NYBAKT TIL HELGEN


Til helgen er det fastelavn.
Selve ordet fastelavn kommer i følge Wikipedia fra det nederlandske ordet ‘dagen før fasten’.
Jeg faster ikke, men boller takker jeg ikke nei til :razz:


Disse er glutenfrie, sukkerfrie og ekstremt gode.
Bollene ble fantastisk gode. Luftige og saftige. Ikke langt unna originalversjonen med smør, sukker og hvetemel.
Disse smelter i munnen!
Spis bollene som de er, fyll dem med krem og syltetøy, mandelmasse eller noe annet godt.
Håper du lar deg friste!

NYDELIGE BOLLER

1 boks kesam
3 dl varmt vann, eventuelt melk
100 g bakeprotein, eventuelt mer mel
50 g gjær
500 g mel, jeg brukte 250 g bokhvetemel, 50 g fiberfin og 200 g havremel
100 g sukringold
1 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts vaniljepulver
1 ss fiberhusk
5 ss smeltet kokosmør eller meierismør

Bland kesam med vann, fiberhusk og bakeprotein.
Tilsett smeltet kokossmør.
Rør så inn gjær, kardemomme, vaniljepulver og sukringold.
Ha så i melet.
La deigen heve i 40 minutter.
Trill så boller og la de heve i ytterligere 20 minutter.
Stek på 225 grader i 12 minutter.
Nyt.


Normalt fylles fastelavnsboller med mandelmasse og / eller pisket krem og syltetøy.
Jeg sparer kremen til helgen.
I dag serverte jeg dem med brunost og syltetøy.
Lune boller som får brunosten til å smelte.
Mmmm…..

Da er det bare å ønske fastelavn velkommen :grin:
Ha en riktig god onsdag så lenge.

Kristine ♥  

28 kommentarer

Siste innlegg