JULEKAKE

Mandag og nøyaktig en uke igjen til julaften :grin:  
Er det flere enn meg som har en kriblende følelse i kroppen?
Som jeg gleder meg!!
Det er noe eget med julen.
Alt hverdagsstress forsvinner, skuldrene senkes, problemene forsvinner og det er bare hygge, glede og samvær med dem man er glade i.


Julekake hører julen med.
Vanligvis lages julekaken med korinter, men den smaken er jeg ikke særlig fan av.
Jeg byttet ut korinter med biter av tørket frukt. Det ble kjempe godt.
Om du vil bruke korinter, tørket frukt, nøtter eller noe annet godt, er helt opp til deg. Det meste passer i denne kaken.


Jeg påstår at dette er en av de beste kakene jeg har laget.
Denne julekaken er kjempe god!
Saftig, luftig og smakfull.
PØ utbrøt ‘det smaker bolledeig’.
Her har jeg en ny favoritt som ikke bare kommer til å bli spist i julen, men fast gjennom hele året.

Julekake

1 eggehvite
2 ss sukrin
1 egg
30 g smeltet smør
30 g vaniljeprotein
40 g kokosmel
1/2 ts kardemomme
3 dl melk
50 g rosiner og tørket frukt, eventuelt noe annet godt

Stivpisk eggehviten med sukrin.
Bland sammen de resterende ingrediensene i en annen bolle.
Bland så deigen forsiktig med den stivpiskede eggehviten. Bruk en skje og rør deigen inn i eggehviten.
Ha i en brødform.
Stek på 160 grader i 60 minutter.
Skru av ovnen og la kaken stå i ovnen til ovnen har blitt kald.
Server.


Til min store skuffelse hadde jeg ikke brunost i kjøleskapet.
Nystekt julekake med brunost er en klassiker.
Isteden laget jeg en topping av kesam, et par dråper stevia vanilje og sukrinmelis.
Skal jeg være helt ærlig må jeg si at julekaken var best uten annet tilbehør.
Den smaker så godt i seg selv.

Håper det smaker.
Ha en riktig god desembermandag:grin:  

Kristine

20 kommentarer

Siste innlegg