TRE RETTER


Jeg tok en rask treningsøkt etter jobb i dag.
Det er det geniale med å jobbe på et treningssenter.
Når man først er der, kan man ikke bare gå hjem uten å trene. Det er i hvert fall slik jeg føler det, selv om treningsmotivasjonen ikke er på topp om dagen.
Jeg synes likevel det er viktig at treningen skal være noe lystbetont.
Det skal være noe jeg trives med og synes er morsomt.
Derfor ble det bare en kort og lett benøkt.
– Knebøy
3 sett * 10 -12 repetisjoner
– Utfall
3 sett * 10 repetisjoner
– Benpress
4 sett * 6 -8 repetisjoner
– Leg ex
2 sett * 8 -9 repetisjoner


Jeg var sulten da jeg kom hjem, men hadde lyst til å lage en god middag – matlagingslysten er tilbake for fult dere :grin: 
Da tok jeg like så godt å laget meg en liten forrett / appetizer.
En halv proteinbar, en stor håndfull nøttemiks og en mocca-kaffe.
Mocca-kaffen er enkelt og greit proteinkaffe, en svart kaffe blandet med 20 g mocca-protein, som jeg pimpet opp med 1 spiseskje med kakaopulver og 4 dråper stevia sjokolade.
Meg og smaken av sjokolade!


Middagen var så absolutt verdt å vente på selv om den tok omtrent en time.
Svin indrefilet med ovnsbakt paprika og fennikel, saltbakte poteter og jordskokkpure.
Et festmåltid.


Det var på tide at jeg oppdaget fennikel.
Dette er en grønnsak jeg ikke har brukt mye.
Smaken er mild med en anis lignende ettersmak.
Grønnsaken er i tillegg kalorivennlig og inneholder godt med kostfiber, vitamin C og B, kalium og folat.
Dere får se mer av fennikelen fremover.


Fennikelen skar jeg i skiver før jeg la den på en bakplate og strødde over salt og pepper.
Paprikaen delte jeg i to og la på samme stekbrett som fennikelen.
Inn i ovnen på 200 grader i 35 minutter.

Saltbakte poteter er utrolig godt.
Jeg laget en hel form, slik at jeg har til matpakker og middag / kvelds noen dager til.
Du kan stort sett bruke alle typer potet, jeg brukte amandine poteter.
Legg potetene i en form og ha over masse salt. Potetene skal dekkes av saltet.
Stek på 180 -200 (aller helst 200, men jeg tok 180 da jeg hadde potetene i ovnen sammen med grønnsakene) i 45 minutter.


Svin indrefileten skar jeg i skiver og stekte på middels høy varme i en panne sammen med olje, finhakket hvitløk og chili.

Jordskokkpure lages ved å skrelle jordskokkene. Skrellingen tar sin tid!
Kok dem møre i vann i cirka 40 minutter.
Mos med en stavmikser og tilsett noen spiseskjeer med kesam.


Nå har jeg akkurat satt meg ned med dessert.
Tre retter på en torsdag, det er ikke dårlig.
Vi fortjener alle litt luksus av og til.


Deilig fruktsalat med druer, appelsin, eple, mango, jordbær og blåbær toppet med kesamkrem, nøttemiks og et dryss kakao.
Kesamkremen laget jeg av å stivpiske en eggehvite med 1 ts sukrin. Når eggehviten var fluffy og fin hadde jeg i 5 spiseskjeer med kesam og litt vaniljepulver. Rør rundt med en skje og vips så har du en proteinrik og deilig krem.

Ha en fortsatt god torsdagskveld :grin:
Helgen er nær dere.

Kristine

13 kommentarer
    1. Jeg synes bloggen din er råbra! Sjekker den hver dag, den er så motiverende og gir meg lyst til å spise sunt, hehe, d er noe jeg burde konse på etter hvert.. 🙂

    2. Såå deilig mat Kristine! Både du, treningen din og maten di inspirerer virkelig 🙂 Jeg blir så utrolig glad når jeg bikker hodet innom her! Ah. spennede med fenikkel, DET er noe jeg ikke har prøvd, mn også jordskokk er godt synes jeg! Last comment – sjokoladesikkel på tastaturet her….

    3. Så flink du er, Kristine! Synes den kaffen ser sååå god ut, men jeg takler dessverre ikke kaffesmaken 🙁 Men, men. Kan jeg spørre om en ting? Det kan hende du har svart på det før, men hvor har du kjøpt den fine kalenderen din med de fine ordtakene? Har så lyst til å gi en slik til mamma til jul 🙂 God natt, søte! Klem

    4. Så bra at du endelig har oppdaget fenikkel 😉
      Jeg innførte det i familiens kosthold for mange år siden etter å ha spontant spurt om jeg kunne få en fenikkel i butikken (What?). Haha.

    5. Nok en gang iponert over dine atkunskaper eller ferdigheter =) men jeg lurer på hvorfor forretten ikke kan være forrett eller apertizer? hvorfor ikke det marit? det er jo bare en tre retter…

    6. Hei! Lurte på en ting, jeg tenkt å bestille det mocca myoproteinpulveret. Men jeg får ikke til å bestille gjennom myrevolution fordi det står at personnr mitt ikke stemmer overens med leveringsadressen. Er det noen andre sider det går ann å bestille det proteinpulveret?

    7. Det hørtes godt ut med saltbakte poteter! Meen… Syns ikke “forretten” fortjente betegnelsen forrett! Å hakke opp en bar syns jeg virkelig ikke hører hjemme som “forrett” i en 3-retter”!

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg