God morgen skjønninger.
Jeg startet dagen grytidlig, kl seks i morges, med å bake brune pinner.
Som jeg har nevnt tidligere er pepperkaker min absolutt favoritt julekake. Det har nok noe med at disse bringer mange minner og er en god juletradisjon i min familie.
Brunepinner kommer som en god nummer to på min julekakeliste.
Jeg laget en gluten- og sukkerfri deig som ble både seige og karamellaktige. Kakene ble kjempe gode!
På toppen har jeg vanlig perlesukker da jeg synes det smaker best. Ønsker du en helt sukkerfri versjon, kan du bruke hakkede mandler eller sukringold isteden.
Brunepinner
100 g smør
4 ss sukringold
4 ss kanel
1 ts natron
50 g mandelmel
100 g bokhvetemel, eller annet mel
4 ss fibersirup, eller honning
1 eggeplomme
Pynt
1 eggehvitte
Kanel
Perlesukker, eventuelt sukringold eller hakkede mandler
Pisk sammen smør og sukrin.
Ha i eggeplommen og sirup.
Bland sammen bokhvetemel, mandelmel og natron.
Bland det tørre inn i det våte kna til deigen blir fast.
Del deigen i seks emner og rull de til fingertykke pølser som du legger på et stekbrett kledd med bakepapir.
Trykk de flate med fingeren.
Pensle med eggehvite før du strør over perlesukker / sukrin og kanel.
Stek på 200 grader i 8 -12 minutter.
Når du tar ut kakene skjærer du den på skår til smale pinner mens de fortsatt er varme.
Avkjøl på rist og oppbevar i en kakeboks.
Da er det bare å hive innpå!
I dag er det bare en uke til nissefar kommer på besøk.
Vær snill, smil mye og ta vare på de rundt deg.
Kristine ♥
Haiman:
En av mine også 🙂
Åååå de kakene der er gode!! Min favoritt! 🙂
mej:
Kokosmel trekker til seg mer væske, da må du i så fall ta litt mindre mel 🙂
oda:
Gjør det Oda 🙂
tror du kokosmel funker? 🙂
disse så kjempe gode ut, kanskje jeg burde prøve 🙂
momoiro:
Jeg rett og slett elsker å bake! Det er jo den beste starten på dagen noen sinne 😉
Håper oppskriften faller i smak Janne 🙂
Karina:
Hvordan ble det Karina?
Håper det falt i smak 🙂
Sunt og sukkerfritt hos Lovely:
Det var de også 🙂
janne:
Å, så fantastisk herlig å lese Janne! Tusen takk 🙂 Kos deg med kakene 🙂
Ingrid:
Tusen takk Ingrid. Riktig god jul til deg også 🙂
etsprekereliv:
De er karamellaktige og gode, ja. Men ingen kan slå pepperkaker 😉
Brune pinner er favoritten min! En av de få julekakene som skiller seg litt mer ut, synes mange av de andre smaker så likt!
Du er så søt Kristine! God jul, elsker bloggen din 🙂
de ble kjempe gode kristine. igjen tusen takk=)=)
så gode ut 😀
Kan man bruke vanlig sukrin istedenfor gold?
jeg laga disse med en gang og de skal stekes nå. deigen ble ihvertfall god. tusen takk k=)
Her står pinnene allerede i ovnen, takk for oppskrift! 🙂
Jeg er imponert over at du står opp klokken seks for å bake!
Men det må jeg rett og slett bare si takk for, for jeg har leitet litt etter en oppskrift på brune pinner som er både sukkerfri og glutenfri. Denne skal jeg prøve meg på :))