Mandag og nøyaktig en uke igjen til julaften
Er det flere enn meg som har en kriblende følelse i kroppen?
Som jeg gleder meg!!
Det er noe eget med julen.
Alt hverdagsstress forsvinner, skuldrene senkes, problemene forsvinner og det er bare hygge, glede og samvær med dem man er glade i.
Julekake hører julen med.
Vanligvis lages julekaken med korinter, men den smaken er jeg ikke særlig fan av.
Jeg byttet ut korinter med biter av tørket frukt. Det ble kjempe godt.
Om du vil bruke korinter, tørket frukt, nøtter eller noe annet godt, er helt opp til deg. Det meste passer i denne kaken.
Jeg påstår at dette er en av de beste kakene jeg har laget.
Denne julekaken er kjempe god!
Saftig, luftig og smakfull.
PØ utbrøt ‘det smaker bolledeig’.
Her har jeg en ny favoritt som ikke bare kommer til å bli spist i julen, men fast gjennom hele året.
Julekake
1 eggehvite
2 ss sukrin
1 egg
30 g smeltet smør
30 g vaniljeprotein
40 g kokosmel
1/2 ts kardemomme
3 dl melk
50 g rosiner og tørket frukt, eventuelt noe annet godt
Stivpisk eggehviten med sukrin.
Bland sammen de resterende ingrediensene i en annen bolle.
Bland så deigen forsiktig med den stivpiskede eggehviten. Bruk en skje og rør deigen inn i eggehviten.
Ha i en brødform.
Stek på 160 grader i 60 minutter.
Skru av ovnen og la kaken stå i ovnen til ovnen har blitt kald.
Server.
Til min store skuffelse hadde jeg ikke brunost i kjøleskapet.
Nystekt julekake med brunost er en klassiker.
Isteden laget jeg en topping av kesam, et par dråper stevia vanilje og sukrinmelis.
Skal jeg være helt ærlig må jeg si at julekaken var best uten annet tilbehør.
Den smaker så godt i seg selv.
Håper det smaker.
Ha en riktig god desembermandag
Kristine ♥
Denne så herlig ut! 😀
Tror jeg skal prøve meg på denne en dag 🙂
Kan man erstatte vaniljeproteinet med noe?
Her står det mye om deg
http://forum.fitnessbloggen.no/threads/ekspertene-advarer-mot-motebloggernes-kroppshysteri.15682/
Elsker å lese i bloggen din Kristine. Motivasjon og kos på et sted! 🙂
Hei Kristine! Kjempegod blogg, leser den hver dag! Denne oppskriften skal jeg prøve!
Forresten – kommer du til å legge ut treningen for mandag? Jeg er ikke flink til å prøve nye øvelser så treningpostene dine gir meg mye inspirasjon til nye øvelser! Keep it up! 😀
er det ingen hevemiddel i kaka?
Må Julekaken stå i 60 min i ovnen? Går det ant at ovnen står på 180-250 grader isteden for også e den 30-40 +- i ovnen?
Så veldig godt ut! Ha en strålende uke 😀
Mmmm, denne skal jeg definitivt prøve ut i morgen!! 🙂
Takk for oppskrift!! God mandasgklem til deg, fine Kristine!
Å denne kaka frista altså :O ! Men tror du det går an å bytte tu vaniljeprotein med bakepro og vaniljepulver :DD?
For en deilig julekake 🙂 Elsker julen! Hvem gjør vel ikke det!!
ikristine du er genial elsker oppskriftene dine=)=)=)
Det ser yummii ut altså;) Og ja; må si meg enig i at brunost hører med til julekake altså;)
Hei! Ser nydelig ut! Næringsinnhold?:)
Åååh dette så ufattelig godt ut! Du er så flink og kreativ 🙂
Tror du det vil gå fint å bytte ut kokosmelet med mandelmel, eller vil det påvirke smaken veldig?
Ha en flott start på uken søta!
så veldig godt ut, men jeg lurte på noe, smaker det kokos av kokosmelet? jeg liker ikke kokos…
Nam! 😀
Lurer på det samme som Camilla! Ser digg ut 😀
Nam! Du er så utrolig flink til å finne på ting – stå på søta! 😀
Den så kjempegod ut! 😀 Men skal det være ett eller to egg i tillegg til eggehviten? Det står 1 egg to ganger 🙂