PÅSKELIG APPELSINFROMASJ

Appelsin er for meg påske, påskeappelsin :grin:
Etter banan og eple er appelsin den frukten vi spiser mest av i Norge.
Gjennomsnittlig spiser vi åtte kilo appelsiner i året.
En appelsin inneholder dagsbehovet vårt for vitamin C. I tillegg inneholder den søte frukten mye fiber, folat, jern, fosfor og vitamin A.
Og den smaker jo så godt!


Med inspirasjon fra appelsinen laget jeg en riktig så god påskedessert,
appelsinfromasj.
Kremet, luftig og god med smak av appelsin.
I tillegg er den sukkerfri og proteinrik.



Appelsinfromasj

3 appelsiner
300 g skyr naturell (gresk yoghurt, mager kesam eller yoghurt naturell kan også brukes)
2 ss sukrin
2 gelatinplater
0,5 dl varmt vann, nesten kokende
2 eggehviter

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
Klem ut vannet og ha dem i det varme vannet.
Mos ut all saften av appelsinene.
Bland appelsinsaften med skyr.
Ha i den smeltede gelatinen.
Stivpisk de to eggehvitene.
Tilsett sukrin og pisk litt til.
Vend så eggehvitene forsiktig inn i osteblandingen.
Fordel i skåler og sett kaldt i minimum 1 time.
Nyt.


Jeg brukte appelsinskallet som skåler til fromasjen.
Ble det ikke lekkert?
På toppen har jeg litt kremfløte og appelsinskall.


Ta en bit!
Ønsker dere alle en riktig god påske.
Nyt appelsinen i solveggen, vi har jo et herlig vær nå  :grin:

Kristine

36 kommentarer

Siste innlegg