JULETOPPER


Jeg måtte rekke å bake litt før jobb i dag.
Sønda er fast bakedag.
I tillegg er det første søndag i advent og julefølelsen er fremme:grin:
Marengstopper.
Ala juletopper.
Med smak av pepperkaker, dadler og pistasjnøtter.

Juletopper

2 eggehviter
2 ss sukrin
1/2 ts kanel
1/4 ts ingefær
1/2 ts nellik
2 dadler
Ca 10 pistasjnøtter

Stivpisk eggehvitene.
Tilsett sukrin og krydder, og pisk litt til.
Lag toppet på en bakeplate.
Hakk nøtter og dadler og strø over toppene.
Stek på 100 grader med døren på gløtt i 40 -50 minutter.
Avkjøl på rist.  


Kombinasjonen av peppekakekrydder, dadler og pistasjnøtter er utrolig god.
Du kan selvfølgelig også bruke andre tørkede frukter som fiken, aprikos, rosiner, gojibær, osv og andre nøtter som valnøtter, mandler eller hasselnøtter.
Hva med å lage marengstopper med gløggkrydder og toppe med mandler og rosiner – gløggtopper?
Mulighetene er mange.


Så tenner vi et lys i kveld, vi tenner det for glede
Det står og skinner for seg selv og oss som er tilstede
Så tenner vi et lys i kveld, vi tenner det for glede.

Fortsatt god første søndag i advent  :grin:
Kristine 

10 kommentarer

Siste innlegg