LEKKER MINESTRONE

Da er det tid for kjøttfri mandag igjen!
I dag laget jeg en lekker Minestrone.
Minestrone er en italiensk suppe som rett og slett betyr ‘tykk suppe’.
Den består av grønnsaker, som regel etter sesong, pasta og bønner.
Suppen både ser og smaker nydelig.


Dette er rimelig, enkel og sunn mat.
Lag gjerne en dobbel eller trippel porsjon. Suppen holder flere dager i kjøleskapet og kan også fryses i porsjonsstørrelser.
Jeg har brukt både hvite og røde bønner i oppskriften. Du kan kun bruke en bønnetype, eller du kan bruke linser om det er ønskelig.
Jeg valgte egg nudler istedenfor vanlig pasta. Disse inneholder mer protein og øker den helhetlige ernæringsmessige kvaliteten på suppen. Du kan gjerne bruke fullkornspasta eller vanlig pasta om du ønsker det.
Håper det smaker.

Minestrone suppe
Til 1 porsjon

1 ss olje
1 fedd finhakket hvitløk
1 cm finhakket chili
1/3 pure
1/3 squash
1 liten gulrot
1 buljongterning
1,5 dl vann
100 g hakkede tomater
50 g tørr pasta, jeg brukte egg nudler
1/2 boks røde bønner, ca 150 g
1/2 hvite bønner, ca 150 g

Hakk grønnsakene i biter.
Ha olje i en kjele, og fres hvitløk og chili et minutts tid.
Tilsett buljongterning, vann og hakkede tomater.
Kok opp og la det koke i 5 -10 minutter.
Tilsett pasta og kok til pastaen nesten er ferdig, koketiden står på pakken.
Ha så i bønner og kok et par minutter til.
Smak til med salt og pepper, og server.


Som en søt avslutning på måltidet ble det en melkesjokolade-peanøttsmørbar.
Denne er søt og god.

Håper du har hatt en herlig start på uken.
Nå skal jeg avgårde for å få unnagjort dagens treningsøkt.
Dette blir en bra uke dere :grin:

Kristine

Siste innlegg