Jeg laget middag til både PØ og meg selv i dag.
Det er ikke ofte vi spiser middag sammen, rett og slett fordi han jobber mye kveld.
Når PØ først hadde kvelden fri, bestemte jeg meg for å gjøre meg ekstra flid med middagen.
Jeg laget thai-kyllingburgere med søtpotetbåter, salat og dressing.
Sammen med tente lys og blomster på bordet, ble det en real torsdagsfest!
Det falt veldig i smak hos oss begge.
Thai-kyllingburgere, til 2, totalt 4 burgere
200 g kyllingfilet (eventuelt kyllingkjøttdeig), 2 fedd hvitløk, 2 ss finhakket chili, 1 ss finhakket ingefær, 2 ss limesaft, 1 egg, 1/2 ts fiberhusk (kan sløyfes),1 ts red curry paste
Skjær kyllingfileten i biter og mos med en stavmikser eller en foodprosessor. Bland inn de resterende ingrediensene.
Form fire burgere og stek i en panne på middels vare 4 -5 minutter hver side. Jeg stekte i litt kokosolje for en god kokossmak.
Søtpotetbåter, til 2
400 g søtpotet – omtrent 3 stykker, 1 ss olje, hvitløk og chili krydder.
Vask potetene og skjær dem i båter.
Vend i olje og ha over krydder.
Stek på 200 grader i 20 – 25 minutter.
Thai-dressing, til 2
100 g kesam, 1 ss limesaft, 1 ss red curry paste, 1 ts finhakket chili, 1 ts finhakket hvitløk, 1/2 ts sukker
Bland alt sammen.
Server!
Se hva jeg har vært så heldig å få!
Masse deilige plommer fra hagen til svigers.
Nå knasker jeg på plommer konstant!
De Norske plommene er fantastisk gode.
Dere vet jo at jeg er en real fruktelsker.
Frukt er den matvaren jeg spiser mest av. Jeg kunne levd på frukt og synes rett og slett det er ubeskrivelig godt!
Når det kommer til enkelte frukttyper, som plommer, klarer jeg ikke begrense meg.
Sjokolade er en ting, men plommer er ti ganger verre!
Jeg mener å huske at jeg gikk på samme smellen i fjord. Det resulterte i en mage som ikke var særlig fornøyd. Likevel tror jeg dessverre ikke at jeg har lært…..
Har dere forresten noen gode tips til hva jeg kan gjøre med plommene?
Jeg synes riktig nok de er best naturelle, men jeg tviler på at jeg rekker å spise tolv kilo på noen få dager, de holder seg nemlig ikke så lenge.
Det blir desidert plommepai Mmm, plommepai er så godt.
Det hadde vært gøy å prøve noe nytt også.
Ha en god torsdagskveld.
Kristine ♥
Du burde helt klart lage plonmesyltetøy!
Det et jo bare så godt, spesielt sammen med brunost! 🙂
Bakekona har et godt tips:
http://bakekona.blogg.no/1378411565_smuldrepai_med_plomme.html
😀
Rødvinsplommer hadde jeg engang ei oppskrift på… Det er nesten som en plommekompott, kjempegodt til vaniljeis! Tror det var sukker, plommer og rødvin. + noe krydder kanskje…? Husker ikke helt. Går fint å fryse, perfekt å ta opp og tine og ha sammen med is når man vil servere en lettvint dessert 🙂
http://trinesmatblogg.no/2012/09/18/marinerte-kyllinglar-med-mango-plommer-couscous-og-appelsinchilisaus/
plommesyltetøy er helt nydelig.
rudnstykker med plommer 🙂 det er kjemep godt
for en utrolig latterelig kommentar Mum, så må ha et gledsfylt liv. Haha. Ler så jeg griner.
Dumplings med plommer er syyykt godt. Google det så finner du oppskrift 🙂 min må ha hver høst når plommene kommer. Av og til fryser jeg plommene og sparer på å lage det på vinteren også 🙂
Anorektikere henger seg ofte opp i ting ja. Kun frukt og bær er typisk Viktoria becham.
https://coop.no/tips-og-rad/Mat-og-oppskrifter/Oppskriftene/Forrett/Frukt/20—40-min/Plommegrot/
Heisann! som ny leser føler jeg for å legge igjen en kommentar på denne inspirerende bloggen din 🙂 Du bør prøve å lage plommegrøt!! det er så godt! Kan helt sikkert bytte ut sukker med annen søtning;) så blir det litt mer hverdagsdessert/mellommåltid:) Finnes sikkert flere oppskrifter, fant bare en i farta, har kun fått det servert hos besteforeldre.
Akkurat sånne plommer vi har hjemme også, men får jo ikke smakt når jeg ikke bor der lenger 🙁 liker de best naturell, men kjempegodt i pai 😉
Plommer er så godt! Har akkurat vært i hagen og plukket inn et lass faktisk. Jeg pleier å spise dem som de er. Jeg har også prøvd meg på smuldrepai med dem, og det var utrolig godt, det anbefales! Eller hva med plommer i en fruktsalat? Kanskje smoothie? Syltetøy eller kompott?
http://www.matpaabordet.com/2011/09/plommesaft.html – Plommesaft? (:
Jeg gleder meg til å se hva du gjør med dem, jeg har nemlig fryseren full etter at jeg fikk litt småpanikk når jeg ikke klarte å spise opp alle kiloene jeg fikk tildelt forrige uke, hihi 🙂
Lekkert 🙂
Åååh så heldig du er som kan plokke lokale plommer. Her får vi bare de å butikken :/ Koselig å spise sammen <3
Hmm, har hørt det går ann å lage plommekjeks, selv om det høres litt tvilsomt uut..
Men det er helt nyyydelig å kutte opp å ha i wok med kylling:D
Ellers er jo varme plommer med sukrin ,kanel og iskrem fantastisk dessert 😀
anette:
Det skal prøves, takk 🙂
Jeg tenkte også på plommekompott. Sikker godt med litt vaniljeis til 🙂
SYLTETØY!! jeg lager ofte syltetøy med sukrin gold. Blir kjempe godt men må kokes litt lengere.
evt vanlig syltetøy da.. med sukker 🙂
jeg pleier å koke plommene også fiske ut steiner etter på.. 😀