Dagens bakerunde resulterte i en utrolig saftig og god sjokoladekake toppet med en kremet karamellglasur.
Mørk kake og søt topping
Jada, jeg elsker søtt!
Når det i tillegg er proteinrikt, magert, sukkerfritt og magevennlig blir jeg jublende.
Sjokoladekake
2 egg
2 eggehviter
6 ss sukrin
5 ss kesam
4 ss kakaopulver
2 ts bakepulver
30 g mandelmel*
6 dråper stevia sjokolade
Litt vaniljepulver
Pisk egg og eggehviter med sukrin til eggedosis.
Bland inn kesam, stevia og vaniljepulver.
Tilsett mandelmel, kakao og bakepulver.
Ha røren i en form.
Stek på 175 grader i 25 minutter.
*Har du ikke mandelmel kan du bytte det ut med en annen tørrvare som speltmel, bokhvetemel eller lignende.
Karamellglasur
200 g philadelphia light
2 ss sukrin gold
4 ss yacon sirup
6 dråper stevia english toffee
Bland alt sammen og ha over kaken.
La det gjerne stå litt, da setter glasuren seg i kaken.
Mmmm..
Sjokoladekaken kan gjerne spises alene uten glasur.
Den er god med en kraftig sjokoladesmak.
Tilsett gjerne litt ekstra søtning i kaken om du ikke skal ha glasur.
Karamellglasuren er søt og søter derfor opp sjokoladekaken, alene kan den virke litt bitter.
Spis gjerne glasuren alene.
Her forsvant halvparten ut av bollen, før jeg fikk den på kaken. Så god!
Kristine ♥
maren sørum:
Kan du spise eggehvitte?
Du kan tilsette flere eggehvitter isteden og 1 ss olje.
Jenny:
Hyggelige at du har funnet veien hit 🙂
Mandelmel inneholder nesten ikke karbohydrater, er glutenfritt og mer magevennlig. Grovt mel er et bra alternativ til hvetemel det også, men her får du mye karbohydrater og jeg får også en del magevondt av slik type mel.
Veronica:
Det er helt ok feks etter trening 🙂
Men jeg synes likevel det er unødvendig med sukker.
Elisabet:
Det vil jeg tro fungerer like bra 🙂
Eline:
Jeg brukte en rund form med 20 cm i diameter 🙂
Wow, den så helt magisk ut<3
For en perfekt kombinasjon! mmmm 😀
mm så kjempe godt ut 🙂
Kanskje jeg skal prøve denne? ^^
Den så nydelig ut 🙂
Yummi.. Ser helt fantastisk ut!
God mandag:)
Huuumm, this is good!
NAM den så lekker ut!! Men, hva slags form bruker du?? Steketiden/tykkelsen etc blir jo anderledes om du har en større form, så jeg lurer på hvilken jeg bør bruke:)
Gurimalla, det så bare kjempegodt ut!! Ha en god uke 😀
Fantastisk! Denne oppskriften var så fristende at den må nesten bare prøves 😀
Glasuren så nydelig ut 😀
Kan man bruke agave nektar i stedet for yacon sirup??
Mmm, så ut som en drømme kake 🙂
Hei! Hva synes du om å drikke litago lettere sjokolademelk daglig eller flere dsger i uka (som et sunt supplement til et variert kosthold)? Ingrediensene er skumment melk, helmelk, 2%sukker og kakao. Håååååper på svar, er helt avhengig av den! 🙂
ojjjj, ser digg ut!!:D
Ser fantastisk ut! Denne skal lages til uka – må bruke opp eggene før påskeferien ;D
Hei! Jeg “oppdaget” nylig bloggen din, og er helt frelst! Men jeg lurer på en ting..
Hvorfor er det bedre å bruke mandelmel osv i stedet for foreksempel grovt mel?
Er det bedre for magen? Mindre kalorier? Ser mange sunnhets-bloggere bruker erstattning..
Åh, den så virkelig god ut! Magevennlig høres bra ut, min har slått seg vrang så min treningsøkt ble 30 min med “kihon”…. Mer trøkk i morgen!
den så utrolig god ut! Hvor stor form brukte du, og har du næringsinnhold? eg kan ikke spise eggeplommee, hva kan jeg erstatte det med? 🙂
Naaaaam 😀
ååååh, nam!