VAFLER, IS OG BÆR


I dag gikk det dessverre ikke så bra på trening.
Muligens fordi jeg trente tidlig på formiddagen, da er blodtrykket en smule lavere enn på kvelden.
Allerede etter første sett ble jeg svimmel og selv om jeg satte meg ned og tok en pause klarte jeg ikke hente meg inn. Utrolig irriterende!
Da dro jeg hjem og lagde lunsj isteden. Vips var humøret mye bedre :grin:
Med 17. mai i tankene, jeg spiser alltid vafler på 17 mai, måtte det bli gode vafler med godt tilbehør.
Vafler, is og bær!

Knall gode vafler
10 – 14 plater

4 egg
200 g gresk yoghurt eller kesam
1 dl melk, eventuelt vann
2 ss smeltet smør, kan sløyfes
3 ss sukrin+
1 ts fiberhusk
1 ts natron, eventelt bakepulver
1/2 ts vaniljepulver
120 g bokhvetemel, eventuelt annen tørrvare som speltmel eller havremel

Bland samen egg, gresk yoghurt, melk og smeltet smør.
Tilsett så det tørre.
La røren svelle 5 -10 minutter før du setter i gang med stekingen.


Server gjerne med is og bær. På mine vafler ble det kaffe-is, jordbær og blåbær. Nydelig.
Hurra for en knall lunsj!

Proteinrik kaffe-is
til en

100 g kesam
0,5 dl kald kaffe*
15 g sjokoladeprotein
Noen dråper stevia sjokolade, eller annet søtt

Bland sammen alle ingrediensene med en håndvisp eller lignende.
Sett så blandingen i fryseren.
Frys for minimum 2 timer. Rør kraftig om hver halve til hele time.
Står isen lenger enn 2 timer i fryseren, burde den tine noen minutter før den spises.

*vil du ha en annen smak på isen kan du bytte kaffe mot melk.
Tilsett da 2 -3 ss kakaopulver for en sjokoladeis eller 1 ts vaniljepulver for vaniljeis.


Nå skal jeg ta turen hjem til mamma.
Det er full fest denne helgen med selskap, 17. mai og bursdagsfeiring. Jeg er “leid” inn til å stå for mat og kaker.
Kjøkkenet er kanskje et av de stedene jeg trives best, så slike ting synes jeg er kjempe moro.
Ja, nå skal det bakes!

Jeg benytter anledningen til å ønske dere en fantastisk 17. mai feiring :grin:
Ha en herlig helg dere!

Kristine

16 kommentarer

Siste innlegg