SAY CHEESE

Cheescake :grin:
Hva gjør man en søndagsmorgen før jobb?
Jo, man baker!
Bakelysten er tilbake for fylt.
Og det for fulle seil.


Jeg hadde egentlig lyst til å bake noe med smak av jul.
Isteden bestemte jeg meg for å holde meg på pinebenken til neste helg.
Jeg vil ikke begynne julen for tidlig i år, slik jeg gjør hvert år.
Det ender alltid med at jeg begynner for tidlig og at jeg mister julefølelsen når det nærmer seg jul.
I år skal jeg derfor holde meg unna alt som har med jul å gjøre, så godt det lar seg gjøre i hvert fall, til 24 november. Da er det tros alt bare en måned igjen til julaften.
Neste helg tar jeg derfor frem julekrydder, misteltegn og nisse.
I mellomtiden koser jeg meg med annen bakst. 


Dagens deilige ble derfor ostekake.
Til stor jubel hos både meg og PØ :grin:
‘Det er en av de beste kakene du noen sinne har bakt!’, kom det fra min kjære.
Jeg er helt enig.
Dette ble en suksess som kommer til å bli gjentatt mange ganger.
Det beste av alt; den er super sunn og enkel å lage. 
Ingen sukker, stivpiskede eggehviter eller fancy fluffing.
God fornøyelse.

Ovnsbakt ostekake

Bunn
10 g kokosmel (eventuelt mandelmel, annen meltype eller mer havregryn)
1 eggehvite
1 ss sukrin
10 + 20 g havregryn
2 ss sukrin gold (eventuelt vanlig sukrin)

Ostefyll
120 g philadelphia light
150 g cottage cheese
100 g kesam
30 g vaniljeprotein
2 ss sukrin
1/2 ts vaniljepulver (eventuelt vaniljesukker / frøene fra en vaniljestang)
1 egg

Start med bunnen.
Bland sammen 10 g kokosmel, 1 ss sukrin, 10 g havregryn og eggehviten.
Legg bakepapir i bunnen av en form, jeg brukte en rund springform på med en omkrets på 20 cm.
Har du en større form vil jeg doblet oppskriften.
Fordel massen utover formen.
Strø over de resterende 20 g med havregryn og topp med 2 ss sukrin / sukrin gold.
Stek bunnen på 175 grader i 10 minutter.

Bland sammen alle ingrediensene til fyllet.
Mos med en stavmikser. Eventuelt kan du bare bruke en gaffel.
Fordel massen over bunnen og stek på 175 grader i 30 minutter.

Om du ikke har vaniljeprotein, vil jeg tro at det går helt fint å droppe det.
Van
iljeprotein har jeg kjøpte her på iHerb. Bruker du koden OKE701 får du 5 $ i rabatt.
Sukrin, vaniljepulver og mandelmel fås kjøpt her eller i helsekosten.
Resten av ingrediensene fås på matbutikken.


Et stykke deilig ostekake klar for å nytes.
Jeg serverte ostekaken varme bær, men den er minst like god uten.
Enkelt og greit; utrolig godt!
Mmmm…


Jeg fikk 8 gode stykker, noe som gir et næringsinnhold (ved bruk av mager kesam og cottage cheese original) på 85 kalorier, 10 gram protein, 3 gram fett og 4 gram karbohydrater per kakestykke.
Med andre ord, det er masse deilige proteiner i denne kaken.
En ordentlig muskel kake.
Det skal sies at vi har spist opp hele kaken allerede!

Jeg ønsker deg en fantastisk dag videre.
Med eller uten baking, nyt dagen.

Kristine

44 kommentarer
    1. Den så god ut! Vet at dette er et gammelt innlegg, men går det an å bruke jordbærprotein istedenfor?

    2. Herregud, dette ser bare alt for godt ut Kristine 😀 Du er så kreativ!! Denne skal prøves, takk for alle de gode tipsene dine 🙂

    3. Nam!! Dette så dødsdigg ut!
      Vet du om det er mulig å legge et gélelag på toppen av denne, eller blir det veldig vanskelig?
      Ha en super mandag 🙂

    4. Jeg elsker bloggen din! Syntes det er litt synd at du ikke blogger så ofte lenger som du gjorde før, men alt er jo bedre enn ingenting 😉 du er super!

