FASTELAVENS SEMLER

Fastelavn står for tur.
Nå på søndag er det klart for den store bolledagen :grin:
Da er det obligatorisk med boller.
I dag morges gjorde jeg min vri på fastelavnsbollene med inspirasjon fra svenskenes “semler”, boller med mandelmasse.
Det ble fantastisk godt.

Boller

2 egg
1 eggehvite
150 g mager kesam
50 g kokosmel, eventuelt annen meltype
20 g pofiber / fiberfin, eller annen tørrvare
2 ss sukrin
1 ts kardemomme
1 ts bakepulver
1/2 ts fiberhusk
1 dl melk

Bland alle ingrediensen godt sammen.
Lag seks boller og legg på en bakeplate.
Jeg brukte en skje og håndflaten til å forme boller. Ta litt kaldt vann på hånden din, da fester ikke deigen seg.
Stek på 200 grader i 15 minutter.

Mandelmasse

3 ss mandelmel, eller kvernede mandler
1 ss sukringold, eller sukrinmelis
1 ss melk

Bland sammen alle ingrediensene.
Her kan du enkelt bruke en skje.

Vaniljekrem

150 g skyr naturell / kesam
2 ss sukrinmelis
1/2 ts vaniljepulver

Bland sammen.
Bruker du en visp blir kremen luftig.
Du kan også bare blande sammen ingrediensene med en skje.


Del bollene i to.


Legg på mandelmasse.


Topp med vaniljekrem.


Da er det bare å nyte.
Bollene er gode i seg selv, det er ikke nødvendig med ekstra topping.
Annet godt fyll kan for eksempel være sjokoladekrem av kesam / philadelphia light, kakaopulver og sukrinmelis, pisket kremfløte og syltetøy eller brunost.

Jeg ønsker dere alle en fantastisk helg.
Håper den blir fylt med mye glede, kjærlighet og selvfølgelig boller :grin:

Kristine

21 kommentarer

Siste innlegg