Hei og riktig god lørdag dere.
I dag tenkte jeg å dele en utrolig god pizza med dere.
Denne spiste vi riktignok i går kveld, så det var egentlig en fredagspizza. Kanskje det blir din lørdagspizza?
Sprø og grov bunn med litt ekstra proteiner og masse deilig topping.
Pizzabunn
50 g havregryn
100 g bokhvetemel, eller annet mel
50 g bakepro, eller annen tørrvare
1 ss olje
1 ts salt
1/2 pose gjær
1,5 -2 dl lunkent vann
Bland sammen havregryn, bokhvetemel, bakepro, salt og gjær.
Tilsett olje og det lunkene vannet, litt om gangen.
Kna deigen til den blir fast.
La den heve i 60 minutter.
Kjev den så ut til en stor rektangel og stek på 225 grader i 3 -4 minutter før du har på sausen.
Tomatsaus
1 boks hakkede tomater
1 løk i biter
2 fedd finhakket hvitløk
1 cm finhakket chili
1/2 ts kanel
Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp.
Jo lenger sausen koker, jo bedre blir den.
Topping
Du kan i grunn bruke det du ønsker.
Vi brukte:
Serranoskinke
Tomat i skiver
Rødløk i skiver
Sopp i skiver
Jarlsbergost
Parmesan
Ha på ønsket fyll på den forstekte bunnen og stek i ytterligere 15 minutter.
Jeg valgte å ha på skinken etter at pizzaen ble stekt, da jeg synes det er best.
Nyt.
I går ble det en hviledag.
Rett og slett fordi jeg kjente at kroppen trengte det.
I dag er jeg veldig klar for en hard benøkt!
Først skal jeg lade opp på lørdagsvis.
Ellers så har jeg ikke så mange sunne desserter på lur dessverre.
Akkurat nå har jeg denne på fanget. Lørdag er hellig
Da er det alltid ekte vare i dette huset.
Jeg ønsker deg en fantastisk helg!
Kristine ♥
Åse:
Tørrvare er alt av tørr vare. Som mel av forskjellige slag og proteinpulver.
Tørrvare istedenfor bakepro da? Er litt grønn på dette 🙂
Den så supergod ut 🙂 Elsker pizza<3
Caroline ‘ingenbryrseg’:
Prøv selv 🙂
Lovelyliller.com:
Avokado har jeg ikke testet på pizza før! Takk for tipset 🙂
Sunnerematvrak:
Du har så rett, bra du passer på 🙂
Skulle stå vann!
marieboe:
Takk, ha en herlig søndag 🙂
Signe Bruvold:
Det var kjempe godt 🙂
Nina Bakke:
Håper du hadde en god lørdag selv 🙂
janne:
Da blir det søndagspizza 😀
Sunniva:
erythritol er det samme som sukrin og finnes på iHerb, men jeg er ikke like fornøyd med denne som den fra funksjonellmat.
Kokossmøret jeg bruker er dette 🙂
http://www.iherb.com/Artisana-100-Organic-Raw-Coconut-Butter-16-oz-454-g/27155
Kristin:
Ja, det går nok veldig bra men da må du tilsette litt mer væske. Kokos / mandelmel trekker til seg mer væske 🙂
Hei! Lurte på om det går fint å bruke kokosmel eller mandelmel? Siden jeg ikke har bokhvetemel 🙂
Hei! Du som bestiller så mye fra iherb har sikkert svaret på det jeg lurer på: Hvorfor er det så få som bestiller kunstig søtning, utenom stevia, fra iherb? Har de ikke noe som ligner sukrin eller splenda/natreen? Og så lurer jeg på hvilken kokosolje eller kokossmør du vil anbefale derfra? 🙂
digg igjen kristine. jeg skal lage søndagsmiddaen i morgen =)
Ser nydelig ut 🙂 God lørdagskveld!
Tusen takk for oppskrift! Ser kjempegodt ut 😀
Ha en fin lørdag, Kristine 🙂
Dette så veeeeeldig godt ut altså, nam nam! Men tror det står en liten feil i oppskriften til bunnen, det står gjær 2 ganger, bare sånn til info 🙂
Jeg skjønner at jeg må teste dette ut ja, for magen begynte å rumle med en gang jeg så bildene :p
så kjempegod ut!!! NAM 😀 Spiste avokado pizza til kvelds i går. Det var også godt ^^ ha en kjempefin Lørdag videre 😀
Åhh herregud det så godt ut.