Til helgen er det fastelavn.
Selve ordet fastelavn kommer i følge Wikipedia fra det nederlandske ordet ‘dagen før fasten’.
Jeg faster ikke, men boller takker jeg ikke nei til
Disse er glutenfrie, sukkerfrie og ekstremt gode.
Bollene ble fantastisk gode. Luftige og saftige. Ikke langt unna originalversjonen med smør, sukker og hvetemel.
Disse smelter i munnen!
Spis bollene som de er, fyll dem med krem og syltetøy, mandelmasse eller noe annet godt.
Håper du lar deg friste!
NYDELIGE BOLLER
1 boks kesam
3 dl varmt vann, eventuelt melk
100 g bakeprotein, eventuelt mer mel
50 g gjær
500 g mel, jeg brukte 250 g bokhvetemel, 50 g fiberfin og 200 g havremel
100 g sukringold
1 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts vaniljepulver
1 ss fiberhusk
5 ss smeltet kokosmør eller meierismør
Bland kesam med vann, fiberhusk og bakeprotein.
Tilsett smeltet kokossmør.
Rør så inn gjær, kardemomme, vaniljepulver og sukringold.
Ha så i melet.
La deigen heve i 40 minutter.
Trill så boller og la de heve i ytterligere 20 minutter.
Stek på 225 grader i 12 minutter.
Nyt.
Normalt fylles fastelavnsboller med mandelmasse og / eller pisket krem og syltetøy.
Jeg sparer kremen til helgen.
I dag serverte jeg dem med brunost og syltetøy.
Lune boller som får brunosten til å smelte.
Mmmm…..
Da er det bare å ønske fastelavn velkommen
Ha en riktig god onsdag så lenge.
Kristine ♥
Helene w:
Vaniljesukker kan brukes, ja.
Kos deg med bakingen 🙂
Kan jeg bruke noe annet enn vaniljepulver? som vaniljesukker eller noe? Tenker å prøve meg på disse i morgen 😀
Anonym:
Ja, jeg vil tro du kan bytte ut bakepro med annen tørrvare 🙂
momoiro:
Ja, nystekt til frokosten er en fest uansett 🙂
Disse ser jo helt nydelig ut. Tror jeg skal bake litt til helgen! Det er jo perfekt med nybakte boller med brunost og syltetøy til helgefrokosten 🙂
Tror du det går fint å lage de uten bakepro? Evt. bytte de ut med noe annet hvis man ikke har det?
Anonym:
Det dummeste du gjør er å kaste bort energi på noe som du ikke får gjort noe med.
Nei, det er ikke ille. Sånt skjer oss alle 🙂
silje m:
Sjekk ut linkene, det er ikke alle der som trenger heving 🙂
Anonym:
Jeg regner ikke kalorier, så det vet jeg ikke.
Fikk 12 boller 🙂
vireiser:
Da blir det godt med hjemmelaget igjen etter hvert kan jeg tenke meg 🙂
Camilla:
Det er vanskelig å si når det står på tysk. Men ser at de inneholder palmefett. Det ville jeg holdt meg unna.
Anja Karine Bjørnsen:
Gjør det, håper det smaker 🙂
Åe! De så deilige ut. Skal prøve dem ut til helgen 🙂
Hei 🙂
hva synes du om næringsinnholdet i disse barene?
http://www.sponser.ch/display.cfm/id/101032
Åh brunost og rundstykker… *savn*. Kan nesten ikke gå inn på bloggen din lenger. Savner å lage min egen mat når jeg er på tur! Dette skal prøves i Mai…
Hvor mange fikk du ? Og hvor mye kalorier er det i hver ? Ser veldig gode ut ! 🙂
Har du noen bolle oppskrift(er) som ikke trenger heving?
Ok..det så godt ut!
Etter en lang og hard dag så jeg en ny dreamis i handledisken; blåbær med sjokokjeks. Kjøpte den og spiste hele :/ føler meg litt dritt nå som spiste hele..også på en onsdag – er det ille?!
Lovelylillers sunne oppskrifte:
Ja, kjempe godt! Jeg spiser 1 nå 🙂
Charlotte:
Det er jo så godt! 🙂
Ingrid:
Så hyggelig å høre Ingrid. Det er alltid veldig koselig med slike tilbakemeldinger.
Ha en god kveld du også 🙂
janne:
Jeg sender over en bit 😉
Marita:
Ja, du kan bruke annen tørrvare som hvetemel, speltmel, havremel eller lignende 🙂
Kan du lage disse med annet mel enn bokhvetemel?
jeg vil ta en bit. de ser så gode ut!!
Så kjempegode ut. Elsker fastelavns boller 😀
Åh, gud så fristende! Fikk helt vann i munnen her nå! Du kan dette med bakst, Kristine! 😉 Eller egentlig med mat forøvrig! Hadde jeg enda hatt dine kokkeferdigheter! Flinka 🙂 Ha en strålende fin onsdagskveld! 🙂
STØTT BRUNOSTEN! Jee