VANILJE OG SJOKOLADE

Riktig god søndagsmorgen skjønninger
Solen skinner og livet er godt.
Tusen takk for alle tilbakemeldinger etter fredagens innlegg.
Jeg har fått mange spørsmål og oppmuntrende ord både her, på mail og facebook, noe jeg setter utrolig pris på.
Jeg skal skrive et eget innlegg for å oppklare litt og få besvare deres spørsmål. Jeg håper jeg rekker det etter jobb i dag, om ikke kommer det i løpet av morgendage.


Over til noe mer spiselig og fristende.
I går laget jeg nemlig fantastisk deilige vaniljemuffins med sjokoladetopping.
Søtmomsen i meg ble overbegeistret.
Kombinasjonen av vanilje og sjokolade er så god!

Vaniljemuffins med sjokoladeglasur

Muffins

2 egg
3 ss sukrin
20 g vaniljeproteiner, eventuelt annen tørrvare
40 g kokosmel, eventuelt annen tørrvare
1 ts fiberhusk
50 g vaniljeyoghurt, vaniljekesam eller kesam kan også brukes
1 ts vaniljepulver
0,5 – 1 dl melk eller vann

Pisk eggedosis av egg og sukrin.
Tilsett de resterende ingrediensene og rør godt.
Ha røren over i muffinsformer.
Stek på 180 grader i 15 -20 minutter.

Sjokoladeglasur

100 g skyr naturell / kesam
20 g mocca-protein
3 kokosolje, eventuelt smør
1 ss sukrinmelis
3 ss kakao

Smalt kokosoljen.
Bland sammen de resterende ingrediensene og tilsett kokosolje.
Ha over de avkjølte muffinsene.
Spis og kos deg.

Søndag er perfekt bakedag.
Det blir nok en bakerunde i kveld, bakesøndag :grin:
Håper det smaker.
Ha en fantastisk søndag.

Kristine 

20 kommentarer
    1. Heisann 🙂
      Blir så utrolig inspirert av deg. Alt du får til!!
      Lurer bare på hvor jeg kan få kjøpt kokosolje og 100% kakaopulver? 😀

    2. Æ bruke proteinpulver i bakst,trøffler,yoghurt/melk. 1-2+- ganger daglig. E det usunt bruk av det.
      Bruker det egentlig til for å få sunnere bakst og smaktilsetning.
      Håper du har hatt ei fin jobb helg!:)
      Har du tips til kordan man kan bli kvitt forkjølelse? Bør man trene eller gå fort på ski hvis man e forkjølet?

    3. Anja Holt:
      Det meste kan byttes ut mot andre ingredienser, så lenge det er noe i samme duren.
      Håper det blir bra 🙂

    4. Silje M:
      Om du spiser et sunt og variert kosthold, er det ikke nødvendig med proteintilskudd. Men det er genialt å ha i bakst, fordi mel ikke inneholder proteiner. Proteinpulver kan derfor gjøre baksten mer proteinrik 🙂

    5. Renate:
      Jeg har flere typer kokosmel.
      Jeg har både et fra helsekosten og et fra iHerb. Det er billigst å kjøpe på iHerb.
      Hvordan gikk det med blåbærmuffinsene? 🙂

    6. Lagde nettopp muffinsene dine og de smakte altfor godt!!!! Med glasuren ble de MEGAgode! De blir en gjenganger her i huset! Ikke tvil om i det heletatt 🙂
      Tuuuusen takk for oppskrift!!
      Ha en fin bakesøndag 😀

    7. Disse så utrolig gode ut! 🙂 Jeg skal selv prøve meg på en sunnere variant av blåbærmuffins! Jeg har sett at du i flere oppskrifter bruker kokosmel, hvilket bruker du og hvor kjøper du det?:) Og så vil jeg bare si tusen takk for en inspirende blogg! 🙂

    8. E proteinpulver sunt?
      E litt forvirret.
      Det virker som om noen mener det e usunt å bruke det?
      Å at det kan være farlig for at man får i sæ for mye proteiner.
      Ka tenker du?

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg