Hva med en deilig og forfriskende appelsinfromasj med appelsingele.
Denne er god. Jeg vil si kanskje påskens beste dessdert!
Påskens beste dessert!
Appelsinfromasj
3 appelsiner
300 g skyr naturell, eller gresk yoghurt, mager kesam, yoghurt naturell
2 ss sukrin
2 gelatinplater
0,5 dl varmt vann, nesten kokende
2 eggehviter
Appelsingele
4 appelsiner, eventuelt appelsinjuice
3 gelatinplater
1 dl varmt vann
1 ss sitronsaft, kan sløyfes
1 ss sukrin gold
Start med appelsinfromasjen.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
Klem ut vannet og ha dem i det varme vannet.
Mos ut all saften av appelsinene.
Bland appelsinsaften med skyr.
Ha i den smeltede gelatinen.
Stivpisk de to eggehvitene.
Tilsett sukrin og pisk litt til.
Vend så eggehvitene forsiktig inn i osteblandingen.
Fordel i skåler og sett kaldt i minimum 1 time.
I mellomtiden lager du appelsingeleen.
Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
Ha de så over i det varme vannet slik at de smelter.
Press all saften ut av appelsinene.
Bland appelsinsaften med sitronsaft og sukrin gold. Tilsett så den smeltede gelatinen.
La geleen avkjøle seg en halv times tid før du heller den over appelsinfromasjen.
Etter en times tid i kjøleskapet er den klar.
Nyt.
Håper appelsinfromasjen faller i smak og at du nyter påsken til det fulle.
Ha en strålende dag og nydelig påske
Kristine ♥
marthe:
Det er akkurat det samme. For du presset ut vannet av gelatinplatene før du smelter dem 🙂
Hva mye vann skal vi løse gelatinplatene ut i?, skal vannet være med i oppskriften?
rikke95:
Ha en super duper påske du også Rikke 🙂
Sofia:
Alltid hyggelig å dele 🙂
Margrethe:
Så herlig å høre! God påske 🙂
Malin Isaksen:
God påske til deg også Malin 🙂
Nam! Den appelsinfromasjen ser heeeelt fantastisk ut! God påske søta 🙂
Laget moussen i dag og serverte med fløte. Knall digg. Selv sønnen likte det =) Takk.
Så mye godt. Takk for oppskrifter 🙂
Så herlig takk for tipsene!
Ha en strålende dag videre og kos deg masse!
Ha en super påske! 😀