HOME


Da er jeg endelig kommet tilbake til eget hjem!
Selv om jeg har kost meg masse på besøk hos familien, er det noe eget med å være hjemme.
Home, sweet home!
Jeg har savnet min fantastiske samboer og pusene, Spera og Mildred.


Pusene var overbegeistret da jeg kom inn døren og har bokstavelig talt sittet på meg siden. Selv ikke middagen fikk jeg fullføre uten å ha dem på fanget!
Når jeg derimot prøvde å ta et bilde, var ikke Spera like samarbeidsvillig. Hun er litt kamerasky!

I går ble det en hviledag på meg. Jeg var rett og slett ikke i treningshumør.
I dag prøvde jeg meg på en treningsøkt.
Den var ræva!!
Etter første sett ble jeg nødt til å legge meg ned fordi det kjentes ut som om pulsen min var oppe i 220 og hjertet på vei ut av brystet.
Jeg tok en 5 minutters pause og gjorde et par lette øvelser. Stående roing i smith-maskinen, sittende roing og nedtrekk.
Deretter bar det hjem til sofaen.
Ingen er på topp hver dag! Jeg satser på bedre lykke i morgen.


Til middag laget jeg kalkun med en juletvist.
Nå er jeg i ordentlig julemodus. Alt handler i grunn om jul!
Jeg serverte kalkunen med hjemmelaget surkål, tyttebær saus og kokt brokkoli.
Dette ble så godt! 


Surkål
Skjær hodekål i strimler og ha i en kjele sammen med karve, vann, eddik, eplebiter og sukrin.
Til 1 kg kål, brukte jeg 4 dl vann, 0,5 dl eddik, 3 ts karve, 1 ts salt, 1 grønt eple og 2 ts sukrin+.
La det hele koke i 45 -60 minutter.

Tyttebærsaus
Kok opp frosne tyttebær med litt creme fraiche og soya saus. Ønsker du en tykkere saus kan du tilsette litt maizena eller jbk-mel.
Jeg brukte 150 g tyttebær, 0,5 dl creme fraiche, 2 ss soyasaus og 1 ts jbk-mel.

Kalkun
Bruk kalkunbiff eller et kalkunstykke som du skjærer i skifer.
Ha på salt og pepper. Stek på middels – sterk varme i 3 minutter på hver side avhengig av tykkelse.

Håper du har hatt en herlig torsdag.
I morgen er det helg allerede! Guri, så fort tiden går!
Ha en god kveld og god natt :grin:

Kristine

25 kommentarer
    1. Solvor:
      Men du, det er veldig enkelt å lage selv. Du bare putter det i en kjele og lar det koke på egen hånd. Lag masse! Så har du en liten stund 🙂

    2. Marie:
      Min kjære PØ er sterkt avhengig. Jeg drikker litt jeg også, men har heldigvis blitt bedre. Før ble det farlig mye 😉
      Kos deg i helgen. Håper kalkunen blir god 🙂

    3. Et sprekere liv:
      Også er det jo veldig enkelt. Du bare putter alt i en kjele, så ordner det seg selv! 🙂
      Du, min treningslyst er også borte i dag. Så jeg kastet inn håndkle 😉

    4. Veronika:
      Ja, det er både deilig å være borte, men etter en stund er det jammen godt å komme hjem igjen 🙂
      Tusen takk for en kjempe koselig kommentar.
      Ha en riktig så herlig helg Veronika 🙂

    5. LineLundem:
      Jeg kjøpte mine på Kiwi.
      Jeg regner med at du i hvert fall finner det på dagligvarebutikker med stort utvalg som Ultra, IcaMaxi og Meny 🙂

    6. Så fin du er. Også så brun! 🙂
      Alltid deilig å komme hjem – og det er deilig å være borte. Rart det der!
      Middagen så veldig god ut – kalkun er jo kjempegodt 🙂
      Ha en fin helg, Kristine! 😀

    7. Har aldri laget surkål selv, men fått servert hjemmelaget, og det er jo bare sååå godt! Her er det heller ingen treningslyst i dag, men tror jeg må få til noe likevel….

    8. Jeg har planer om å prøve kalkun i helga, ser supergodt ut!
      Ser andre enn meg er glad i pepsi max, bilde nummer 2, hihi!

    9. Du er utrolig flink Kristine! Det er liksom fryktelig mye mer lettvint å bare kjøpe en kartong surkål på butikken… Men du koker og rører og styrer på! Du er god!

    10. Hehe er litt deilig å høre at det ikke bare er jeg som har dårlige økter. Men da er det bare å gi på ekstra neste gang, og aldri gi seg 😉 Du er rå!

    11. Haha, ikke ofte jeg ser du skriver at ting “er ræva” 🙂 men heldigvis er du positiv fordet 🙂 Fint at du er ærlig og 🙂 God natt!

    12. Karoline:
      Hei du.
      Nei, jeg har ikke sett det på iHerb. Men du kan bruke vanlig surkin og male ditt eget melis. Da bruker du bare en blender eller lignende og kverner vanlig sukrin 🙂
      Tusen takk for koselige ord. Det setter jeg veldig pris på 🙂

    13. Ingrid:
      Tusen takk for en utrolig hyggelig kommentar Ingrid 🙂

      Noen dager er ikke kroppen helt sammarbeidsvillig. Da er det best og lytte til den. I morgen blir det sikkert mye bedre for oss begge 🙂

      Jeg synes det er gøy å lage mat. Vi kan alle forbedre oss litt. Kanskje det er årets forsett hos deg? Lykke til med kokkeleringen 🙂

    14. Lena Strømmen:
      De er enda finere når de ser på skjermen 😉 Mine hjerteknusere!
      Ja, sånn blir det noen dager. Da er det bare å lytte til kroppen.
      God natt Lena 🙂

    15. Hei, dette går heilt utenom tema i dette innlegget, men tenkte å spørre deg siden du er godt kjent med iherb. Veit du om iherb har sukrinmelis?
      Ellers vil eg bare sei tusen takk for ein inspirerande blogg! 🙂

    16. Kjente meg så igjen i dette innlegget akkurat idag! Hadde også en helt rævva treningsøkt tidligere.. Måtte bare hive inn håndkleet og gi opp. Men bedre lykke neste gang for oss begge! 🙂 Det fine smilet ditt lyser nå opp en gråværsdag som alltid, du er så pen! 🙂
      Maten din er som vanlig fristende! Kalkun er jo bare så himla godt! Du er flink som lager alt til fra scratch! Du motiverer meg til å bli bedre på kjøkkenet altså 😀 Ha en nydelig kveld, Kristine 🙂

    17. Ååh du har så fine katter!:)
      Kjipt med dårlig økt, men det er vel bare kroppens måte å seie fra på – gode dager kjem tidsnok, heheh:) Ha en fin kveld videre, fine deg:)

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg