙂

    5. Perfekt! Akkurat det jeg trengte. En jæævla god unnskyldning til å spise sjokkis med nøtter i 😀 elsker det! Flinke du, rett og slett en kunstner på kjøkkenet:) Ha en fin uke, skjønne <3

    6. Heihei! Har vært fast leser i noen måneder nå, og må bare si at du er veldig inspirerende!
      Har et par spørsmål angående myoproteinpulveret. Smaker mocca chocolate veldig kakaosmak?:) har nemlig lest at det egentlig ikke gjør det. Er ikke såå fan av kaffesmaken skjønner du, blir litt fort lei. Men alle sier at mocca er den beste av de tre smakene, så veldig usikker på om jeg burde ta den eller chocolate peanut. Noen tips?:)

    7. Tipper det ender med at jeg lager sjokoladen og fortærer den før jeg får snudd med på kjøkkenet 😛
      Hjertelig takk for oppskriften 🙂

    8. Åå, hjemmelagd sjokolade er det beste! Oppskriftene (og bildene!) dine frister alltid 🙂
      Kos deg på jobb og ha en fin “søndag” i morgen 🙂

    9. Åå nam så godt ut:) Jeg laget en hurtig rå sjokolade i går, og den ble kjempe god! Smeltet kokosolje og hadde i litt stevia, sukrin og rå kakao og litt peanøttmel og peanøttsmør. Toppet det hele med peanøtter og maldonsalt. Ble en salt og crunchy peanøttsjokolade! Skikkelig digg:) Peanøttmelet synes jeg tok bort litt av den skarpe smaken rå sjokolade kan ha slik at gjerne andre og kan spise den. Jeg liker den, men har opplevd at famile f.eks synes det er litt uvant.
      Fin søndag videre til deg:)
      Klem Katrine

    10. Vet du? Det høres helt fantastisk godt ut! Virkelig noe for meg! Det skal jeg virkelig lage, kanskje ikke i dag, men i hvert fall i løpet av uka 🙂
      God søndagskveld, søta 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg