SOMMERSALAT

Hei du.
Her skinner solen akkurat nå :razz:
Det er så deilig!
Jeg kaller på sommeren med en fargerik og herlig salat.


Salat hører sammen med vår og sol.
Friske grønnsaker med masse god topping.
Dagens lunsj ble en deilige sommer salat med veggi-boller.
Veggi-bollene skal desidert lages igjen. De ble sprø utenpå og myke inni, og så gode!

Sommersalat

Ruccola salat
Rødløk
Maiskorn
Jordbær
Valnøtter og pekannøtter
Tørket aprikos

Dressing
1 ss olivenolje
1 ss sitronsaft
1 ts yacon sirup, eller honning

Legg ruccola på en tallerken.
Tokk med rødløk i skiver, maiskorn, jordbær i biter, valnøtter og aprikos.
Bland sammen alle ingrediensene til dressingen og hell over salaten.

Veggi-boller

1 boks kikerter, ca 3 dl
1 dl mais
1/2 løk
2 fedd hvitløk
1/2 rød chili
3 ts xanthan gum, eller fibershusk
1/3 ts salt
1/4 ts pepper

Bland sammen alle ingrediensene med en stavmikser.
Rull til boller.
Det lønner seg å ta litt kaldt vann på hendene når du ruller, da fester ikke deigen seg til huden din.
Sett bollene på en stekeplate og stek på 180 grader i 20 minutter.


Til salaten serverte jeg en brødskive med erte- og avokadomos.

Erte- og avokadomos

1 håndfull erter
1/2 avokado
1 hvitløksfedd
1 ss sitronsaft

Mos alt sammen.
Her kan du bruke en gaffel eller stavmikser.

Jeg føler meg plutselig et godt steg nærmere sommeren etter å ha spist denne salaten.
Lukten av blomster og nyklippet gress begynner å komme.
Håper det smaker :grin:
Ha en god torsdag.

Kristine  

22 kommentarer

Siste innlegg