KRYDDER KJEKS

Jeg startet dagen i dag med en bakerunde på kjøkkenet :grin:
Grå søndag er perfekt bakedag.
Da jeg var på Ultra forrige helg hadde de tilbud på gresskarpurè.
Et tilbud klarer jeg aldri å motstå. Dermed tok jeg med meg et par bokser og tenkte at det ville bli perfekt i høstbakst.
Resultatet ble gode, saftige og proteinrike krydderkjeks.

Høstlige krydderkjeks

100 g gresskarpurè (dette kan byttes ut mot smør, eplemost, most søtpotet eller kanskje også kesam)
40 g sukrin
1 egg
1 hvitte
50 kokosmel
40 g vaniljeprotein
1 ts fiberhusk
6 dråper stevia vanilje
1 ts kanel
1/2 ts kardemomme
1/3 ingefær
1/3 ts nellik

Bland sammen gresskarpure med egg og sukrin.
Ha i resten av ingrediensene.
Lag klatter på en bakepapir kledd stekeplate.
Stek på 175 grader i 15 minutter.


Disse minner om pepperkaker.
Det luktet jul i hele huset da kjeksene stod i ovnen.
Som jeg gleder meg til jul!
Disse kjeksene inneholder nærmest ingen karbohydrater og svært lite fett.
Proteinkjeks med andre ord.
Nærmere jul skal jeg eksperimentere med oppskriften og se om jeg får til sunne pepperkaker.


I går ble det treningsfri på meg.
Jeg prøvde meg på trening etter jobb, en benøkt var på planen, men jeg måtte kaste inn håndkle.
Hoften min verket som bare det!
Jeg skal bestille meg en fysio-time i morgen, for det kan ikke fortsette slik.
I dag var den heldigvis mye bedre, slik at jeg tok en rask styrkeøkt før jobb.
Jeg kjørte kun knebøy og markløft, 8 sett og 9 -12 repetisjoner.
Tungt, raskt og deilig.
Jeg avsluttet med 10 minutter intervaller hvor jeg løp på hastighet 15,5 i 30 sekunder og hvilte i 45 sekunder.
Deretter 3 minutter nedtrapping på hastighet 7,5.

Ha en fortsatt riktig god søndag.
Nyt kvelden og lad opp til en ny uke :grin:
Jeg er på jobb i fire timer til, så blir det hjem til sofaen.
En ny uke skal planlegges.

Kristine

29 kommentarer
    1. Silje M:
      Jeg beklager men jeg har ingen anelse.
      I og med at du har et støtteapparat med tanke på sf, ville jeg hørt der.

    2. Janne:
      Det er bare kjempe koselig Janne 🙂
      Jeg blir så glad av å høre at oppskriftene blir brukt og faller i smak 🙂

    3. Sofie:
      Takk for koselige ord Sofie 🙂
      Hvordan skulle jeg kunne vite hvor mange kalorier jeg forbrenner? Det aner jeg ikke. Jeg har heller ingen behov for å vite det.
      Klem tilbake til deg 🙂

    4. NAMNAMNMA ! Jeg gleder meg også utrolig mye til jul. Jeg skal prøve meg på disse. Jeg ønske deg en flott mandag og en flott uke kjære Kristine ! DU er helt fantastisk flott 🙂 KLEM

    5. Mulighet for å komme med noe motiverende til ei jente som sliter mye med motivasjon til å trene når hun er overvektig? Les på exploding.blogg.no

    6. Det æ mente med opp i vekt og trening e at æ har opplevd å gå opp i vekt etter æ har begynt å trene.
      Å no tørr æ ikke begynne igjen i frykt for å gå opp. Har avtale med en person som jobber med sf. Dersom æ trener må æ spise så og så mye mer.
      Forbinder på en måte trening med vekt opp gang å da e det ikke så artig å være i aktivitet iform sats, ski, slalåm.
      Bare lurte på om du kunne si koffer man går opp når man begynner å trene av og til?
      Æ vil være i aktivitet/trene å være stabil samtidig. E redd for hvis æ begynner å trene å går opp så får æ tilbakefall!! 🙁 Å det vil æ ikke!
      Håper du skjønner ka æ mene? E ikke noe flink til å forklare!

    7. Jeg begynner å kjenne meg som en staker og laget denne også. brukte halvt om halvt med vita smør og eplesyltetøy isteden for gresskar og det ble jette godt 🙂

    8. naar du sier du gjor 8 sett, vil det si at du gjor en runde med kneboy og markloft, aatte ganger?:)

    9. Ååå, det så godt ut altså! Du er så sinnsykt flink å bake, og du gir meg masse inspirasjon til å prøve det ut selv! 😀 Når du skriver opp treningsøkten din, kunne du tatt med hvor mange kcal ca du forbrenner? Ha en fin helg videre, klem !

    10. healthylondoner:
      Oj, da endte du opp med en del mer enn meg 😉 Hehe…
      I havregrøten, ja. Det skal prøves neste gang 🙂

    11. christinestrening:
      Det er jo gresskar-tid nå på høsten.
      Man kan sikkert lage sin egen også. Koke og mose fersk gresskar 🙂

    12. kristina:
      Tusen takk for det Kristina.
      Veldig hyggelig å lese 🙂
      Jeg har ikke regnet så nøye på det, men med et overslag i hodet blir det sånn cirka 35 kcal per kjeks, nesten bare protein 🙂

    13. Har du næringsinnholdet i disse? 🙂
      så veldig gode ut! Skal jammen prøve de ut i juletiden altså!
      Du har en fantastisk blogg, og du inspirer så utrolig med alt du lager. Du aner ikke hvilken virkning det har hatt på min hverdag. For var en SØTmoms, og nå kan jeg ha sunt OG søtt 🙂

    14. Lidenskap for ein sunn livssti:
      Det hadde ikke jeg heller, men en gang må jo bli den første.
      Og det blir dessidert ikke den siste 🙂

    15. Hilde:
      Jeg er jammen ikke sikker. Det selges i hermetikkbokser.
      Ellers kan du bytte det ut med eple/pære pure. Det har de overalt, du kjøper det som barnemat 🙂

    16. Bra det er flere enn meg som ikke klarer å motstå gresskarpurè! Kom hjem med 1,8 kg her om dagen, og har brukt det i havregrøten og i kaker hver dag siden! Så godt, sunt og ikke minst høstlig smak 🙂 Kjeks har jeg ennå ikke prøvd meg på, men alt som minner om pepperkaker er verdt ett forsøk – takk for tips 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg