SUPER

Du er hva du spiser.
Hvem vil vel ikke bli super?
Spis supermat!


Kort fortalt er supermat matvarer eller ingredienser som har uvanlig høyt innhold av vitaminer, mineraler, antioksidanter, fettsyrer, proteiner, fiber, enzymer eller klorofyll.
Supermat gir en rekke helsegevinster deriblant økt immunforsvar, bedre fordøyelse, masse energi, vakker hud og det er i tillegg slankende, foryngende og gir kortere restitusjonstid ved trening. Med andre ord er ekstremt gunstig for helsen vår og gir mange helsegevinster.


Mange tenker på supermat som grønne drikker med hvetegress og spirulina, men supermat finnes også i mer naturlige former i matbutikken.
Laks, brokkoli, valnøtter, blåbær og hvitløk er bare noen eksempler.
Nytt i familien er også superspirer.
Disse spirene blir dyrket økologisk på Hoppestad Gård utenfor Skien. 
Superspirene selges fra Coop, Ultra og Sana Bona. I tillegg bruker blant annet United Bakeries, Jordbærpiken, Maeom, Furseth Gruppen og Scandic superspirer i sin matlagning.


Superspirene finnes i variantene brokkoli, miks, kløver, solsikke og reddik.
Proteiner, antioksidanter, klorofyll, A, B, D, E, C og K vitamin og mineralene selen, kalsium, kalsium, fosfor, jern, sink, krom og magnesium, er bare noe av næringsstoffene som finnes i superspirene.
De kan brukes i juice og smoothies, i salaten, på brødskiven, som snacks eller som tilbehør til annen mat.
Du kan lese mer her.


Som alt annet nytt, har jeg selvfølgelig testet superspirene.
Ja, jeg vet det. Når det kommer til nyheter er jeg som et barn, jeg eier ikke tålmodighet. Det må testes med en gang.
Etter en lang dag på skolen vartet jeg meg selv opp med en tre retters super middag bestående av supersalat til forrett, torsk til hovedrett og frukt med noe attåt til dessert.


Supersalaten til forrett laget jeg av brokkolibuketter og rødløk i båter som jeg kokte et par minutter.
Deretter blandet jeg dem med cherrytomater, paprika, linser og en håndfull av reddik-, brokkoli-, solsikke og kløverspirer.
På toppen har jeg næringsgjær og en dressing laget av kokosolje, finhakket hvitløk og fiskesaus.


Hovedretten bestod av fersk torsk servert med ovnsbakte poteter, kløverspirer og hjemmelaget tzatziki.
Potetene lages enkelt ved å dele poteter i to, krydre med hvitløk og ha de i ovnen på 225 grader i 20 minutter.
Til tzatziki blandet jeg revet agurk med kesam, pepper og finhakket hvitløk.


Det er sesong for fersk torsk nå.
Torsk har fått et ufortjent dårlig rykte, men sannheten er at om du tilbereder den riktig er denne fisken saftig og smakfull.
Kok opp vann med salt og laurbærblader. Så fort vannet koker, trekk kjelen av platen og ha i fiskestykkene. La fisken trekke i omtrent ti minutter.
Torsk skal ikke koke, kun trekke.


Desserten er akkurat fortært.
En skål med kesam, cottage cheese, mango, kiwi, frosne bringebær, kokosflak, gojibær og pistasjnøtter.
Enkelt og så godt.


Jeg vil forresten si at jeg har vært litt super i dag også.
Vekkerklokken ringte nemlig allerede 05.25 i morges.
Opp og hopp for å få inn en treningsøkt før forelesning.
Jeg følte meg ganske så flink der jeg kom grytidlig på trening :cool:
Det er utrolig deilig å starte dagen med en økt slik at kroppen kommer ordentlig i gang. Dessuten føler jeg at jeg konsentrerer meg bedre på skolen etterpå.
Dagens styrkeøkt på ben:
– Frontbøy
4 sett * 7 -8 repetisjoner
– Rumensk markløft
4 sett * 8 -9 repetisjoner
– Utfall
3 sett * 8 -10 repetisjoner
– Leg
3 sett * 6 -8 repetisjoner
– Ettbens benpress
1 sett * 12 repetisjoner

Da er det helg dere, er det ikke deilig?
Jeg er riktignok på skolen hele helgen, men jeg skal nyte dagene likevel.
Ha en fin fredagskveld og en riktig god helg :grin:

Kristine

14 kommentarer
    1. Ida:
      Ida, jeg synes det er kjempe bra med slike tilbakemeldinger. Det er den eneste muligheten til å bli bedre er med tilbakemeldinger. Tusen takk 🙂

    2. Hei Kristine, og gratulerer så mye med dagen din 🙂
      – Jeg hadde egentlig ikke tenkt til å legge igjen denne kommentaren siden den ikke gjør dagen din bedre. Men hvis jeg ikke sier i fra så får du jo aldri vite hva vi leserne tenker!
      Men det hadde vært så deilig å kun se 1 bilde av hver ting du legger ut, og ikke 3 helt like. Som skjer på nesten hvert eneste innlegg 😉 Bare et tips!
      Håper dagen er super, i morgen er det min bursdag, så jeg skal gjøre unna ALLE gjøremål før jeg legger meg.

    3. GRATULERER SÅ MYE MED DAGEN!!!:D Aner ikke hvor mange ganger du har lyst opp dagen min med noen av blogginnleggene dine. Tusen takk!
      Nyt dagen din og kos deg masse! Du er flott!:)

    4. mmm herlig med spirer! Takk for gode tips og nydelige matbilder som alltid. Jeg syns spirer er digg i salaten, på knekkebrød med kremost eller som topping på suppe! Reddikspirer er snadder:)

    5. Likså du har hamstret spirer. Jeg spiser det noen ganger i salater eller som tilbehør i sanwicher. tror jeg står over å spise spiser til torsk ;D

    6. Herlig at du spiser fersk torsk! 😀
      Snakker om supermat- prøv LEVER! Lammelever er best.
      Lever er noe av det mest næringsrike og billige du kan spise
      😛

    7. Du er så flink og inspirerende! Det hadde vært gøy om du hadde lagt ut bilder av de forskjellige øvelsene du utfører eller forklart hvordan de gjøres 😀 Ha en riktig god helg!

    8. Ooohhh…. den spiremiksen så ekstremt god ut. Sikkert fordi den minnet meg litt om en miks av nøtter og frø 😉
      Torsk er forresten det ALLER beste jeg vet. Rett etter kommer Sushi. Alle sier torsk er så kjedelig, men grillet torsk, eller ovnsbakt torsk, er det beste jeg noen gang kan få servert, tror jeg 🙂
      Ha en fin helg, Kristine! Du er så flink som tilbringer den på skolen 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg