God søndag formiddag dere!
Håper du har hatt en god helg så langt.
Etter dagens tur med Kaspergutten (hunden jeg passer på), ble det en bakerunde.
Søndag er fast bakedag. Joho!
Jeg har gode barndomsminner med Safarikjeksene man kjøper i butikken.
I dag laget jeg min egen versjon. Utrolig gode! Bedre enn originalen!
Jeg satte på radioen og danset rundt på kjøkkenet mens jeg bakte. En real kosestund.
SAFARI KJEKS
15 stk
2,5 dl mandelmel
1 ts bakepulver
½ ts salt
1 ts vaniljepulver
0,6 dl yacon sirup, eventuelt honning
0,6 dl kokosolje eller annen olje
Hakket sjokolade, jeg brukte 1 plate av denne mørke sjokoladen på 85 gram.
Bland sammen det tørre.
Bland sammen smeltet kokosolje og yacon sirup.
Rør så sammen det tørre og det våte. Ha til slutt i sjokoladebitene.
Lag topper på en bakplate.
Stek på 175 grader i 12 -15 minutter.
Disse ble utrolig seige og gode.
Trolig de beste kjeksene jeg har laget!
Jeg fikk tommelen opp fra mine to lillebrødre, noe som er ekstra stas.
Elsker du kjeks med deilige sjokoladebiter som meg, vil du elske disse!
Nytes gjerne med et glass iskald melk.
Mmmm…
Ha en fortreffelig søndag!
For de av dere som har vinterferie – heldiggriser, nyt den
Kristine ♥
NAM! Hvor mye kalorier er det i røra? 🙂
:):
Om du erstatter yacon sirup med en tørrvare som surkin, må du tilsette litt mer kokosolje. Det beste er å bytte yacon sirup med for eksempel honning 🙂
Hei,
Kan yacon sirup erstattes med sukrin, sukrin gold eller sukrin +? Hvilket gir best resultat og hvilken mengde skal jeg bruke? 🙂
Takk!
Mine smakte helt grusomt! Men jeg kan jo ha gjort feil et sted 🙂
Vivian:
Ja, det fungerer like bra 🙂
Kan jeg bruke Ekte Smør i stedet for olje? Det ser kjempe godt ut!!! 🙂
figthtobefit:
Gjør det 🙂 Håper det smaker 🙂
Disse skal definetivt prøves ut på spisedagen til lørdag 😀 Skader ALDRI med en litt sunnere versjon av yndlingskjeksene 😀 😀
Takk for super oppskrift! Må prøves :). Det er så gøy at du fortsatt har blogge din etter så mange år. Husker du meg som var “fitit.blogg.no” for leeenge siden? Nå har noen andre domenet da. Ha en fin kveld 🙂
Haha, måtte smile litt! Føler det på akkurat samme måten. Det er som trening, tankene flyr og man kan vere i sin egen verden uten å tenke på alt anna. Fantastisk 🙂
sigid:
Ja, virkelig 🙂
Linda Marie Stuhaug:
Det er rart hvor avhengig man blir av å bake. Selve bakeprosessen er hellig for meg. Det er en helt egen verden som bare er fantastisk og fredfylt. Nå hørtes jeg gæren ut….. :/
Karine:
moms 😉
Christine Hersbøll:
Gjør det Christine 🙂
Erica:
Multi-intolerant er ingen unnskyldning for å ikke spise godt 😉
Man må bare bruke litt ekstra fantasi.
Ha en super tirsdag Erica 🙂
janne:
Hurra! Det var veldig hyggelig å høre. Takk 🙂
Marte Isaksen:
Kos deg Marte 🙂
Marie:
Det går ikke å bytte ut olje med kesam nei. Du kan bytte det ut med smør.
Jeg tror det vil fungere å bytte ut yacon sirup med sukrin 🙂
Lovelylillers sunne oppskrifte:
Sjoko-cookies er jo også kjempe godt! 🙂
Silje:
Et fast opplegg har aldri helt vært min greie. Jeg er mer fan av å lytte til kroppen. Noen uker blir det mer trening enn andre. Som regel har jeg hatt 3 -5 styrkeøkter i uken og 0-3 kondisjonsøkter.
Anne:
Ble det bra Anne? Håper de falt i smak 🙂
Tina:
Du vil nok like dem 🙂
Ellen M:
Å, det er så stas når oppskriftene blir brukt og likt. Takk Ellen 🙂
Levepositivt:
Håper det smaker 🙂
Celine:
Tenker du på Candida? Dette er ikke mitt beste felt, så jeg tørr ikke uttale meg uten å ha undersøkt nærmere. Vi har mange gjærsopper som er helt naturlig og nødvendig for oss. Det er når det blir for mye av disse at det ikke er bra.
Linn Høyem:
Ja, kanskje det er det som må bli min neste oppfinnelse. En liten mini-Kristine 😉
Karine:
Så utrolig hyggelig å høre. Takk Karine 🙂
Eveline:
Tusen takk for en fantastisk kommentar Eveline. Det setter jeg virkelig pris på 🙂
Klem tilbake
Ja takk til sunne safarikjeks! Kjeksene (og forøvrig alt det andre du lager av mat og desserter) så kjempe gode ut 🙂 Du er så flink Kristine, virkelig inspirerende blogg du har.
Klem Eveline!
Super oppskift. Putta valnøtter i osteden for sjokolade. Veldog godt 🙂
Alle skulle hatt en Kristine i skuffen! 😀 Det hadde gjort matlaging såååå mye enklere 😀
Jeg tenkte ettersom du er PT og du kan litt om ernæring osv, kan du fortelle litt om gjær? har hørt det finnes flere typer, og noen er farlige? :s
Takk for tips:) dette må prøves
åååh, naaam di så gode ut.. må prøves ;D
Disse var kjempegode. Anbefales!!!
Så så gode ut, så måtte prøves ut med en gang! Gleder meg til å smake :-))
Naaam! De skal definitivt prøves!
Hvor mange ganger i uken ca trener du når du er frisk og hvor lange økter?
Uuuuuu må vell prøve meg på disse. Har bakt sjokolade cookies i dag, men de forsvant jo like fort som de kom ut av ovnen… XD
Nam! Kan jeg bytte ut olje med kesam eller noe annet, og yaconsirup/honning med sukrin og/eller stevia? Skal lages!!
Oi, de så helt fantastisk ut! 😀 Må prøves!
igjen kristine. en oppskrift som faktisk lillegutten eter med glede. tusen takk. kjeksa var veldig gode=)=)=)
åå, husket jeg elsket safarikjeks i gode gamle dager! Takk og lov for at det finnest slike kreative sjeler som deg, som minner meg på at selv om jeg er “multi-intolerant” så er det et hav av muligheter innenfor bakeverden som både ligner og smaker så mye bedre enn orginalen ;D
mmmh, må prøves! ser så lækkert ud*!
Jeg vil ta en bit !!!!! 🙂
Du kan virkelig å friste altså! Her sitter eg på jobb med bakeabstinenser, så kommer du med denne oppskriften… det ser heilt fantastisk godt ut, tviler ikkje på at dei falt i smak hos dine lillebrødre 🙂 Håper du får en fin Søndag videre!
Digg! 😀