    5. Nam, det skal jeg prøve ut 🙂
      Bare lurte på en ting, har akkurat begynt å bruke sukrin istedenfor sukker og merker at jeg får skikkelig vondt i hodet når jeg har spist større mengder av det. Lagde funksjonellmat kake i går som det er sukrin i og merket jeg fikk hodepine i tinningen etter et stykke! Er det noe som går over eller? :s

    6. Herlighet så lettvint det er å ha denne bloggen tilgjengelig! Kan bare gå inn hit hver gang jeg har lyst på noe godt – OG sunt! 🙂 Tusen takk!
      PS: Håper du kommer med noen julekakeoppskrifter når det nærmer seg 😉

    7. hei! kan du plis legge ut link til et bra mandelmel på iherb? gjerne det du bruker! 😀

    8. NAM den skal absolutt prøves ut. Men med “kokosmel”, mener du da finmalt mel eller grove raspler? Det er så mange som kaller det grove for kokosmel at jeg blir forvirra. Brukte faktisk (finmalt) kokosmel til å bake cupcakes på lørdag jeg 🙂 Ble knallgodt!

    9. nam, ser god ut!
      Er kesam og CC like næringsrike selv etter steking? Tenker på om proteinene “ødelegges” eller noe, kesam tåler jo bla. ikke koking 🙂

    10. Hehe, ja! 🙂 Nå må få jeg skaffet meg endel ingredienser så jeg kan få
      prøvd ut mer av oppskriftene dine! Er så altfor mye fristende :b

    11. Adelheid:
      Hei du og tusen takk for en koselig kommentar.
      Det er sånne ord som gjør det gøy å blogge 🙂
      Jeg bruker vanlig varmluft, ja.

    12. Hehe, ja har funnet ut det 🙂 Er lenge sia den forrige ble ødelagt,
      også har det liksom ikke til vi har kjøpt noen ny.
      Takk, da skal jeg huske på det ;)< Og må si jeg har blitt veldig fan av den cookie doughen din! 🙂

    13. mimi:
      Jeg synes det er kjempe koselig å dele nettopp på grunn av slike koselige kommentarer, takk Mimi 🙂
      Boken kommer ut når den blir ferdig, jeg vet ikke helt når det blir enda…

    14. andrea:
      Jeg tror ikke det fungerer med sukrin+.
      Meningen med bunnen er at sukrin smelter og krystaliseres slik at bunnen blir har, bruker du sukrin+ vil du få for lite (eventuelt alt for søt) til at bunnen blir sprø.
      Håper kaken faller i smak 🙂

    15. GUDDAMEG, makan til herlighet! Ah dette var julebaksten, søndagshyggen og matdelikatesse postet rett i fleisen på meg her!! LIKE IT!!! Søndag er bakedag ja <3 tok en svingom selv!!

    16. Fy flate, du er bare helt rå Kristine! Jeg blir så imponert, inspirert og motivert. Tusen takk for fantastiske oppskrifter og treningsmotivasjon! Jeg bøyer meg i støvet.
      Et lite spørsmål dog, brukert du varmluft når du steker maten? 🙂

    17. 🙂 er så utrolig bra at du deler dine erfaringer og oppskrifter med oss, og fint å se at man kan kose seg og være sunn samtidig:)
      Men du.. Når kan vi kjøpe oppskriftsboken din?? 🙂

    18. MÅ. LAGE.
      Hvor mye burde jeg bruke hvis jeg vil erstatte sukrin gold og sukrin med sukrin+ ? 🙂

    19. eg laga denne uten vaniljeprotein, tok berre 1 spiseskei med kokosmel isteden og det ble så bra kristine. kjempe godt. du har overgått deg selv 🙂

    20. Så kjempe god ut! Men har du noe tips til hva man an bruke istedenfor philidilephia ost? Har laktoseintoleranse 🙁

    21. Den må jeg helt klart prøve, så utrolig god ut! 🙂 ..men må få handla inn noen ting
      først.. Og må få skaffa meg en kjøkkenvekt så jeg får målt så det blir riktig med gram :b

    22. Nam den så yummy ut! Husk at cheese har en e på slutten da. Say cheese, cheesecake 🙂 ha en strålende søndag!

    23. den så utrolig god ut! 😀 Jeg og gleder meg til jeg endelig kan begynne å hente frem juletingene og virkelig få den følelsen av jul. Starta for tidlig i fjor, men ettersom at det var første jula ut fra redet så hadde jeg den utrolig nok gjennom hele jula, dessuten var jeg også i praksis i barnehage så fikk godt med input av jul da 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg